| Message |
|
|
|
Inca una
|
 |
|
|
|
Asadar iata ce am facut in ultimele zile
Scuzati calitatea fotografiei (lucru care o face usor irelevanta) si deranjul
|
 |
|
|
kirucd wrote:Daca reveneam mai repede pe forum te convingeam sa iti faci sump
Cu toata convingerea in utilitatea lui nu cred ca m-ai fi putut convinge. Am cochetat la un moment dat cu un soi de sump la nivelul acvariului integrat in acesta dar am renuntat la idee.
|
 |
|
|
lukitza wrote:Cateva zile tot va fi tulbure apa, oricat l-ai spala.
Oricum are vreme sa se limpezeasca cat sta la ciclat.
Acuma nu-ti ramane decat sa faci lista cu locatari.
Ii facuta, initial era formata din mbune dar dupa o vizita la domnul Calin Gherman am contactat microbu si acum as vrea sa pun doua colonii de tropheusi. Ma gandesc la Duboisi si Ikola care-s de efect si oarecum usor de gasit. Nu m-ar deranja nici sa merg doar cu o colonie de Red Rainbow, Ilangi sau Mpimbwe... sa vad...
|
 |
|
|
|
pai l-am spalat in doua ape... sper sa fie suficient
|
 |
|
|
|
Pana la urma am scos-o la capat cu bolovanii. Mi-am luat ceva nisip special pentru acvarii de la Hornbach. Am avut intentia sa-l spal insa vad ca nu iese prea multa mizerie din el oare are sens sa spal 75 kg de nisip? Lukitza ziceai ca ai folosit asa ceva....
|
 |
|
|
|
La indicatia voastra am facut rost de o coala de polistiren din acela dens. Acesta trebuie pus sub orice bolovani sau doar sub cei mari?
|
 |
|
|
Porcu wrote:Io votez pentru simplitate: pune totu' in partea in care-ti convine si-o sa fie bine, apa va circula in acvariu suficient incit sa n-ai probleme  .
Am un incalzitor doua outlet-uri si trei inlet-uri, ma crezi ca n-am loc?  )
|
 |
|
|
koala wrote:
lukitza wrote:- lasi IN-ul si OUT-ul pe aceeasi latura spre perete
- duci returul pe sub capac, pe deasupra luciului apei
Asta e solutia!
- OUT-ul se scoate pe deasupra apei... nu se vede in acvariu...
- mergi cu el pana in celalalt capat al bazinului (ala vizibil)... ii faci un cot de 45 grade si lasi apa sa curga chiar "la rasul suprafetei"... o sa ai oxigenare 100% si spargerea biofilmului.
- daca vrei pompa de valuri, o pui tot pe latura de la perete!
Later edit: Am dat pagina in spate si ti-am "ciobanit" fotografia aia:
- cu rosu = OUT ... teava de 20, trasa pe langa marginea de sus.
- cu verde = IN ... sorbul canistrei
- cu albastru = pompa de valuri
Probabil ca voi face asa cum spui tu. Trag o teava pe are o prind de intaritoarele transversale cu niste coliere. La capat o sa pun ceva pt ca nu vreau sa-mi sunea apa ca in pestera. Oricum la suprafata apei vor fi curenti si cred ca aerarea va fi buna chiar daca apa anu va cadea din acea tzeava
|
 |
|
|
koala wrote:
lukitza wrote:- lasi IN-ul si OUT-ul pe aceeasi latura spre perete
- duci returul pe sub capac, pe deasupra luciului apei
Asta e solutia!
- OUT-ul se scoate pe deasupra apei... nu se vede in acvariu...
- mergi cu el pana in celalalt capat al bazinului (ala vizibil)... ii faci un cot de 45 grade si lasi apa sa curga chiar "la rasul suprafetei"... o sa ai oxigenare 100% si spargerea biofilmului.
- daca vrei pompa de valuri, o pui tot pe latura de la perete!
Later edit: Am dat pagina in spate si ti-am "ciobanit" fotografia aia:
- cu rosu = OUT ... teava de 20, trasa pe langa marginea de sus.
- cu verde = IN ... sorbul canistrei
- cu albastru = pompa de valuri
La asa ceva ma gandeam si eu insa mi-e sa nu reduc debitul la asa lungime de furtun
|
 |
|
|
|
Pai cand ai chef de sanius esti invitatul meu
|
 |
|
|
|
Pai n-am cum masca un furtun ce trece prin exteriorul acvariului
|
 |
|
|
|
Nu merge nici asa, as crapa sa vad un furtun blocandu-mi privelishtea dinspre camera
|
 |
|
|
|
Pai stiu dar asta inseamna ca mai trebuie sa sacrific o latura. Plus ca pe langa cealalta latura mica va fi intrarea in birou si orice cablu, furtun va fi f usor de agatat accidental si tras afara
|
 |
|
|
|
Nu, acvariul va juca ro de paravan intre un birou si un hol
|
 |
|
|
|
In saptamana ce vine dau drumul la acvariu ( sper) si aici am o intrebare. Ar fi ok sa pun toate inlet-urile/outlet-urile, termometru si pompa de curenti in acelasi capat? Ideea e ca dupa cum se vede si in foto doar o latura scurta e lipita de perete. As putea pune pompa de curenti in latura opusa si alimentarea sa o duc pe sub capac insa asta presupune prelungit cablul (pierderea garantiei) si gasirea unei modalitati de a hidroizola locul unde vine adaugat cablul? Oare are sens sa ma complic?
|
 |
|
|
Arhitectul wrote:Buna seara !
Revin cu detalii Acvariul va avea dimensiunile de 240x55 h=60 cm. Am gasit cu cine sa fac lipiturile  un venerabil acvarist de pe forum.
Cu sticla ma ajuta un colaborator si va fi livrata pana in craciun.
Am mai populat acvariul cu niste africani mici - in asteptarea acvariului cel mare.
Proiectul va fi demarat in luna Ianuarie dupa sarbatori.
Nu am mai gasit canistra de la Eheim pe Zooplus si am luat momentan un Fluval FX6. Era la oferta  (azi a venit) Daca gasesc si Eheim o sa o iau - daca nu o sa ma orientez spre altceva ... Una mare ar fi JBL 1901 ??? Dar am mai citic ca-si mai pierde din debit in timp.
Intra pe zooteufel.at si vezi ce preturi bune au la filtrele eheim. Din pretul de acolo mai scade inca 10% pt ca in momentul in care iti vei face cont la ei vei primi un voucher pt prima comanda. Transportul e 10 eur
|
 |
|
|
|
Tocmai mi-am comandat jucariile:
Eheim 2080 fara medii
Eheim 4+600 cu medii incluse (ideal ar fi fost un fluval fx6 dar trebuia sa apelez la alt magazin si m-ar fi costat cu 100 eur mai mult)
Tunze 6065
Total 502 eur cu transport inclus... daca era sa iau de la noi ajungeam pe la 800 eur pt aceleasi chestii
|
 |
|
|
|
Asta n-ar fi o problema prea mare atata timp cat as putea avea apa limpede
|
 |
|
|
|
Cateva preturi din Germania si Austria
Eheim 2260 -265 eur
Eheim 2217 - 104 eur
Eheim 2080 - 280 eur
Eheim pro 4+600 - 175 eur
Eheim pro 3 e 700 - 280 eur
Fluval fx6 - 215 eur
Vad pe multi dintre voi ca elimina total buretii si lasa doar biomedia in filtrele externe, ce se intampla in acest caz cu filtrarea mecanica?
|
 |
|
|