Cum pot ajuta pestii sa nu moara pana cumpar acvariul?
Probabil daca schimbi apa zilnic (50%) si le dai f putina mancare (asa am tinut si eu un betta intr-un bol de 1-2l) acu nush,sunt foarte multi pesti inghesuiti acolo
Cat trebuie sa tin apa la declorinat?
Apa trebuie lasata la declorinat minim 24 de ore
Parerea mea e sa dai pestii pana iti cumperi acvariu si-l ciclezi
poa' sa fie de la mancare neconsumata, resturi, curatenie precara, fertilizanti prea multi, etc.
hmmm...sigur de la substrat se trage,ca nu le dau multa mancare si cu curatenie nu se pune problema,apa o schimb din 2 in 2 zile si spal buretii filtrului saptamanal
Pe suprafata apei o prun o pojghita perfect uniforma si nu-mi dau seama ce ar putea fi si din ce cauza,am curatat-o de cateva ori si mereu se intoarce
de la mancare nu cred ca e pt ca le dau ce le dadeam mereu,bloodworms congelati,granule uscate si pureci de balta uscati
mi-e frica sa nu afecteze pestii in vreun fel
Asta e una,si dupa ce le-am pus la plante substrat fertil sau nutritiv sau cum i s-o zice (stiu ca e de la jbl) am observat ca la suprafata apei frunzele parca se gauresc,se vede in poze,care ar fi cauza?
dar intai cumpara o mana de java moss si o bucata destul de mica de anubias,planteaza-le sau lipeste-le de o cioata si punele in acvariu,daca nu le papa carasii poti sa pui mai multe
s-ar putea sa ai sanse la acvariu plantat daca incerci cu anubias si java moss,eu astea le-am avut in acvariu cu carasi si nu am avut probleme,dar acum depinde si de caracterul pestilor tai
nu cumpara plante de plstic,din punctul meu de vedere arata urat
si acvariul nu se decicleaza daca bagi/scoti decoratiuni,daca la asta te refereai
Am luat un aquael shrimp set (de 10 l) pentru un betta (acvariul lui s-a crapat si-l tin intr-un bol de aprox un litru) iar in filtrul nou am pus cateva pastile poroase din filtru de la acvariu mare (tot nu stiu cum se numesc alea ). Ar fi in regula daca bag betta-u diseara? Ca nu mai vreau sa-l mai chinui in bol mai ales ca in casa e destul de rece (undeva la 19-20 grade C)
Tot vad ca pestii fugeau dupa ceva si cand ma uit mai bine e asta...ce ar putea fi?
Acum l-am pus in minciog ca nu aveam altceva sa il "protejez" de ceilalti pesti
Uite aci niste poze
Am rezervat o pereche de ciclide,cica mai mullt de 5 cm nu cresc deci cred ca e ok
Si am facut o excursie pana la bunici dupa bolovani si crengi (cred ca de arin sunt numa bune),dar baiu' e ca nu gasesc crengi uscate care sa-mi placa si nu am alta varianta decat sa tai din copaci,cum sa fac sa le usuc mai repede? sincer sa fiu nu am rabdare sa stau cu craca pe balcon pana se usuca de la sine...dureaza prea mult