[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Feleac Tank  XML
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Author Message
l0ngh0rn
Member
[Avatar]

IP:

http://mmag.ro/Componente-electrocasnice/Componente-masini-de-spalat-rufe/Materiale-pentru-conectare-la-apa/Racord-furtun-2-cai-3x19-mm.html

Eu asa ceva am folosit ca a fost cel mai potrivit ce am gasit, cele de la gardena nu sunt bune ca au diametrul interior prea mic si unghiul Y ciudat
Bogdan_g
Member

IP:

Buna seara lu' Craciun,

Am dat drumul acvariului chiar daca mai am unele retusuri de facut. As vrea sa va intreb cu ce ar trebui sa tratez apa in asteptarea tropheusilor? Am vazut ca nisipul a prins ceva culoare maronie in anumite zone, aveti idee de ce?
Radu_B
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Culoarea maronie cel mai probabil e de la diatomee si sunt normale in acvariile neciclate. Vor disparea cu timpul daca totul e OK.
Nu inteleg intrebarea cu tratarea apei? Ce are rau?

This message was edited 1 time. Last update was at 27/12/2016 08:36:51

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Bogdan_g wrote:As vrea sa va intreb cu ce ar trebui sa tratez apa in asteptarea tropheusilor?

Cu nimic da' sa faci adaptarea cu maxima responsabilitate. Pune-i intr-o galeata mare, pune-le o piatra cu aer si dubleaza cantitatea de apa cam in juma' de ora. Atentie sa nu sara din galeata ca-s isterici .

Poze: smilie ... Poze cu plante
lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Bineinteles ca toate astea le faci dupa ce acvariul e ciclat.
Daca nu ai chef sa dai bani pe teste de apa, asteapta 3 saptamani si e in regula.
Cu algele va trebui sa te obisnuiesti, fie ca sunt maro sau verzi. De altfel sunt si binevenite intr-un acvariu de ciclide.
dan_florin
Membru de baza

IP:

Apa din Feleac, are o duritate foarte mare, insa tropheusii se vor simtii ca la"mama lor". ... ma refer la cea din fantani, pentru ca din cate stiu, in urmatoarea perioada, o sa va introduca apa si la retea. Atentie insa, apa de la retea nu e pe placul tropheusilor! Un test de nitrati ti-ar fi de folos ca sa testezi apa din fantana, pentru ca din cate am auzit, nitratii sunt destul de mari.
[Email] [Yahoo!]
Bogdan_g
Member

IP:

dan_florin wrote:Apa din Feleac, are o duritate foarte mare, insa tropheusii se vor simtii ca la"mama lor". ... ma refer la cea din fantani, pentru ca din cate stiu, in urmatoarea perioada, o sa va introduca apa si la retea. Atentie insa, apa de la retea nu e pe placul tropheusilor! Un test de nitrati ti-ar fi de folos ca sa testezi apa din fantana, pentru ca din cate am auzit, nitratii sunt destul de mari.

Eu stau in satul Gheorgheni ?i nu stiu Z?u când va veni apa. Am testat apa din put ?i principala problem? ce o face nepotabil? e concentra?ia de fier ff mare. Sper sa nu fie o problem? pt pesti
dan_florin
Membru de baza

IP:

Scuze, vazand titlul topicului, m-am gandit ca locuiesti in Feleac. Cat despre concentratia de fier...nu stiu ce sa zic, sper sa nu fie probleme pentru pesti.
[Email] [Yahoo!]
lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Astia cu plantatele stiu mai bine ce si cum cu fierul.
Bogdan_g
Member

IP:

dan_florin wrote:Scuze, vazand titlul topicului, m-am gandit ca locuiesti in Feleac. Cat despre concentratia de fier...nu stiu ce sa zic, sper sa nu fie probleme pentru pesti.

Ai inteles perfect, satul face parte din comuna Feleacu
Bogdan_g
Member

IP:

Uitandu-ma la depunerile de pe peretii acvariului ma intreb daca nu cumva trebuia sa il spal cu ceva inainte de a-l umple cu apa. Deocamdata populatia e formata din doi ancistusi adulti salvati dintr-un vechi acvariu...mama da ce cacaciosi sunt
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Bogdan_g wrote:Deocamdata populatia e formata din doi ancistusi adulti salvati dintr-un vechi acvariu...

Cred ca se simt in rai .

Bogdan_g wrote:mama da ce cacaciosi sunt

Lasa ca prinde bine la ciclare .

Bogdan_g
Member

IP:

Se pare ca am o problema destul de nasoala. Dupa aprox 5 zile de la umplerea acvariului peretii mi s-au albit. Initial m-am gandit ca e vb de o depunere normala pt un acvariu neciclat insa azi am vazut ca respectiva albeata face ca peretii interiori sa fie de-a dreptul abrazivi si presupun ca e vb de depunere de calcar. Voi ce ziceti, ati avut problema asta?
lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

calcar => apa dura => ciclide fericite
Bogdan_g
Member

IP:

Mda, cred ca o sa-mi iau o scula de polisat masina pt a o folosi in acvariu la fiecare 5 zile
Bogdan_g
Member

IP:

Tocmai am facut un test GH=19
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Bogdan_g wrote:Initial m-am gandit ca e vb de o depunere normala pt un acvariu neciclat insa azi am vazut ca respectiva albeata face ca peretii interiori sa fie de-a dreptul abrazivi si presupun ca e vb de depunere de calcar.

Ciudat , din ce stiu eu calcarul se depune sus, la "buza" apei. Sper sa nu-ti strice bucuria.

lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Chestia aia albicioasa nu se ia usor cu buretele de pe sticla?
Cand pui mana pe sticla nu pare usor alunecoasa?
Bogdan_g
Member

IP:

lukitza wrote:Chestia aia albicioasa nu se ia usor cu buretele de pe sticla?
Cand pui mana pe sticla nu pare usor alunecoasa?

chestia aia se duce daca e frecata cu partea moale a buretelui de spalat vase. depunerile fac ca suprafata sa fie abraziva si abea dupa curatare devine "fina"
lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Nu stiu daca e acelasi lucru dar la mine cam la o saptamana incepe sa apara o pelicula alba pe sticla.
Se curata foarte usor cu buretele si e putin alunecoasa daca pun mana.
Ca sa aflu ce e la un moment dat nu m-am mai atins de ea vreo 3-4 saptamani.
Incet incet pelicula alba s-a transformat in alge maro.
S-ar putea sa fie acelasi lucru si la tine cu toate ca la mine nu e nimic abraziv.

Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Go to: