[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MihaiF
Forum Index » Profile for MihaiF » Messages posted by MihaiF
Message
Silviu Man wrote:In general este indicat ca orice substrat decorativ, sa fie spalat inainte de a fi introdus.

Prin manipulare si transport, se produc microparticule care pot ajunge in filtru si
afecteaza functionarea motorului. Stiu asta de la un coleg care recomanda inclusiv spalarea
mediilor filtrante din acelasi motiv. Cred ca regula se aplica si in cazul substratului.


Aha ... pai atunci am sa le spal. Si eu mi-am spalat materialul filtrant inainte sa il bag in filtru extern , dar Eheim scria asta pe prospect ... . Cei de la JBL si Dennerle nu au pomenit nimic.
Stie cineva JBL Vulcano Mineral si Cristal Quartzul de la Dennerle trebuie spalate inainte de a fi introduse in bazin ? Nu de alta da am cautat si pe ambalajele lor si la ei pe site si nu am gasit absolut nici o informatie .
In zona din spate unde vreau sa ridic solul mai mult am decis sa pun Vulcano Mineral de la JBL si peste el Aqua Basis. Stie cineva Vulcano Mineral JBL trebuie spalat inainte de utilizare ? Dar Cristal Quartz - ul de la Dennerle ?
Foarte interesant , multumim.
Am renuntat la ideea de a face un substrat Aqua Basis + Manado + superficial Cristal Quartz datorita multor atentionari din partea voastra care spuneau ca in scurt timp Manado si cu quartul se vor amesteca bine de tot. Am sa incerc sa merg pe o grosime de Aqua Basis cuprinsa intre 2 pana la 4 cm asa cum recomanda producatorul. Dilema pe care o am acum e cat sa fie de gros stratul de Quartz. E Quartul de la Dennerle cu granulatie 1-3 mm.
filtrul pe pozitie

image

la partea de out nu prea imi place cum culca pe sticla ... , nu stiu ce solutie sa folosesc ... furtunul sta putin tensionat la imbinarea dintre carja si tija cu gaurele .

image

image
Eheim MicroMec pe acesta l-am inlocuit cu Sera Siporax

image

Astea 2 au ramas exact cum a spus Kirucd

image

image

In filtru mai este un burete mai subtirel alb ca o vata care este peste bile si un filtru grosier albastru.
A ajuns si 2273. Ca medii de filtrare are urmatoarele : Eheim substrat pro ( niste bilute maronii ) , Eheim bioMech ( niste patratele albe ) ,si Eheim Mechpro ( niste tubulete negre de plastic ).
Ce trebuie sa plece de aici si ce sa bag in schimb ? Se poate pastra ceva din mediile acestea ?
zax3303 wrote:Am pus doar anubias si deocamdata sunt prietenosi cu el. Nu am incercat cu alte plante


Mai documenteaza-te, mai sunt si alte plante care nu ii tenteaza pe carasei.
zax3303 wrote:Adica sa pun hrana verde pentru carasi?


La acvarii diverse este topicul meu : Acvariul meu provizoriu . Eu am in acvariu Elodeea ; Ludwigia ; Echinodorus Ozelot ; Echinodorus Blecheri . Pestii ( 2 dintre ei sunt carasi ) nu au nici o treaba cu ele. Nu le merge grozav la plante pentru ca nu am conditii in acvariu. Pestii nu au treaba cu ele. Au ros o data vreo 3 frunze la un echinodorus , dar cam atat. Ai avut plante si le-au papat ?
poza cu acvariul Aquael ...
singura planta care creste este Ludwigia (restul stau pe loc)
Am in acvariu substrat de la Tetra , si folosesc de la Easy Life , Profito si Easy Carbo. Lumina este deficitara ...



image
Bine am inteles cu ferilizanti , dar cu carbonul lichid , din ce am inteles nu e de joaca cu supradozarea in cazul lui. La acvariul mic folosesc Easy Carbo de la Easy Life , dar in Juwel cred ca o sa merg pe Dennerle. Sugerezi ca imediat dupa plantare sa nu le dau toata lumina ? Doar 50 % ? Pentru cat timp ? Perioada ciclarii ?
Nu ii bai . Ma poti ajuta cu sfaturi , fiind la inceput sunt foarte pretioase pentru mine . O intrebare , acum ma gandesc spre ce linie de nutritie sa ma indrept ( in principiu 90% sunt hotarat pe JBL ). Intrebarea este , cand pun in apa CO2 lichid , micro , macro , ph incriser , aqua cliner si alte solutii dozez la volumul brut al acvariului , adica 180 l sau trebuie sa incerc sa fac o aproximare a volumului net si sa dozez la volumul net ? Cum este corect sa se procedeze ?
kirucd wrote:
MihaiF wrote:Gata multumita voua m-am ambitionat si am reusit. Cutia filtrului a fost scoasa fara carcasa sau sticla zgariata. Operatiunea a durat cu tot cu curatare cam 40 de minute si nu mi sa parut dificil deloc.Recomand oricui considera ca pozitionarea lui de fabrica il incurca. La mine pozitia pe hol nu era cea mai fericita pentru a pastra acest filtru. Nu stiu ce sa fac , daca sa il pun in acvariu sau sa ma bazez doar pe Eheim 2273. Sincer sa fiu acum ca l-am dat jos si l-am studiat , eu cred ca l-as putea inbunatati. Anume sa il echipez.cu 2 ventuze bune si sa il pozitionez in coltul corect al acvariului. Apoi pentru curatare sa il extrag din acvariu prin dezlipirea ventuzelor si scoatera lui cu totul afara . In acest fel mizeriile care sunt inauntru le pot curata complet si nici un gram de jeg nu curge inapoi in acvariu. Ce parere aveti ? Merita incercat sau sa ma bazez doar pe extern ? In final as putea zice ca Juwel nu a gandit-o prea mult cand a pozitionat acest filtru prin lipire si nu prin aplicarea de ventuze sau un carlig pe rama acvariului.


