[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Rog suportul dumneavoastra - enigma . .  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Ceva nu e in regula acolo la tine. Nu exista probleme de compatibilitate intre diferite specii de neoni. Daca i-ai aclimatizat cum trebuie si totusi au murit, cu siguranta e o problema cu apa.
Trebuie sa cumperi teste, sau macar sa vorbesti cu un coleg care locuieste in apropiere sa te ajute cu testarea apei. PH, amoniac, nitriti, nitrati.
Pana nu rezolvi asta, te-as sfatui sa nu mai cumperi alti pesti. E pacat de ei...

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
rxget21
Member
[Avatar]

IP:

Cum ai facut aclimatizarea? Neonii 'roz' sunt foarte sensibili la schimbari si ar trebui aclimatizati o ora minim.
Iliescu Mihai Ulmis
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Neonii stau impreuna sau imprastiati prin acvariu daca nu exista vreun pericol. Banuiesc ca cei 3 au murit datorita lipsei aclimatizarii (sau incorect efectuate), unui soc de ph sau de temperatura.

http://img.plici.ro/album/B3 http://img.plici.ro/album/Fc https://youtu.be/2Rl_AQf9eh8 https://youtu.be/N_-ONSnrZ-M
AlexandruB
Junior member

IP:

Aclimatizarea a fost facuta undeva cred la vreo 45 minute undeva la 30 minute cu punga in care au venit dupa care am adaugat cate putina apa in punga . DDaca ar fi totusi o problema cu apa stau si ma intreb restul de neoni cum de sunt perfect ok de peste 2 luni . . incep sa am dubii si in ceea ce priveste starea lor din pagazin. .
rxget21
Member
[Avatar]

IP:

Deci ai adaugat cate putina apa doar 15 min. Aia este problema, ph'ul si duritatea sunt mai importante de aclimatizat de cat temperatura. Trebuia 1 ora aclimatizati cu cate putina apa la cate 10min.
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

rxget21 are dreptate. Eu iti explicasem cum se face corect aclimatizarea, pe pagina precedenta.

375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
AlexandruB
Junior member

IP:

Voi incerca in viitor sa fac aclimatizarea din punct de vedere termic vreo 30 minute dupa care voi incepe sa pun apa din 10 in 10 minute inca vreo ora . Sa vad ce se va intampla in felul asta .
rxget21
Member
[Avatar]

IP:

Nu este nevoie termic sa faci prea multe. In momentul cand tu pui apa cu alta temperatura din acvariu se vor aclimatiza si termic.
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Acomodarea termica se face obligatoriu. Restul poti folosi elegant un perfuzor, la vreo 3 picaturi pe secunda. Lasi asa pana se tripleaza apa care ai avut-o in punga cu pesti sau nu ii scoti mai devreme de o ora, parerea mea.
[ICQ]
AlexandruB
Junior member

IP:

Urmatoarea data asa o sa incerc sa fac tocmai pentru a scoate din calcul si aceasta posibila cauza .
P.S. se pare ca ghinionul se tine lant noaptea trecuta am ramas fara curent si dimineata apa din acvariu se pare ca era undeva pe la 22 de grade . . .si nici pompa nu a mers vreo 3 ore . . nu stiu ce sa zic de molly pe care ii am in bazin si care stiu ca sunt foarte sensibili din punct de vedere a temperaturii apei

This message was edited 1 time. Last update was at 10/10/2016 15:34:51

opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

AlexandruB wrote: nu stiu ce sa zic de molly pe care ii am in bazin si care stiu ca sunt foarte sensibili din punct de vedere a temperaturii apei

Man, toate informatiile din capul tau sunt de-avalma. Molly resista la temperaturi mici, conditia e ca trecerea sa se faca treptat. Presupun ca nu ai avut 30 de grade in bazin sa faca un soc termin (intr-o oarecare masura).
Plus ca 3 ore nu inseamna mare lucru. Pestii sunt in regula. Mai nasol e cand uiti sa bagi filtrul in priza si lasi pestii fara filtrare/oxigenare 12 ore...

Mama prostilor e mereu gravida!
AlexandruB
Junior member

IP:

Man subliniez am spus ca nu stiu daca au patit ceva . . este prima data cand a ramas acvariu fara curent . P.s. pestii da sunt OK . Cat la partea de informatii ma aflu pe forum si ma aflu in sectiunea de incepatori pentru ca sunt unul si pentru ca imi doresc sa invat de la cei vechi in domeniu. Daca eram vreun profesor nu mai ceream suport nimanii.
Din pacate in zona mea chiar nu am cu cine sa ma sfatuiesc in acest domeniu asa ca incerc sa aflu de la voi sau sa invat din propriile greseli si experimente ;)
Merci !

This message was edited 1 time. Last update was at 10/10/2016 22:02:40

PimballWizard
Member
[Avatar]

IP:

Din pacate in zona mea chiar nu am cu cine sa ma sfatuiesc in acest domeniu asa ca incerc sa aflu de la voi sau sa invat din propriile greseli si experimente ;)

Stai calm ca nu esti singuru...daca ar afla cei de aici ca am bagat 3 scalari in 20l s-ar lua una buna de mine

"Love the Emperor, for He is the salvation of Mankind.
Obey His words, for He will lead you into the light of the future.
Heed His wisdom, for He will protect you from evil.
Whisper His prayers with devotion, for they will save your soul.
Honour His servants, for they speak in His voice.
Tremble before His majesty, for we all walk in His immortal shadow"
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Alexandru, ar fi bine sa completezi locatia la profil. E posibil sa nu fii chiar singurel in zona.

Pimball, vorbesti serios?

opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

AlexandruB wrote:nu stiu ce sa zic de molly pe care ii am in bazin si care stiu ca sunt foarte sensibili din punct de vedere a temperaturii apei

Ori eu nu stiu sa citesc, ori tu ai uitat ce ai scris.
Nu stiu daca ai sau nu pasionati in zona unde locuiesti, pentru ca nu stie nimeni nimc despre tine. Nu exista topic de prezentare, nu ai notat localitatea din care esti (ca sa nu existe posibilitatea de a fi trimis la Obor dupa filtru, dar tu sa locuiesti in Baia Mare).
In ceea ce priveste afirmatia legata de profesori si intrebari pe forum, o pun pe seama ignorantei. Nimeni nu stie toate lucrurile, ca doar de asta suntem pe forum.

Mama prostilor e mereu gravida!
AlexandruB
Junior member

IP:

Sunt din zona Brasovului . Voi complete asta si la profil. Merci de sfat !

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: