| Message |
|
|
nu vreau sa fiu rau dar stai ca ceva nu e bine
am pesti in el 14
Am doi sanitari, doi guppy, 5 molly, 1 caras, 2 xipho.
2+2+5+1+2=14?
|
 |
|
|
Si apei ce ii pot face sa o fac mai limpede ?
Schimburi de apa zilnice pana cand se cicleaza acvariul,nu toata,cred ca 15% ajunge si faci ceva cu filtru ala,e de foarte proasta calitate si pe langa asta mai e si mic
Si cu apa plata parerile sunt foarte impartite,ba are gh prea mare,ba nu are minerale prea putine ba prea multe
|
 |
|
|
|
Ala nu prea arata a acvariu ciclat,una la mana,
si 2 ce cauta carasul ala acolo?
|
 |
|
|
Nu am vazut ca sunt mai multe pagini
|
 |
|
|
|
1.poti face o solutie de clor : 1 parte clor la 19 parti apa DAR trebuie folosit "clorul classic" nu inalbitori din astea recenti ca mai au si alte minuni pe lnga clor
2.Apa oxigenata,le scufunzi pt cateva minute in ea,ar trebui sa gasesti pe la orice farmacie
3.Permanganatul de Potasiu,grija mare cu asta ca reactioneaza cu tot ce e compus organic,este periculos in reactie cu apa oxigenata sau orice substanta care contine formaldehide sau alcooli
Cel mai bine e sa il amesteci cu apa calduta pana formeaza o culoare roz/mov,le faci baie de 5-10 min
|
 |
|
|
Trebuie si fiarta,cinestie ce "minuni" sunt pe ea
|
 |
|
|
Aye aye cap
|
 |
|
|
In plus olx iti pune la dispozitie livrare cu verificare.
Nu te baza pe asta,foarte multi au fost pacaliti si singura rezolvare e sa mergi in instanta
|
 |
|
|
|
Ce sunt sferele alea lucioase? Ce rol u acolo?
|
 |
|
|
|
Aha,am inteles
pana acum am substratul,fertilizatoarele micro,si instalatia co2 e gata...imi mai trebuie doar macro
|
 |
|
|
1.Am primit pe langa filtru un fel de tub cu gauri dar nu cred ca la acela te referi, oricum tubul respectiv se pune sub apa daca e pus sau deasupra ca o cascada ? Ma gandesc ca e tot pentru aerare
Da,la acela ma refeream,eu zic sa il pui sub apa dar in asa fel incat sa faca valuri la suprafata
PS: Am o panta a parchetului de 5mm se vede la bazin , sper ca nu e bai.
Si a mele stau inclinate dupa ce un acvariu care picura mi-o distrus birou,partea rea e sa si parchetu parca ar fi dune de nisip,in margini e pana in tavan
Nu stiu daca e vreo problema dar in locu tau nu as putea sa dorm asa de bine,mai ales ca sticla e cam subtire la acvariu ala
|
 |
|
|
PimballWizard wrote:De unde cumpar de obicei am incredere ce sfaturi imi dau baietii,ei chiar stiu despre ce vorbesc,de obicei
Si il foloseec pt acvariu de ~30l unde am doar plante easy,da nu mai cresc in ultima vreme
Grele e cu tastatu
|
 |
|
|
|
1.Poti cumpara un aspersor pt filtru ala sigur gasesti
2.Banuiesc ca da
3.Carasii sunt pesti de apa rece,nu au nevoie de incalzitor
4.Neonul cred ca e bine izolat
|
 |
|
|
|
De unde cumpar de obicei am incredere ce sfaturi imi dsu baietii,ei chiar stiu despre ce vorbesc,de obicei
Si il soloseec pt acvariu de ~30l unde am doar plante easy,da nu mai credlsc in ultima vreme
|
 |
|
|
|
Dar cei de la petshop mi-au zis ca pot sa-l folosesc cu Sera Florenette daca vreau dar nu e obligtoriu...faza cu nu e obligatoriu mi-am ddat seama ca e bullshit dar ar fi bun sera florenette?
Si am cumparat niste capace diy cu tot ce tebuie (exceptie difuzor si numarator de bule) pentru bomba co2 din aia cu bicarbonat de sodiu si acid citric
|
 |
|
|
Am cumparat o sticluta de Sera Florena,ce ar mai trebui sa iau pe langa asta? sau e de ajuns sa fertilizez doar cu asta?
Si pt co2 e o piatra de aer e un substituent decent pentru un difuzor ceramic? cat timp las instalatia sa bage in acvariu (am citit ca se po intoxica)?
nu am intrat calumea in partea asta de crestere a plantelor si nu prea ma descurc de capu meu
|
 |
|
|
N-am gasit la niciunul din cele 2 petshop-uri os de sepie...Cineva care era si veterinar acolo mi-a recomandat sa bag unpic de creta in filtru pentru a rezolva problema.Este ok???, si cat inseamna unpic???
Oare chiar crezi ca merita sa te chinui sa schimbi mereu parametrii apei doar pentru miste melci?
|
 |
|
|
Da  ) De pe desktop,telefon,un laptop de la scoala si cand atat
|
 |
|
|
|
De pe laptop
Dar ma gandeam ca sigur cineva mi-o folosit contu cand nu eram atent (mai ales ca parola e salvata in browser)...imi car laptopu mereu cu mine la scoala si la repetitii,poate atunci idk
|
 |
|
|
Probabil  acum cine stie
|
 |
|
|