| Message |
|
|
|
Merci de sfat. Merge la un bazin de 600l cu tropheusi. Oare cu ce l-as putea inlocui?
|
 |
|
|
|
Vin si eu cu o intrebare: filtrele eheim au la partea de filtrare mecanica un filtru din burete (albastru) si un "filter pad" alb. Acel filter pad se inlocuieste la fiecare curatare sau sau se spala si se refoloseste?
|
 |
|
|
|
Sunt cateva magazine in CJ de unde as putea lua numai ca eu caut o hrana ce se numeste Tropheus Mix recomandata fiindu-mi de crescatorul de la care am luat tropheusii si pe care o gasesc doar in Timisoara
|
 |
|
|
|
Salut,
As dori sa comand online niste hrana congelata. Evident ca pe durata transportului se va topi gheata. Oare are ceva? Mai e utilizabila daca o "recongelez"?
|
 |
|
|
|
Din cate am citit plante ca Anubias, Cryptocoryne, Vallisneria, Bolbitis, java fern si posibil Echinodorus au sanse sa supravietuiasca apetitului Tropheusilor.
As dori da va intreb ce-ar trebui sa fac pt a incuraja dezvoltarea acestor plante?
Mentionez ca substratul e format din nisip quartzos, apa are gh aprox 18 si temperatura de 25 de grade cu schimb la picatura (cam 3l/h).
Iluminarea e facuta cu aprox 28 module led de 2w/buc 6500k.
Oare daca plantez echinodorusii in ceva "ghivece" cu substrat fertil cresc iluminarea si injectez vreo 10ml/zi de easycarbo am vreo sansa? Mentionez ca an pompa de curenti si doua filtre care valureste apa destul de bine si nu stiu cat ar rezista co2-ul
|
 |
|
|
Da, treaba buna numai sa nu coste cat juma de filtru
|
 |
|
|
|
Nu da s-ar putea face la strung din inox, cel de alama il folosesti drept model
|
 |
|
|
|
Pai pt fittingarie nu-s ok nici acei conectori rapizi pt gradina facuti din alama?
|
 |
|
|
|
Nu vad de ce iti bati capul cu acei conectori rapizi din inox. Daca vrei ca filtrul tau sa aibe si valente estetice inteleg dar daca nu prinzi un furtun de 15 cm sa zicem de in/out cu un colier si apoi conectori rapizi pt furtune. Daca eheim a apelat la aceasta solutie (vezi acei double tap conectors) de ce nu ai apela si tu?
|
 |
|
|
|
Fain, fain, fain decor
Puii aia au aparut "normal" sau eggtumbler, acvarii separate si alte dracii?
|
 |
|
|
|
Multumita unui coleg amabil au aparut si primii anubiasi. Daca supravietuiesc vor urma si altii
|
 |
|
|
|
Ma bate si pe mine gandu la asa ceva. Poate ne dai ceva detalii legate de hardwear-ul pe care il vei folosi si evident cu ce il vei popula
|
 |
|
|
|
Nici la mine, ce-i drept primii 5 m sunt in camera tehnica unde n-am urmarit.
Abea astept sa vad proiectul finalizat. Tare-s curios ce consum de CO2 si KW vei avea lunar. Ma gandesc ca vei avea macar 400w lumina vreo 8 ore pe zi...
|
 |
|
|
|
Eu am folosit astfel de module pe care le-am pus in niste pat-uri de cablu la care am scos capacul. Aceste module au intrat fortat si am obtinut niste baghete luminoase. Un modul are 2w si aunt watherproof. Din pacate nu stiu sa fie RGB insa ai putea lua mai multe culori cuplate la un TC420. Pe toate le gasesti pe alliexpress
|
 |
|
|
marcusyon wrote:
Gabi C wrote:Mai nene arata super. Felul cum bate lumina il face tare fain bazinul.
Cred ca e cel mai fain bazin sudamerican care l-am vazut la viata mea.
Mersi de apreciere insa sunt bazine mult mai misto ca al meu. Ma seaca ca nu pot sa tin plante ( le tot rod si anubias nu vreau sa pun ). Plus ca apa nu e atat de cristal pe cat mi-o doresc
Btw, cine a curatat seachem purigen si cu ce ?
La africani am inteles ca pe langa Anubias mai rezista si Cryptocorinele si Jungle Val (Valisneria Gigant). Poate si la americani e la fel
|
 |
|
|
|
De asta am si intrebat, aproape ca-i mai bine sa iei matrix cu doar 9ron mai mult
|
 |
|
|
|
Salut, imi poate spune cineva (eventual in privat) unde gasesc siporax (original) la un pret bun?
Merci
|
 |
|
|
|
Testele astea-s mana dracului, arunca-le si bucura-te de pesti!
|
 |
|
|
|
Dupa vreo trei zile in care lumina a mers vreo 10 ore ai inceput sa ma napadeasca algele brune. Oare astea le preced pe cele verzi sau ceva nu e in regula in bazin?
Merci anticipat
|
 |
|
|
Faina gashca, poate in vara apar si primii pui 
|
 |
|
|