[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtru intern Juwel BioFlow ( il dau jos sau il las ) ?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
MihaiF
Senior member

IP:

Acum ca mi-am comandat un Eheim 2273, se ridica intrebarea ce sa fac cu filtrul intern? Multi colegi l-au indepartat. Am vazut ca altii l-au pastrat. Sunt intr-o mare dilema. Pe de o parte ocupa loc in acvariu , pe de alta poate fi de folos in caz de avarie la filtrul extern. Ce ma mai preocupa este si riscul de a zgaria acvariul in timpul manoperei de indepartare. E o temere justificata ? Cati dintre voi le-ati dat jos ? Ce argumente ar putea sa mai fie pro-contra.
bebetto
Member
[Avatar]

IP:

In primul rand lasa-l sa functioneze pana la ciclarea canistrei, daca nu te incurca(vizual) il poti lasa pentru filtrare mecanica(cu dezavantajele aferente). Sunt multe pro si contra...
rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Eu l-am dat jos si nu a fost usor.

"Sarac e cel ce se simte sarac, caruia îi trebuie neaparat mai mult decat are." -Mihai Eminescu
"Honeste vivere, neminem laedere, suum cuique tribuere"
[MSN]
l0ngh0rn
Member
[Avatar]

IP:

Verifica daca afecteaza garantia demontarea filtrului. Mai sunt colegi care au avut probleme cu bazine in garantie(sunt si eu printre ei)

Foarte bun pentru filtrare mecanica, urat vizual, ocupa spatiu si nu este pe laterala potrivita, daca ar fi fost pe laterala cealalta sau coltul holului invers nu ar fi mai deranjat vizual

Eu l-as lasa! Este preferinta personala pentru pesti care fac multa mizerie

This message was edited 3 times. Last update was at 25/03/2017 16:21:38

MihaiF
Senior member

IP:

bebetto wrote:In primul rand lasa-l sa functioneze pana la ciclarea canistrei, daca nu te incurca(vizual) il poti lasa pentru filtrare mecanica(cu dezavantajele aferente). Sunt multe pro si contra...

Sa il las si apoi sa incerc sa il scot cu acvariul plantat , apa si pesti , a facut cineva asa ceva ? Este posibil/ realizabil ?

This message was edited 1 time. Last update was at 25/03/2017 16:45:51

MihaiF
Senior member

IP:

rari wrote:Eu l-am dat jos si nu a fost usor.

Poti sa imi impartasesti din experienta ta ? De ce ai vrut tu neaparat sa il dai jos ? Ce te-a deranja la el ? Cat a durat manopera ? Ai reusit sa o duci la capat fara sa zgarii acvariul si fara sa distrugi filtrul ?
rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Da pot .Am vrut sa il dau jos deoarece ma incurca la montarea filtrului extern,era ineficient pentru ca in momentul cand il curatam mizeria se reintorcea in acvariu(poate nu stiam sa il curat) si ocupa mult spatiu.
Cu datul jos a fost foarte greu.A fost lipit pe ambele geamuri din colt si pe fund.L-am taiat cu un cutter cat mai aproape de cutia filtrului,pe sticla ramanand ceva silicon negru pe care l-am indepartat cu mana ca sa nu-l zgarii.La ultima intrebare raspunsul e da.

"Sarac e cel ce se simte sarac, caruia îi trebuie neaparat mai mult decat are." -Mihai Eminescu
[MSN]
MihaiF
Senior member

IP:

rari wrote:Da pot .Am vrut sa il dau jos deoarece ma incurca la montarea filtrului extern,era ineficient pentru ca in momentul cand il curatam mizeria se reintorcea in acvariu(poate nu stiam sa il curat) si ocupa mult spatiu.
Cu datul jos a fost foarte greu.A fost lipit pe ambele geamuri din colt si pe fund.L-am taiat cu un cutter cat mai aproape de cutia filtrului,pe sticla ramanand ceva silicon negru pe care l-am indepartat cu mana ca sa nu-l zgarii.La ultima intrebare raspunsul e da.

La ce model de Juwel ai dat tu jos ? La mine mi se pare ca este distanta foarte mare intre lipituri si ma gandesc cu stres , cum o sa pot intra asa adanc cu cutterul. Mare prostie au facut cei de la Juwel ca nu l-au gandit sa fie aplicat cu ventuze. Incat omul la nevoie sa il puna unde vrea in acvariu , sau daca nu vrea sa il poata da jos usor. Sticla in zona unde este carcasa practic nu poate fi curatata. Acolo se poate strange tot jegul din acvariu ...
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Eu am dat jos si la Record 60 si la Rio 240. La ambele a fost un futai de nedescris, pentru ca am fost bou si nu le-am scos cand acvariul era gol, ci cand era plin.
Daca te hotarasti, da-l jos acum, inainte sa pui apa, altfel iti vei cumpara o mare problema.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

3.0.La juwel rio 125.In timp ce incercam sa introduc cutterul incercam sa indepartez de sticla partea de sus a cutiei fara sa fac mare presiune pe sticla.