Cum faci sa nu iasa mizeria din el cand il scoti din acvariu? Daca poti sa il scoti fara sa iasa mizeria din el poti sa il
folosesti doar pentru filtrare mecanica. Dar presupun ca e destul de mare. In mod normal filtrul extern ar trebui sa
fie de ajuns.


Daca il pun cu ventuze , desprind de pe sticla prima data ventuzele . " Gratarul " pe unde isi ia apa din acvariu pentru a o filtra se afla in partea cea mai superioara a carcasei . Alt "gratar" nu mai este. Apoi dupa ce le-am desprins ridic cu grija toata sandramaua ca apa sa nu poata curge prin acel gratar inapoi in acvariu. In felul acesta toata mizeria ramane inauntru. Il bag la dus si pot sa il spal pana in cel mai mic ungher fara sa imi fac stres pentru ciclare , bacteriile mele vor sta bine mersi la adapost in Eheim ul extern.
Numa ce ma framanta pe mine e ca toti veteranii ma sfatuiesc sa nu imi bat capul cu el . Stiti voi ce stiti. Nu sunt hotarat daca sa il pun sau nu ... . Mai e si faza cu spatiu mult care e foarte adevarata. Cred ca voi merge pe mana voastra , a veteranilor in acvaristica si ma voi baza doar pe 2273. Astept sa ajunga. Inca nu e la mine.
Am indepartat filtru intern de pe pozitie.
Gata multumita voua m-am ambitionat si am reusit. Cutia filtrului a fost scoasa fara carcasa sau sticla zgariata. Operatiunea a durat cu tot cu curatare cam 40 de minute si nu mi sa parut dificil deloc.Recomand oricui considera ca pozitionarea lui de fabrica il incurca. La mine pozitia pe hol nu era cea mai fericita pentru a pastra acest filtru. Nu stiu ce sa fac , daca sa il pun in acvariu sau sa ma bazez doar pe Eheim 2273. Sincer sa fiu acum ca l-am dat jos si l-am studiat , eu cred ca l-as putea inbunatati. Anume sa il echipez.cu 2 ventuze bune si sa il pozitionez in coltul corect al acvariului. Apoi pentru curatare sa il extrag din acvariu prin dezlipirea ventuzelor si scoatera lui cu totul afara . In acest fel mizeriile care sunt inauntru le pot curata complet si nici un gram de jeg nu curge inapoi in acvariu. Ce parere aveti ? Merita incercat sau sa ma bazez doar pe extern ? In final as putea zice ca Juwel nu a gandit-o prea mult cand a pozitionat acest filtru prin lipire si nu prin aplicarea de ventuze sau un carlig pe rama acvariului.
rari wrote:Da pot .Am vrut sa il dau jos deoarece ma incurca la montarea filtrului extern,era ineficient pentru ca in momentul cand il curatam mizeria se reintorcea in acvariu(poate nu stiam sa il curat) si ocupa mult spatiu.
Cu datul jos a fost foarte greu.A fost lipit pe ambele geamuri din colt si pe fund.L-am taiat cu un cutter cat mai aproape de cutia filtrului,pe sticla ramanand ceva silicon negru pe care l-am indepartat cu mana ca sa nu-l zgarii.La ultima intrebare raspunsul e da.


La ce model de Juwel ai dat tu jos ? La mine mi se pare ca este distanta foarte mare intre lipituri si ma gandesc cu stres , cum o sa pot intra asa adanc cu cutterul. Mare prostie au facut cei de la Juwel ca nu l-au gandit sa fie aplicat cu ventuze. Incat omul la nevoie sa il puna unde vrea in acvariu , sau daca nu vrea sa il poata da jos usor. Sticla in zona unde este carcasa practic nu poate fi curatata. Acolo se poate strange tot jegul din acvariu ...
rari wrote:Eu l-am dat jos si nu a fost usor.


Poti sa imi impartasesti din experienta ta ? De ce ai vrut tu neaparat sa il dai jos ? Ce te-a deranja la el ? Cat a durat manopera ? Ai reusit sa o duci la capat fara sa zgarii acvariul si fara sa distrugi filtrul ?
bebetto wrote:In primul rand lasa-l sa functioneze pana la ciclarea canistrei, daca nu te incurca(vizual) il poti lasa pentru filtrare mecanica(cu dezavantajele aferente). Sunt multe pro si contra...


Sa il las si apoi sa incerc sa il scot cu acvariul plantat , apa si pesti , a facut cineva asa ceva ? Este posibil/ realizabil ?
Acum ca mi-am comandat un Eheim 2273, se ridica intrebarea ce sa fac cu filtrul intern? Multi colegi l-au indepartat. Am vazut ca altii l-au pastrat. Sunt intr-o mare dilema. Pe de o parte ocupa loc in acvariu , pe de alta poate fi de folos in caz de avarie la filtrul extern. Ce ma mai preocupa este si riscul de a zgaria acvariul in timpul manoperei de indepartare. E o temere justificata ? Cati dintre voi le-ati dat jos ? Ce argumente ar putea sa mai fie pro-contra.
 
Forum Index » Profile for MihaiF » Messages posted by MihaiF
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com