[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MihaiF
Forum Index » Profile for MihaiF » Messages posted by MihaiF
Message
dan.pavelescu wrote:Votezi dupa ce ne spui cat esti dispus sa aloci pentru filtru.
Si eu mi-am dorit Range Rover, dar bugetul mi-a permis doar un Fiat Panda.

Zi-ne care e bugetul si iti recomandam ce trebuie - desi ti-a zis clar skija ce-ti trebuie.


Sunt dispus sa dau intre 400 si 800 lei. Sa ne intelegem , daca ce imi propui ceva ce costa 850 de lei , o ajustare a bugetului nu va fi o problema , dar daca imi spui de ceva ce costa 1000 de lei deja se schimba treaba ...

skija mi-a spus ... dar am citit ca e vorba de un filtru pt un acvariu de pana la 340 l, am mai citit si ca la Eheim specificatiile tehnice sunt muuult mai aproape de adevar fata de cele ale concurentei , ceea ce ma duce cu gandul ca la un acvariu de 180 l va insemna curenti foarte puternici in apa. Zic si eu, sunt incepator. Ajutati-ma.
Bine , bine , dar eu cu cine votez ?
Ca sa nu raman ca magrul in ceata , ar trebui sa uit de Tetra si eventual sa ma gandesc la un Eheim vs JBL sau ceva de genu ?
Mai voi ma manipulati . Pana ieri eram convins ca trebuie sa imi cumpar Tetra ca si prietenul meu. Dupa interventia colegului skija deja cautam preturi la Eheim. Ce sa fac ? Nu am chef sa imi curga , dar nici sa nu isi faca treaba. In alta ordine de idei, Eheim experience 350 am vazut ca e pt acvarii pana la 350 l. Nu e extrem de mare pt ochiul meu de apa care vreau sa fie de 180 l ? Nu o sa fie curenti grozavi care sa tulbure pestii si plantele ?
As dori sa pun filtru extern Tetra Ex 800 plus intr-un acvariu de 180 l. Acvariul va fi unul plantat. Ce parere aveti despre acest filtru. Va face fata ? Cateva cuvinte despre calitatea lui ?Va fi necesara si o pompa de aer sau e suficient acest filtru pentru aerarea apei ?
Humbert wrote:ce inseamna "sa las jos 60-70 % din apa ca sa plantez in continuare"?
adica sa umpli acvariul doar 40%-30% din volum?

poti sa faci asta, dar nu uita ca apa poti sa o scoti din acvariu oricand, asa ca nu inteleg de ce ai lasa acvariul gol pe 2/3 pana plantezi.
in plus, este important ca filtrul sa fie pus in functiune imediat ce dai drumul la acvariu si apoi sa mearga tot timpul... in functie de ce tip de filtru ai, s-ar putea sa nu-l poti porni daca ai acvariul umplut doar pe treime.


Planul ar fi urmatorul : da vreau sa stiu prima data ca functioneaza .
Sa incep plantarea acvariului si daca vad ca nu imi ajung plantele sa ma opresc cu el asa la jumatate (sau cum o fi ) , sa il umplu " la full" cu apa si sa incep ciclarea. De indata ce intru in posesia a alte plante , sa las jos 70% din apa ca sa pot lucra , apoi dupa plantare sa pun apa la loc si sa merg mai departe cu ciclarea.
Cum procedez daca nu gasesc tot ce doresc in perioada in care amenajez acvariul ? Pot planta ce am si sa plantez restul mai tarziu? Adica pot sa las jos 60-70 % din apa ca sa plantez in continuare ? (vorbim aci de un acvariu in care nu o sa fie pesti - cel putin nu la momentul respectiv ). Ce parere aveti ?
se pare ca ciclarea a luat sfarsit. Pestii s-au intors acasa si acvariul a primit unca un cadou , u kit de testere de la JBL.
[img]
image[img]
Revin cu o intrebare, acum ca am terminat cu ciclarea pot sa bag in acvariu filter medium? Pentru acvariul meu micut ce ingrasamant de plante trebuie sa pun in apa?
Pot sa bag in apa "filter medium" daca acvariul nu este complet ciclat ? Nu dau peste cap ciclarea ?
Vai , va multumesc din suflet pentru interventia rapida. Acum dadusem serch pe forum si citeam disperat tot ce venea la mana . Maine prietenul meu acvarist imi da 1-2 guppy ca sa arate acvariul frumos.
Pe peretele din spate al acvariului au aparut niste chestii mici albe. Au lungime de circa 1-3 mm si sunt subtiri undeva pana la 0,5 mm. Unele se misca , sunt viermisori sau ce sunt ? Pls help . Azi am observat prezenta lor.
Ce specii de pesti as putea introduce pe langa cei doi carasi. Nu as dorii sa am un acvariu cu doar 2 pesti. As vrea sa mai am ceva. Daca se poate ceva pesti mai colorati ...
ocean wrote:Filtrul intern de la Juwel e lipit cu silicon negru, cel putin asa era la unul ce l-am desfintat acum cativa ani, aduna mizerie in bazin si e greu de curatat plus ca imprastii din ea prin bazin cand il cureti