[MSN]
MihaiF
Senior member

IP:

Gata multumita voua m-am ambitionat si am reusit. Cutia filtrului a fost scoasa fara carcasa sau sticla zgariata. Operatiunea a durat cu tot cu curatare cam 40 de minute si nu mi sa parut dificil deloc.Recomand oricui considera ca pozitionarea lui de fabrica il incurca. La mine pozitia pe hol nu era cea mai fericita pentru a pastra acest filtru. Nu stiu ce sa fac , daca sa il pun in acvariu sau sa ma bazez doar pe Eheim 2273. Sincer sa fiu acum ca l-am dat jos si l-am studiat , eu cred ca l-as putea inbunatati. Anume sa il echipez.cu 2 ventuze bune si sa il pozitionez in coltul corect al acvariului. Apoi pentru curatare sa il extrag din acvariu prin dezlipirea ventuzelor si scoatera lui cu totul afara . In acest fel mizeriile care sunt inauntru le pot curata complet si nici un gram de jeg nu curge inapoi in acvariu. Ce parere aveti ? Merita incercat sau sa ma bazez doar pe extern ? In final as putea zice ca Juwel nu a gandit-o prea mult cand a pozitionat acest filtru prin lipire si nu prin aplicarea de ventuze sau un carlig pe rama acvariului.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Eu imi mentin parerea ca filtrele interne sunt bune doar ca sa plimbe apa. Un filtru extern, setat corespunzator, face toti banii.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

MihaiF wrote:Gata multumita voua m-am ambitionat si am reusit. Cutia filtrului a fost scoasa fara carcasa sau sticla zgariata. Operatiunea a durat cu tot cu curatare cam 40 de minute si nu mi sa parut dificil deloc.Recomand oricui considera ca pozitionarea lui de fabrica il incurca. La mine pozitia pe hol nu era cea mai fericita pentru a pastra acest filtru. Nu stiu ce sa fac , daca sa il pun in acvariu sau sa ma bazez doar pe Eheim 2273. Sincer sa fiu acum ca l-am dat jos si l-am studiat , eu cred ca l-as putea inbunatati. Anume sa il echipez.cu 2 ventuze bune si sa il pozitionez in coltul corect al acvariului. Apoi pentru curatare sa il extrag din acvariu prin dezlipirea ventuzelor si scoatera lui cu totul afara . In acest fel mizeriile care sunt inauntru le pot curata complet si nici un gram de jeg nu curge inapoi in acvariu. Ce parere aveti ? Merita incercat sau sa ma bazez doar pe extern ? In final as putea zice ca Juwel nu a gandit-o prea mult cand a pozitionat acest filtru prin lipire si nu prin aplicarea de ventuze sau un carlig pe rama acvariului.

Cum faci sa nu iasa mizeria din el cand il scoti din acvariu? Daca poti sa il scoti fara sa iasa mizeria din el poti sa il
folosesti doar pentru filtrare mecanica. Dar presupun ca e destul de mare. In mod normal filtrul extern ar trebui sa
fie de ajuns.

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
MihaiF
Senior member

IP:

kirucd wrote:
MihaiF wrote:Gata multumita voua m-am ambitionat si am reusit. Cutia filtrului a fost scoasa fara carcasa sau sticla zgariata. Operatiunea a durat cu tot cu curatare cam 40 de minute si nu mi sa parut dificil deloc.Recomand oricui considera ca pozitionarea lui de fabrica il incurca. La mine pozitia pe hol nu era cea mai fericita pentru a pastra acest filtru. Nu stiu ce sa fac , daca sa il pun in acvariu sau sa ma bazez doar pe Eheim 2273. Sincer sa fiu acum ca l-am dat jos si l-am studiat , eu cred ca l-as putea inbunatati. Anume sa il echipez.cu 2 ventuze bune si sa il pozitionez in coltul corect al acvariului. Apoi pentru curatare sa il extrag din acvariu prin dezlipirea ventuzelor si scoatera lui cu totul afara . In acest fel mizeriile care sunt inauntru le pot curata complet si nici un gram de jeg nu curge inapoi in acvariu. Ce parere aveti ? Merita incercat sau sa ma bazez doar pe extern ? In final as putea zice ca Juwel nu a gandit-o prea mult cand a pozitionat acest filtru prin lipire si nu prin aplicarea de ventuze sau un carlig pe rama acvariului.

