Message |
|
Exact asta mi-am zis si eu pana sa vad ca suprafata acoperita era de-a dreptul abraziva. Gh-ul e 19 conform masuratorii de acum o ora.
|
 |
|
Tocmai am facut un test GH=19
|
 |
|
Faye wrote:Esti sigur ca acele depuneri sunt calcar? La un bazin in curs de ciclaJre gasesti toate minunile pe geam.
E doar o banuiala care sper sa nu se adevereasca. Pur si simplu aveam ca nistre stropi depusi pe sticla sub nivelul apei. De asemenea cascasa pompei de valuri si pe bolovanii inchisi ae vede o depunere albicioasa.
|
 |
|
Mda, cred ca o sa-mi iau o scula de polisat masina pt a o folosi in acvariu la fiecare 5 zile
|
 |
|
Sa inteleg ca dupa ciclare acele depuneri se vor forma mai lent?
|
 |
|
Acvariul e nou, l-am umplut pt prima dara acu 5 zile ai am reusit sa-l curat cu un burete. Ideea e ca nu stiu cum sa preintampin aceste depuneri
|
 |
|
Daca s-ar depune calcar doar pe linia suprafetei apei nici n-ar fi o probleme atat de grava. Nasol e ca se pune de la baza pana sus
|
 |
|
Pt apa ce intra in casa am un dedurizator din acela cu ceva rashina insa am inteles ca dupa ce trece prin el apa nu mai poate fi folosita decat la spalat. Pe de alta parte stiu ca ciclidelor le place apa dura
|
 |
|
Deci sa inteleg ca acele depuneri ataca sticla?
|
 |
|
Mda, sau zeama de lamaie. Asta stiu si eu dar iti multumesc oricum. Ideea e ca daca la fiecare 4-5 zile trebuie sa frec acvariul n-am gacut nimic.
|
 |
|
Salut,
Am in bazin de aprox 600 l cu schimb la picatura iar apa vine direct dintr-un put a carui apa are aprox 24 grade germane. Am vazut ca pe peretii acvariului am o depunere albicioasa si oarecum rugoasa. Presupun ca e vorba de calcar... Aveti vreo solutie pentru a scapa de aceasta problema?
Multumesc anticipat
|
 |
|
Se pare ca am o problema destul de nasoala. Dupa aprox 5 zile de la umplerea acvariului peretii mi s-au albit. Initial m-am gandit ca e vb de o depunere normala pt un acvariu neciclat insa azi am vazut ca respectiva albeata face ca peretii interiori sa fie de-a dreptul abrazivi si presupun ca e vb de depunere de calcar. Voi ce ziceti, ati avut problema asta?
|
 |
|
Uitandu-ma la depunerile de pe peretii acvariului ma intreb daca nu cumva trebuia sa il spal cu ceva inainte de a-l umple cu apa. Deocamdata populatia e formata din doi ancistusi adulti salvati dintr-un vechi acvariu...mama da ce cacaciosi sunt
|
 |
|
dan_florin wrote:Scuze, vazand titlul topicului, m-am gandit ca locuiesti in Feleac.  Cat despre concentratia de fier...nu stiu ce sa zic, sper sa nu fie probleme pentru pesti.
Ai inteles perfect, satul face parte din comuna Feleacu
|
 |
|
dan_florin wrote:Apa din Feleac, are o duritate foarte mare, insa tropheusii se vor simtii ca la"mama lor".  ... ma refer la cea din fantani, pentru ca din cate stiu, in urmatoarea perioada, o sa va introduca apa si la retea. Atentie insa, apa de la retea nu e pe placul tropheusilor! Un test de nitrati ti-ar fi de folos ca sa testezi apa din fantana, pentru ca din cate am auzit, nitratii sunt destul de mari.
Eu stau in satul Gheorgheni ?i nu stiu Z?u când va veni apa. Am testat apa din put ?i principala problem? ce o face nepotabil? e concentra?ia de fier ff mare. Sper sa nu fie o problem? pt pesti
|
 |
|
Buna seara lu' Craciun,
Am dat drumul acvariului chiar daca mai am unele retusuri de facut. As vrea sa va intreb cu ce ar trebui sa tratez apa in asteptarea tropheusilor? Am vazut ca nisipul a prins ceva culoare maronie in anumite zone, aveti idee de ce?
|
 |
|
johnny wrote:Are doua sorburi sa le pui in doua locuri,stanga dreapta.Eu am avut doua eheim 2080 si am renuntat la doua inuri.A m pus un y si pot spune ca tragea la fel .http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/23471.page
Y-ul respectiv l-ai luat de la eheim sau ai mers pe ceva din magazinele de bricolaj?
|
 |
|
lukitza wrote:Eu zic ca mai merg bolovani acolo. As pune mai inalti ca si cel din partea dreapta.
Cel din stanga spate e cam izolat, l-as aduce langa restul.
LE: Acum am vazut si sorburile. Le-as duce putin mai in spate si as cauta un bolovan mai inalt care sa le mascheze, macar partial.
"are doua inlet-uri"
De ce nu renunti la unul?
La ce emotii am avut cu lasarea in acvariu a celor pe care i-am pus nu ma mai incumet. Oricum tropheusii nu-s mari amatori de bolovani.
Ma gandesc sa pun si ceva plante cel mai probabil ceva Anubias de o talie mai mica, Cryptocoryne sau Valisneria Gigant
|
 |
|
l0ngh0rn wrote: La 2080 uneste cu in Y inlet-urile si din 2 faci 1
Eu la in bazin de 460 litri brut am doua 2080 si un JBL. De filtrarea biological sunt multumit dar problema este la filtrarea mecanica, ai fi facut traba cu FX-ul pentru mecanica
Si inlet-ul ce ramane nu trebuie sa aibe un diametru mai mare?
|
 |
|
Doar doua, 2080 din pacate (cel putin la mine al doilea nu-si are rostul) are doua inlet-uri. Capacul e din sticla colantata
|
 |
|