| Message |
|
|
Si nu e nevoie de intarituri sau geva de genul...nu?
(tata tot comenta ca nu o sa tina  )
|
 |
|
|
|
Vreu sa imi fc un acvariu de 80x30x30 dar nu stiu ce grosime ar trenui sa aibe sticla,am folosit diferite calculatoare pt acvarii si toate imi ziceau altceva,asa ca mai bine apelez la maestrii de aici
|
 |
|
|
Pestii nu se cumpara bolnavi,cu dorinta de ai însanatosi,pentru ca ori îi cumperi degeaba ori îti imbolnavesc acvariul...
Nu am facut asta...cand i-am ales pareau ok,dupa cand i-am bagat in acvariu stateau pe fund dar am crezut sa sunt doar stresati dar dupa cateva ore au inceput cat de cat sa inoate,si in urmatoarea seara se chinuiau cu burtile in sus
Aata minte am sa nu cumpar bolnavi sau din acvarii cu pesti morti
Nu am vazut la el,doar în acvariul prietenei lui.....
Prietenei*...eu am grija de ei cand e plecata
|
 |
|
|
|
scalarul l-o luat mama pt ca ii plac pestii mari si nu vrea sa inteleaga ca nu pot tine pesti foarte mari in asa putini L,dar am gasit cui sa il donez
si in legatura cu tetra aia luasem inca 3 dar i-am luat bolnavi,acum cateva zile au murit
si cory vreau doar albino,am sa mai cumpar saptamana viitoare (atunci primesc la petshop)
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Sa stii ca asta am sa fac,multumesc de sugestie
|
 |
|
|
Pana la urma le-am aruncat,nu stiu ce o fost in capu meu cand le-am cules  )),prost mai pot fi uneori
|
 |
|
|
|
Da,am pus,nu sunt calcaroase
Le-am luat de acolo pt ca mi-au placut pe moment,cand am sa merg la padure am sa adun mai frumoase
EDIT: Nu le-am luat de pe sinele folosite,ci depe cele dezafectate,nu au pe ele ulei sau alte minuni
|
 |
|
|
|
zi m-am plimbat pe langa calea ferata si am adunat cateva pietre care sa le pun in acvariu
Le-am fiert,apoi le-am curatat cu o periuta de dinti,dupa care le-am diert cu sare,apoi le-am pus intr-o solutie de albastru de metil,apoi le-am fiert inca o data
Credeti sa sunt safe sa la bag in acvariu?
|
 |
|
|
Am schimbat misipul si am inlocuit ghiveciu cu o nuca de cocos,urmeaza sa schimb castelul cu o bucata de lemn sau radacina
Doar ca apa a devenit albicioasa...sper ca sa-si revina repede

|
 |
|
|
|
E de 2-3 mm,dar daca imi iau asa o sa am nevoie de fertilizator ca sa traiasca? pana acum nu am folosit dar cred ca au compensat dejectiile pestilor care au ajuns in pietris
|
 |
|
|
|
are prietena mea acest tip de nisip si mie imi place la nebunie,ar fi ok sa il inlocuiesc cu ceva similar?
EDIT : plantele din fundal sunt de plastic deoarece carasii ii devorau tot ce era planta
|
 |
|
|
Granulatia pietrisului e prea mare. Va acumula detritus, nu vei putea sifona cu usurinta si vei avea probleme.
Dar nu se decicleaza acvariul daca il schimb? Odata l-am fiert pt ca sa scap de puii de melci si era foarte tulbure apa dupa
Scoate obiectele de decor, strica frumusetea acvarului.
Castelul am sa-l inlocuiesc cu o radacina iar ghiveciul cu o coaja de nuca de cocos,dar cand imi primesc banii
Egeria merge in substrat, nu e planta de suprafata.
Dar cum sa o plantez,adica nu are nici o radacina...cand am cumparat-o cei de la magazinul de aminale asta mi-au dat cand am cerut plante de suprafata
pune apa pana sus, aproape de buza acvariului
am sa il umplu cand imi vine canistra,acum nu pot sa il umplu deoarece filtrul nu are ventuze si trebuie sa stea desupra apei
|
 |
|
|
dar tot esti aci  )
|
 |
|
|
Cred ca e timpul sa ma pot "lauda" cu mini acvariul meu
Acvariul e de 40l (stiu ca am zis ca am unul de 54l dar eu + ceva fragil + scari => dezastru si cam atat am putut face cu ce sticla am gasit-o prin casa pana cand imi i-au altul)
Filtrul e Tetra easy crystal 300 DAR e provizoriu pana cand imi vine de la reparat cel extern (Aquael Minikani 80)
Pestii
-3 silvertip tetra
-2 cory albino
-1 pepper cory
-o femela betta
-1 platy
-1 gurami (care am sa o donez deoarece are icre)
-1 ancistrus sp albino (care urste sa ii fac poze  ) )
-1 guppy (cand l-am luat in petshop nu avea coada aproape deloc,mi-o fost mila de el si l-am ingrijit cat de bine am putut)
Plante:
-o gramada de vallisneria
-putin java moss
-si aia care pluteste care nu-i stiu numele
Sper doar sa nu fi gresit cu setup-ul meu,dar astept pareri despre ce nu este in regula
|
 |
|
|
|
*grabs popcorn*
|
 |
|
|
Sigur reuseste sa-i mute,pestii astia au trecut si prin mai rau,de la statul intr-un bol de 3l la dezinfectarea acvariului cu sapun  )
|
 |
|
|
cand face o pauza de benzinarie, pipi, etc, trebuie sa le schimbe si niste apa...
Apa de unde,adica sa "impachteze" inainte sa plece sau e de ajuns sa cumpere imbutelita
|
 |
|
|
|
Si nu vreau sa deschid topic nou deci intreb aici:
Cum fac sa mut pestii pe distante foarte mari (din Romania pana in Belgia),se muta prietena mea in celalalt capat al Europei, si isi vrea carasii,dar sunt convins ca nu-i poate lua cand pleaca pentru ca merge cu masina,si drumul dureaza in jur de 3 zile
|
 |
|
|
|
Au depus,si am astepat o saptamana dar nu au iesit :<
|
 |
|
|