Ce sugerezi ? Sa il desfintez si sa las doar filtrul Tetra ?
Intre timp dupa sfatuiri cu un prieten am decis sa merg pe urmatoarea varianta de filtrare/oxigenare :
Filtru original Juwel ( cel care vine cu acvariul ) si o pompa externa Tetra 800. Ce parere aveti ?
scorpionul wrote:ti-am dat un link mai sus ca sa vezi acvariu lui. Iti dau si nr de tel al colegului, intreaba-l inainte de a cumpara . Iti va da toate detaliile de care ai nevoie. Il cheama Severus 0722 567 877


Multumesc.
Ok , din ce am vazut la acvariul acesta nu am posibilitatea sa aleg daca sa vina cu filtru sau nu. E all inclusive. Intrebarea mea este. Se poate sa nu il montez ? Sau este cumva lipit de toata sandramaua ? Cine ma poate ajuta ? Daca cumpar si masuta de sub , oare are loc in ea un filtru extern de la Tetra ?
Azi am mai populat cu plante acvariul provizoriu. In lipsa pestilor pot lucra . Am observat ca nivelele de NO2 ( Nitrati ) au inceput sa scada si sunt pe la 4mg/l . In timp ce au aparut in apa NO3 ( nitrati ) care sunt undeva pe la 10 mg/l . Ce sa inteleg eu din asta ? S-a terminat ciclarea ?
Am observat in acelas timp o scadere puternica a PH-ului. De la 7-7,5 ( cat a fost in cele 2 saptamani pana acum) ph - ul a ajuns pe la 5,5. Care poate fi cauza ?
scorpionul wrote:da daca vrei sa te carpesti, nu daca vrei sa ai filtrare buna in acvariu. Daca vrei numai plante e acceptabila, daca vrei si pesti nu va face fata


nu ai inteles deloc nuanta colegule ... , intrebarea suna altfel dar am vrut sa fiu subtil. Acum o zic pe sleau : tine filtrarea originala de pe Juwel 3-4 luni pana imi revin cu fondurile dupa cumpararea lui si trec pe pompa tetra ? Va trebuinsa faca fata si la pesti ( vreo 5 - doar 2 carasi ) si plante.
revin cu intrebarea legata de acest acvariu in special si pompa lui. Un amic mi-a spus ca Juwel in general inseamna ceva bun si calitativ. Prietenul meu e pasionat de acvaristica de multi ani si are o pompa externa Tetra de care e foarte multumit. probabil si eu voi dori una dupa un timp. Cu pompa lui Juwel cu care vine din fabrica face fata o vreme?
da ,da betisoare am. Cum sunt testele la picatura? te referi la picatura de apa pe o anumita suprafata si vireaza culoarea ?
scorpionul wrote:cand se da volumul 180l, acela e volumul net de apa, ce mai bagi inauntru se scade din volumul de apa, dar cand faci dozari si alte cele masori tot pentru 180l. Geamul nu iti va deforma cu nimic imaginea. Seamana cu parbrizul de la masina. Deformarile apa in sticlele indoite puternic cum sunt colturile acvariilor facute dintr-o bucata, unde se indoaie geamul la 90 grade, sau la boluri, in rest nu ai probleme legate de vizibilitate


multumesc.

Din ce am inteles Juwel-ul va veni cu sistemul lui propriu de filtrare si iluminare. Ce parere aveti de sistemul lui original de filtrare ? Este eficient/ calitativ ? (pe viitor ma voi gandi sa cumpar si o pompa externa de filtrare - am inteles ca sunt mult mai eficiente )
 
Forum Index » Profile for MihaiF » Messages posted by MihaiF
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com