[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: PimballWizard
Forum Index » Profile for PimballWizard » Messages posted by PimballWizard
eh,tot lumea mai gresesc din cand in cand,eu mai des ))
Meci,o sa am nevoie,de 2 ori am incercat pana acum si de 2 ori am esuat )
Mai am acel acvariu de 15 l,cred ca am sa pun carasii acolo sa depuna,alta alternativa nu am
Nu stiu daca ajuta dar am facut cateva poze
http://www.mediafire.com/view/hp6fhrk70zwtai1/IMG_20160704_100516.jpg#
http://www.mediafire.com/view/vi46i2juvfxeqfj/IMG_20160704_100519.jpg#
http://www.mediafire.com/view/3s7idkqx3fq2pid/IMG_20160704_100522.jpg#
imi pare rau ca nu sumt clare dar nu gasesc camera si m-am chinuit cu telefonul
Ok deci am grija de niste carasi cat e plecata o cunostinta din tara,si am obserbat ca unul din ei are burta mai umflata si mereu e fugarit
In cazul care depun ce sa fac? Nu stiu nimic despre asta
In acvariu sunt 3 carasi si 2 hoplo
Nu stiam ca sunt si filtre externe ieftine,peste tot pe unde ma uitam vedeam cu minim 300
Dupa ce m-am mutat am avut "placuta" surpriza de a nu mai gasi filtrul meu,m-am uitat peste tot si filtru nu-i,
Spre marea mea bucurie sunt obligat sa cumpar alt filtru,pentru ca nu vreau sa renunt la mica mea pasiune...pana acum m-am gandit sa cumpar un Tetra easy cristal 600l dar vreau sa ascult si alte pareri
Bugetul meu nu e foarte mare de aceea nu pot cumpara un filtru extern...din pacate nu pot sa dau mai mult de 150 de lei

I'm gonna miss you aquaball
Am sa incerc sa-i dau...sper ca sa mi ia cineva
Oameni buni, chiar nu va e mila deloc? De ce va luati pesti? Doar ca sa-i vedeti cum mor in chinuri?

Eu unul nu planuiam sa mai am pesti in urmatoarele 2-3 luni,i-am primit pentru ca unchiul meu pleaca in strainatate si nu prea are cum sa-i ia dupa el (cel putin asa mi-a zis) dar sunt sigur ca vroia sa scape de ei si mi-o trantit pe capul meu
Erau 4 dar din pacate 2 nu au supravietuit calatoriei

sau poti adauga noi membrii,insa nu in cel de 25x25

Ca sa fac/cumpar un acvariu mai mare...ma cam cearta portofelul,mai ales ca ma mut,greu cu chiria

Intrebare: este normal ca solzii de pe cel mare sa arate asa ? Chiar nu stiu

Cel mare a fost cam chinuit...unchiul meu l-a luat de la un prost,ca altfel nu-l pot numi,care il tinea intr-un bol de aprox 1.5l,cand l-a luat era pe moarte,in zona branhiilor era vanat si era la fel de rosu ca o tomata,acum arata mult mai fine fata de atunci
Banuiesc ca trebuie ca sa mai iau 1-2 ca sa se "linisteasca"...nu?
Am primit 2 pestisori si nu am avut unde sa-i pun asa ca am facut repede un acvariu de 25x25x25 ca tot aveam sticla si apa gata ciclata (mi-au dat cei de la petshop apa din acvariul de decor) si cel mare il fugareste mereu pe cel mic...sunt de aceeasi specie sau trebuie sa scap de unul din ei? ca sa nu se omoare
am aci pozele
http://www.mediafire.com/view/vbgueecj2cdz8rb/DSC00753.JPG#
http://www.mediafire.com/view/876mo382j72ob5j/DSC00752.JPG#
@Faye
Asta am sa si fac,dar ma omoara asteptatul )

Multumesc tuturor pentru sfaturi :3
Fauna= animale :p anyway specificasei deja pestii,deci...:-p

Sorry,nu am fost foarte atent cand am citit )
Tu ce/cati pesti ai avut in acvariu?

Am avut o pereche de xipho mai marisori si dupa o vreme am mai luat 2 femele betta,dupa ce au murit am luat 2 gurami (nu le stiu specia cu exactitate dar erau gri cu dungi) dupa ce a murit un gurami cineva mi-a dat 3 guppy,si dupa ce un guppy a devenit mai apatic i-am dat ca sa incep totul de la inceput (si o zebra dar a murit din caua ca burta i s-a rupt si i-au iesit icrele)
Tin sa mentionez ca totul a luat-o la vale cand am cumparat perechea de betta

Scuze!!

Nu-i bai ;)

Daca ne spui si ce fauna ai in acvariu ne facem o idee clara daca filtrarea face fata sau nu.

Am 2 tipuri de plante : Elodea Densa si o specie de Vallisneria dar nu-mi dau seama care ar fi

Dar daca nu face fata filtrul ce ar trebui sa fac? Ca sa-mi iau unul extern nu ma lasa buzunarul mai ales ca imi trebuie meditatii ca sa iau bacul iar unul care sa atarne pe margine nu ma lasa capacul (si nu vreau sa-l tai ca sa nu se duca garantia)

Mai bine il ascultam pe ala de la petshop cand imi zicea "mai bine iei un acvariu mare,da bun!"
da...dar din pacate nu am
Dar cum sa nu fie ciclat? l-am lasat atata timp
Fara sa dai niste detalii esentiale nu cred ca te poate ajuta cineva. Ce acvariu ai, ce ai in acvariu, ce schimburi de apa faci?
Degeaba sterilizezi un acvariu suprapopulat si slab filtrat, vei ajunge in aceeasi situatie.

Acvariul e Diversa 60 Crub de 54l,iar filtrul e foarte bun,adica nu cred ca se pune problema de filtrare proasta cu 3 medii de filtrare diferite (stiu ca filtrul e putin prea puternic dar i-am montat un sistem spronkler si nu-mi derenjeaza pestii prea tare
Am facut totul ca la carte,acvariul l-am lasat la ciclat timp de 5 saptamani in care am schimbat odata pe saptamana apa si am pus f putina mancare de peste,iar pstii i-am adaugat treptat,la un interval de 3-4 zile
Si totul a mers bine (timp de 2-3 luni) pana acum

Depinde de boala , daca nu are pesti pe care sa se inmulteasca , teoretic moare , dar depinde de" boala ".

Pai unora li se umfla burta,dar nu au solzii ridicati sau ceva de genul,iar altii ieri perfect sanatosi azi morti
Mi se tot imbolnavesc pestii...asa ca i-am dat pe toti care-i aveam acum la o cunotinta care daca reuseste sa-i trateze ii pastreaza,si vreau sa sterilizez acvariul ca sa scap de orice ii imbolnavea dar:
Pietriul si ce e din lut prin acvariu le pot fierbe dar cum fac sa sterilizez plantele?
Filtrul e un Eheim Aquaball 180...in primul compartiment am un burete,in al 2-lea am 2 saculeti cu ceva pietre poroase si ultimul l-am umplut cu roca vulcanica,cum fac sa le sterilizez si pe ele?
Am citit ca pot folosi albastru de metil dar gica de la petshop a zis ca nu e destul de "strong"
Orice sugestie e binevenita
A murit.
Arata ciudat,a fost batuta de xifo sau de femela de betta?

Am fost foarte atent la comportamentul lor si nu am observat sa fi avut vreo altercatie

Aparent burtica i s-a rupt si asa ies icrele...acum sunt curios daca o sa traiasca sau nu

Forum Index » Profile for PimballWizard » Messages posted by PimballWizard
Go to: