Message |
|
As vrea sa stiu cum imi dau seama ca platy a mea e gata-gata sa "fete"? Deja just la a 2-a fatare surpriza si iara are burta mare
|
 |
|
O broasca testoasa in 12l? Nu e cam mult prea mic spatiul?
|
 |
|
Ei bine singurul cu termostat pe care il am eu merge non-stop ca prostu
|
 |
|
Cred ca s-a inchis deoarece temparatura apei e la fel cu temperatura setata,asa face si al meu (scz daca nu e asa  ) )
Ce model e?
|
 |
|
Imi pare rau,mie asa m-i sa zis acum un an cand am luat primul peste...acum ca ma gandesc ca mi-am chinuit pestii in apa dura atata timp
|
 |
|
Si a mei stau in apa calcaroasa si n-au nimic
Acele depuneri le cureti cu o cartela de telefon sau chiar cu buletinu
|
 |
|
Din pacate in zona mea chiar nu am cu cine sa ma sfatuiesc in acest domeniu asa ca incerc sa aflu de la voi sau sa invat din propriile greseli si experimente ;)
Stai calm ca nu esti singuru...daca ar afla cei de aici ca am bagat 3 scalari in 20l s-ar lua una buna de mine
|
 |
|
Din cate stiu eu e normal sa se alerge intre ei,nu cred ca ar fi vreo problema,in schimb ar trebui sa te ingrijoreze cei care stau departe de restu pe perioade mai lungi de timp
|
 |
|
Aye,pai multi o sa ma certe pt asta dar folosesc un filtru intern,Tetra Easy Cristal 300,la care nu mai folosesc cartusele cu carbune activ,le-am inlocuit cu bioballs,lava rock si niste bureti care-s aproape imposibil de curatat  (acu' cateva luni mi-am dat canistra la reparat si nu am mai vazut-o  ) am indesat material filtrant in fiecare crapatura a filtrului
Cu apa...fac schimburi odata la 2 zile,si le dau mancare odata pe zi la pesti...sunt cam paranoic in legatura cu nivelul substantelor nocive mai ales ca nu am teste pentru apa...Adica ma gandesc ca poate am si prea multi pesti acolo :1 platy,1 molly,un betta,2 ancistrusi,5 cory (unul peper si 4 albinosi),un pui de holplo (de care am sa scap cand depaseste 10 cm) si 4 silvertip tetra si sa nu uit sa mentionez de cei 15-20 de pui de platy  toti in aprox 40-45l

|
 |
|
Iar aici sta betta-ul meu pare ca ii place mai mult decat bolu ala
|
 |
|
|
 |
|
Aha,Multumesc pentru raspunsuri :3
|
 |
|
Am gasit in garaj un sac de 25 de kg de nisip pentru filtrarea piscinei cu granulatie de 0.8mm...ar fi bun ca material filtrant pentru acvariu?
|
 |
|
E asa de frumos 0-0
Auzi? Nu vrei apartamentu meu pe tot ce ai pe colo?
|
 |
|
Sa o schimb si maine?
Cred ca ar fi bine daca ai face schimbul e apa la 2-3 zile cel putin timp de 2 saptmani,dupa poti sa incepi sa schimibi mai rar
|
 |
|
aye,multumesc pentru sfaturi
ar mai fi ceva ce ar trebui sa stiu?
|
 |
|
Intai pune-ti intrebarea ce doresti. Esti doar fericit ca ti-a fatat o pestoaica, sau vrei sa ai productie mare de pesti?
In ambele cazuri, linisteste-te, viviparii se impuiaza mai ceva ca niste iepuri fumati.
Daca nu vrei productie, lasa natura sa-si urmeze cursul, scapa cine poate.
Daca vrei productie serioasa uita de seria asta, pregateste un bazin corespunzator, cu maternitate, cu filtrare protejata, cu toate cele, cicleaza-l si asteapta pana cand femela devine productiva din nou.
Acum ca mi-am calmat cred ca am fost doar bucuros ca o fatat  dar pana la urma nu-i pot lasa sa fie mancati,chiar mi-e mila de ei,nu m-o lasat inima sa-i las sa fie mancati de betta sau de molly (chiar daca probabil o sa traiasca putin)
Chiar m-a luat prin surprindere...am crezut ca o terminat cu fatatu si de asta am inceput sa ma agit ca pestele-n navod
|
 |
|
Plantele au nevoie de lumina alba.
Din cate stiu eu plantele o duc mai bine daca au lumina calda,usor galbena-rosiatica decat daca au lumina alba...sorry daca nu am dreptate si ma bag ca musca-n lapte degeaba  ))
|
 |
|
am cules 22...ce sa le dau de mancare?
is curios cati/daca o sa traiasca
|
 |
|
Pai as vrea sa salvez tura asta,sa mai capat experienta,si daca iese am sa ma bag in asta
si nici nu stiu de unde plm tot scoate pui ca platy acum o fost singura cu un pui de molly
|
 |
|