Cum faci sa nu iasa mizeria din el cand il scoti din acvariu? Daca poti sa il scoti fara sa iasa mizeria din el poti sa il
folosesti doar pentru filtrare mecanica. Dar presupun ca e destul de mare. In mod normal filtrul extern ar trebui sa
fie de ajuns.

Daca il pun cu ventuze , desprind de pe sticla prima data ventuzele . " Gratarul " pe unde isi ia apa din acvariu pentru a o filtra se afla in partea cea mai superioara a carcasei . Alt "gratar" nu mai este. Apoi dupa ce le-am desprins ridic cu grija toata sandramaua ca apa sa nu poata curge prin acel gratar inapoi in acvariu. In felul acesta toata mizeria ramane inauntru. Il bag la dus si pot sa il spal pana in cel mai mic ungher fara sa imi fac stres pentru ciclare , bacteriile mele vor sta bine mersi la adapost in Eheim ul extern.
Numa ce ma framanta pe mine e ca toti veteranii ma sfatuiesc sa nu imi bat capul cu el . Stiti voi ce stiti. Nu sunt hotarat daca sa il pun sau nu ... . Mai e si faza cu spatiu mult care e foarte adevarata. Cred ca voi merge pe mana voastra , a veteranilor in acvaristica si ma voi baza doar pe 2273. Astept sa ajunga. Inca nu e la mine.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Da-l jos si uita de el... ocupa spatiu degeaba in bazin.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Mihai Boldor
Member
[Avatar]

IP:

Si eu la Rio 240 l-am dat jos la scurt timp dupa ce l-am cumparat si am pus 2 filtre externe, e mult mai mult spatiu fara cutia aceea
[Email]
bluemonk
Member

IP:

Eu as zice ca Bioflow-ul e mai degraba mai potrivit pentru filtrare biologica decat mecanica, mai ales la un debit mai scazut. Pompele disponbile sunt 500,600 si 1000 lph deci pentru volume mari de apa debitul s-ar putea sa fie insuficient pentru o buna filtrarea mecanica. Mai are si cateva caracteristici care nu le are un extern - debit diferentiat prin medii , surface skimming, access usor la medii. Cu un artificiu se poate regla si debitul luat prin gratarele laterale, respectiv se poate bloca acea cale astfel incat sa ia apa numai de la suprafata. Debitul scazut in jumatatea inferioara ar trebui sa ajute la denitrificare.
Eu folosesc un Bioflow 3 la un acvariu marin fish only de 140l si am in el Denitrate in jumatatea inferioara si Matrix in cea superioara, plus saculeti cu Phosguard si Purigen si pare ca tine pasul cu productia de NO3 astfel incat nu am un NO3 creep masurabil inainte de schimbul de apa saptamanal.
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cati pesti/piatra vie ai in 140l ? Si cu ce masori valorile No3, te intreb pentru ca la 360 de l cu ~8-10 pest unii mai marisorii(e drept atunci fara skimmer) valorile NO3 nu erau grozave
[Email]
bluemonk
Member

IP:

ocean wrote:Cati pesti/piatra vie ai in 140l ? Si cu ce masori valorile No3, te intreb pentru ca la 360 de l cu ~8-10 pest unii mai marisorii(e drept atunci fara skimmer) valorile NO3 nu erau grozave

Sa speram ca nu poluam topicul colegului - 8 pesti hraniti un cub de congelate pe zi plus Nutrivital, detaliile le gasesti in topicul meu de la sarate, 140 l e volumul brut, am estimat cam 100l apa, piatra a fost doar uscata, acvariul deabia a facut 3 luni. Am skimmer, cei drept dar este cam subdimensionat (hydor slim skim nano). Eu cred ca Juwel-ul face treaba buna intr-un setup unde e importanta reducerea NO3 - la plantate nu se prea aplica.
LYM
Member

IP:

A atasat cineva ventuze la acest tip de filtru? Eu as vrea sa-l mut cativa cm mai incolo, ca sa pot pune sorbul de la filtrul extern in locul lui. Ma gandeam sa lipesc ventuzele cu silicon de carcasa, cred ca ar trebui sa tina.
Cred ca incap ceva biomedii in partea inferioara a lui, rau nu face, doar ca ocupa spatiu.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/02/2019 22:02:51

[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: