[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bogdan_g
Forum Index » Profile for Bogdan_g » Messages posted by Bogdan_g

Dupa cym v-am spus si in titlu am o apa foarte dura. Instalatiile din cada mi le-am protejat cu o statie de dedurizare din acera cu ceva rasina
Am inteles ca apa defurizata omoara plantele iar pe dr alta parte nici cea foarte dura nu e ok. Are sens sa ma gandesc la un acvariu plantat (evident cu CO2, fertilizanti etc) sau mai bine ma las pagubas?

Multumesc anticipat
Merci pt raspunsuri. Problema apare rar si de aceea ma intreb dava acel acumulator (sa zicem unul mare de tractor 75 ah care sa duca si recircularea de la panoul solar) ar trebui sa fie unul special intrucat regimul de functionare e diferit fata de al unei masini/utilaj
lukitza wrote:O sa caut sa iau si eu 2-3, mai mult de curiozitate.

Iti donez eu o femela adulta daca vrei
N-am si eu norocul asta...am o femela de ancistrus ce kk cat toata colonia de tropheusi la un loc...
Salut,

Dupa cum v-am spus ?i în titlu am cam des astfel de pene. Toata sandramaua are o putere ce aprox 80w. Oare ce fel de UPS mi-ar trebui pt a fi asigurat pt vreo 8 ore. Unul de 800VA oare tine? Nu stiu care e formula de calcul...
Faina treaba... azi dimineata am vazut si eu prima mea gushata. Maternitatile le-aiconfectionat tu?
Ce fain, chiar aveam nevoie de un dealer la Cluj... pe ceilalti nu-i pui la produs?
Ce fac juniorii, cand ajung in acvariul comunitar?

Pe cand niste Oscari domnilor?? )
Acvariul meu evolueaza f fain (inclusiv algele ce trebuiesc sterse saptamanal). Pestii au pus in medie vreo 2-3 cm (in trei luni), mananca de rup, se coloreaza si n-am inregistrat nici un deces.
Ce nu-mi place e comportamentul lor... Am ales specia asta in primul rand pentru a avea un acvariu animat de miscarea lor browniana or ai mei sunt destul de cuminti. Se agita in timpul mesei, vin gramada cand ma vad insa atunci cand lipsesc stimulii se comporta ca niste mbune, scurte harjoneli si cam atat

Na ca m-am bagat si io intre Oscari. Am avut si eu un catzel pe nume Oscar pe care un vecin binevoitor l-a adapat cu antigel
Porcu wrote:

Pentru ca ai aruncat (iar) momeala cu Tropheusii in sarcofag confirm si eu ca daca-i neglijezi si nu le mai schimbi apa nu mai clocesc. Recent am vazut si eu doua closte la Bempele mele. Se oprisera din puit de vreo 2 ani. Eu credeam ca-s batrini si/sau degenerati. In realitate ala batrin si degenerat eram eu pentru ca nu m-am ocupat de ei.

) se pare ca va trebui sa amani resetarea acelui acvariu
Ce zici de o gashca de moshi... ar fi de mare angajament )
Cea mai clara dovada ca schimburile de apa sunt sfinte.

Care-i urmatorul pas dupa eclozare. Ii pui intr-un bazin separat sau direct in bazinul comunitar intr-o maternitate?
Si activi...
Vezi? De aveai o tufa stufoasa de microsorum aveau unde se ascunde? ) sau ma rog,macar aveau salata la masa hiperproteica
Vad ca toata instalatia isi va gasi locul intr-un apartament. Acolo vor fi estimativ 7-800kg (sump, acvariu, apa...). E oare safe? Intreb si io, nu dau cu parul..
https://m.youtube.com/watch?v=xuLxKOguRSc
https://m.youtube.com/watch?v=Y-tuigIbujA
lukitza wrote:Si eu zic ca plantele alea nu aduc nimic spectaculos dpdv vizual.
Personal prefer acvariile biotop sau cat mai aproape.

La cum arata acum si eu suntbde aceeasi parere cu tine...
Nici o planta nu e ingropata, acel anubias e prins de o piatra care intr-adevar e bagata in nisip insa rizomul e afara.
Faptul ca tu consideri kitch-os ceea ce am facut ma pune pe ganduri, sper ca in timp sa te fac sa-ti schimbi parerea. Da stiu ca in mediul lor tropheusii nu au plante dar pur si simplu fara plante acvariul mi se pare foare sec si voi face tot posibilul sa incurajez desvoltarea unor plante tolerate de acesti pesti...bine, aparent ei toleteaza si o frunza de salata oferita ca hrana
Cred ca voi ruga admin-ul sa imi mute jurnalul la acvarii plantate. Nu de alta dar tropheusii mei nu se ating nico de salata pe care le-am dat-o ca hrana. In consecinta am inceput sa pun ceva anubias si microsorum si ma gandesc sa mai adaug valisneria spiralis sau gigant. Problema e reprezantata de alge care ptesupun stergerea sticlei la fiecare 4-5 zile si de piatra din apa care a dus la blocarea rotorului din canistra.
Merci de sfat. Merge la un bazin de 600l cu tropheusi. Oare cu ce l-as putea inlocui? Eventual ceva burete bai dens decat ala albastru din partea de sus?

Forum Index » Profile for Bogdan_g » Messages posted by Bogdan_g
Go to: