Message |
|
Salut,
Intentionez sa-mi mut acvariul in casa noua si ma intreb daca e o idee buna? E vorba de un ansamblu (acvariu, bolovani, nisip, apa, filtre, sand) care are cam o tona pe o amprenta la sol de 60/200 cm. Ma intreb daca va tine sapa in conditiile in care am incalzirea in pardoseala?
Multumesc anticipat
|
 |
|
Silviu Man wrote:Sunt instalatii de OI cu pompa incorporata. Am eu una de acest fel, cu remineralizare, care scoate 8 litri pe ora din apa de retea care vine cu aprox. 2 bari la intrarea in instalatie.
Problema e ca la mine cade sub 0,5
|
 |
|
Antecume wrote:Am avut osmozor montat la apa pompata de un hidrofor si mergea, doar ca curge foarte incet. Doar ca la mine presiunea minima cred ca era mai pe la 1,2-1,4 bari.
Eu daca as reusi sa am un debit de 5l/ora m-as declara multumit
|
 |
|
Salut,
Intentionez sa imi fac un acvariu plantat insa principala problema de care m-a lovesc e duritatea apei din put -gh aprox20
Stiu ca aceasta problema se poate rezolva prin osmoza insa din cate vad acest gen de filtre au nevoie pe tur de o presiune de min 3 bari. Eu am un hidrofor ce imi asigura o presiune cuprinsa intre 0,2 si 3 bari. Oare cum se va impacta acest lucru asupra functionarii osmozorului? Merita sa bag banii in el?
Merci anticipat
|
 |
|
Toti sunt red spot sau ai red spot si gold. Te intreb pt ca am o slabiciune pt severumi si tot vad prin niste shop-uri din Satu Mare pui de gold si la cum arata imi vine greu sa cred ca vor ajunge vreodata ca ai tai
|
 |
|
F faini ... anticipez o schimbare a trendului...dinspre Ocelatusi spre astia
|
 |
|
Io zic ca nu merita un upgrade la acvariu. As sugera mai degraba un upgrade la numarul acvariilor
|
 |
|
Nu-i cam mare riscul sa prinzi 6-7 masculi? Io as lasa mai multi 
|
 |
|
Aveti idee ce-ar putea fi galma aia iesita in zona anala. Aparent e vorba de o femela. Merci anticipat
|
 |
|
Pai daca filtrele sunt ciclate nu cred ca ai aves probleme, evident in cazul in care filtrul e pe masura acvariului.
|
 |
|
Balamale ca la cotetzul gainilor  ) ....faina scula
|
 |
|
Legat de iluminare...aa inteleg ca pe canalul Green au fost puse leduri albe simple? Acestea din urma nu-s subalimentate cumva? Rezultatul e f fain...
|
 |
|
Aveti idee daca ancistrysii sunt 100% ierbivori sau ataca puietul altor specii?
|
 |
|
Nu mai bun era un filmulet? 
|
 |
|
Va rog cei ce au aceasta planta si pot vinde sa ma contacteze
|
 |
|
Et voila...
https://m.youtube.com/watch?v=zrv9awu-IgE
In curand vor avea si pui.
Intrebare...la curatarea filtrului am constat ca piatra s-a pus in strat gros in tot interiorul filtrului facand practic buretele acela grosier sa para ca o napolitana sj mediile filtrante au format conglomerate. Rotorul, tavitele si ce s-a putut le-am curatat cu otet insa cred ca ideal ar fi sa iau vreo 15 l si sa scufund filtrul cu totul....voi ce parere aveti: exista oare vreun risc daca bag capacul cu totul in otet (filtrul e Eheim)?
|
 |
|
adiradu wrote:@melcu:
Ca o paranteza, cu amaraciune spun ca fata de acum 4-5 ani, interesul pentru acvaristica in general si ciclide in special este mult scazut.  [/b]
Total de acord...daca ne uitam pe forum-uri acu vreo 4 ani adricanii erau in mare voga. Amintesc niste nume:glasforex, Pomy, bobkesu, marele african by koala si altele
Vad un oaresce ascendent la tropheusi si ocelatusi
|
 |
|
No asa da...io as vedea acolo ceva hapsi mari gen aristochromis....
|
 |
|
bobiciupe wrote:sunt surprins ca nu aveti apa de Gilau acolo
Si nici nu vom avea prea curand
|
 |
|
Stau in satu Gheorgheni (Feleacu) si apa provine duntr-un put forat... Tropheusii sunt foarte incantati...
|
 |
|