Message |
|
Vreau sa fac al 4-lea si ultimul acvariu si tin neaparat sa pun creveti,neavand nici un strop de experienta cu ei am cateva intrebari
cu ce specii de pesti se impaca? (zic asta pt ca la petshop nu au vrut sa-mi vanda niste creveti ca cica omoara pestii)
au nevoie de conditii speciale sau se imultesc ca imigrantii?
care sunt speciile mai usor de intretinut?
si ar fi in regula daca i-as tine alaturi de un rose tail betta? nu vreau ca sa ii fie ciupite aripioarele
|
 |
|
Am spalat putin substratul si era plin de mizerii...nu inteleg de ce pentru ca de fiecare data cand fac schimburi de apa il curat,
Si cu filtrul am gasit un tetraex 700...ce-i drept e la mana a 2-a dar macar e la jumatate de pret
LE: acum parca au inviat ancistrusii,cum i-am pus inapoi au si inceput sa sape pe unde apuca
|
 |
|
In cazul acesta am sa incerc sa-mi schimb filtrul si in acvariul acesta...cred ca e singura solutie
|
 |
|
dar pe cutie scrie ca e pentru 60l
verifici temperatura apei cind faci schimbul?
da,nu e o diferenta mai mare de 2-3 grade C
ai plante ce folosesti,cum...?
am destul de multe fire de vallisneria,elodea si java moss
|
 |
|
In ultima vreme pestii au inceput sa stea pe fundul acvariului,intre plante si nu inteleg de ce
-acvariul e de 45l
-in el am un platy,5 cory (4albino si unu pepper),3 stilvetip tetra,o short tail betta,si 12 pui de platy (ii tin in separeu) si 2 pui de ancistrus(i-am luat sa ma ejute cu algele si acum urmeaza sa-i dau)...am mai acut cativa melci comunitari dar nu stiu din ce cauza au murit
-apa o schimb la 2-3 zile,cam 10%
-filtrul este tetra cristal clear 300 pe care l-am umplut ochi cu inele ceramice si leva rock
acvariul e ciclat,merge de 3 luni din care o luna o stat gol chiar nu stiu ce sa fac..pana acum am gasit un molly mort,nu vreau ca restu sa pateasca la fel (mai ales betta...imd se implinesc 2 ani decand o am si vreau sa moara de batranete nu de boala)
|
 |
|
In schimb nu stiu ce sa zic de plantele naturale, respectiva doamna a zis ca un acvariu cu plante naturale la un incepator este foarte greu de intretinut.
Depinde de specie dar sunt multe plante care numai le pui acolo si nu ai treaba cu ele
Stau in Paris, nu gasesc unde sa intru in profil.
My profile>General Information about yourself>Location
|
 |
|
stau si ma gandesc cum de molly nu-i mananca puii de guppy...la mn ar sarii din acvariu numai ca sa manance unu  ))
|
 |
|
Eu te sfatuiesc sa faci urmatoarele:
Scoate scoicile alea de acolo,nu fac bine pestilor
Inlocuieste pietrele alea cu un nisip ceva mai fin (1-2mm)
Scoate plantele alea false si pune reale,alea fase sunt urate si nici nu aduc vreun beneficiu
Acvariul tau nu cred ca este ciclat,pe langa asta cred ca ai adaugat prea multi pesti odata
|
 |
|
Fara suparare dar cat de comod poti sa fii?...pestii sunt animale de companie la fel ca si cainii,pisicile sau pasarile nu bibelouri...daca vrei un acvariu asuma-ti responsabilitatea nu o pasa la altcineva
|
 |
|
nu cred ca e mare diferenta,si eu am cumparat lava rock de la dedeman si nu am avut vreo problema pana acum
|
 |
|
i-am masurat acum si au in jur de 1 cm dar mi-e cam frica sa le dau drumu,am un molly care mereu umbla pe langa bidon
|
 |
|
si asa arata ei dupa o luna
sunt putini mai mari ca o unghie roasa de a mea  e normal sa fie atat de mici? adica am impresia ca nu au crescut deloc
|
 |
|
Stiu ca e cam puternic filtrul pentru el,i avnd in vedere ca nu am bani nici de paine o sa foloesc un spraybar de la un filtru mai vechi (cel putin pna cand mai fac rost de bani)...asa nu cred ca o sa-l deranjeze prea tare
|
 |
|
Okey ^^,plante cu siguranta o sa mai pun vreau sa filtru si incalzitorul am sa le ascund cu ele,dar dupa ce aduc la petshop o tura de substrat nutritiv "proaspat"
|
 |
|
app imi poate spune cineva ce planta e aceea de langa betta? ii putrezesc varfurile frunzelor si nu stiu de ce
|
 |
|
Am acvariul asta de 10l langa pat
dar e asa de gol si as mai vrea sa bag ceva in el langa betta,dar nu stiu ce ar sta acolo,vreo sugestie?
|
 |
|
Mai bine strangi niste bani si-ti iei un filtru calumea,HOB sau canistra...inainte sa mai bagi inca unu
|
 |
|
Acvariul acela e de aprox 1000l fiind facut manual...nu cred ca o sa-l gasesti
Si zi-mi te rog ca macar ai un burete la pompa aia
Nu mai schimba atata apa...maxim 50%
|
 |
|
Am gasit 2 melci comunitari (din aia maro) in acvariu,(nu-mi poat da seama cum au putut ajunge acolo,de multa vreme nu am mai bagat ceva nou in el) si nu ma pot decide ce sa fac cu ei,daca sa-i scot sau sa-i las in pace...ce ar fi mai bine sa fac? si de ce?
|
 |
|
Aha,merci raspuns :3
|
 |
|