Message |
|
incet si timid au inceput sa apara ceva alge . Inca nu am inceput fertilizarea tocmai pe ideea de a nu aparea alge ( pun doar Easy Carbo ). Timpul de iluminare este de 4 ore pe zi (priza unica ). Nu am in acvariu decat 1 melc pomaceea si 4 melci de substrat. Sa introduc ceva pesti de sacrificiu , are sens ?
|
 |
|
mi-am luat inima in dinti si am mirosit melcul  . Gata de el ...
|
 |
|
scorpionul wrote:scoate-l si miroase-l. Daca e mort pute si o sa-ti doresti sa-l arunci. Daca nu pute mai lasa-l. Cateodata melcii intra in "hibernare" daca nu le place ceva. Cum merge filtrul? E ok, ai debit, bacterii?
Filtrul merge bine , bacterii dozez zilnic , inca nu am facut teste de apa , este prea repede pentru asa ceva
|
 |
|
Complicat , mie mi se pare ca tot ce este in apa miroase. Pana si plantele si pietrele care stau sub apa au un miros ... . Il mai las asa 1-2 zile si daca nu se misca de loc il arunc.
|
 |
|
Am un melc care pluteste in apa pe la mijlocul bazinului. Este oare mort? Sa il arunc ?
|
 |
|
Sambata asta am pierdut si eu o femela de guppy. Avea exact problema de care spui tu. Am gasit-o pe fundul acvariului moarta . Sincer cred ca pestele tau este kaputt.
|
 |
|
adrian09 wrote:salutare... am venit cu ceva modificari in set-up nu completari doar ca vreau sa mai adaug ceva plante pe care sa nu le manince mincaciosii astia
as vrea sa pun ceva plante mici pe linga pietre si in spate ceva sa se inalte ceva mai sus de nivelul pietrelor si vreo doua plante care iau forma unui mic arbore daca este asa cevasau ceva idei daca se poate...Important vreau sa fie plante fara pretenti de CO2 si fertilizare...deocamdata am doar anubias
Apropo de anubias...cind florile incep sa se "usuce" se tund sau le las acolo pina cad?Am la una 2 flori care s-au trecut de mult si nu sunt prea estetice.. parca le-as tunde....
si poze
Un Echinodorus Ozelot ? Sau un echinodorus Cordifolius ? nu ti-ar placea ? Eu le am pe ambele in acvariu. Interesul carasilor pentru ele este 0 si din pozele ce le ai tu am impresia ca , carasii mei sunt mai mari. In fundal ai putea planta valisnerii si eu am si interesul pentru ele este 0.
|
 |
|
Acvariul tau este foarte frumos . Ai gurami mari sau pitici ?
|
 |
|
se pare ca m-am indragostit de hobby-ul meu cel nou  . Acvariul mic nu se va mai demonta  . Rog un moderator sa ii modifice numele din ,,Acvariul meu provizoriu '' in ,, Acvariu Aquael de 54L ''
Azi a mai murit un peste guppy  , o femela . Moartea a survenit la 12-13 ore de la schimbul de apa ....
Populatie actuala : 2 carasi , 1 guppy , 2 melci pomaceea.

|
 |
|
ceva poze ...
va rog sa scuzati calitatea indoielnica a pozelor ...
|
 |
|
acvariul a fost plantat , dar nu in proportie de 100% din ce vreau sa mai pun. Mai urmeaza ceva anubiasi si microsorum. Lumina merge 4-5 ore pe zi. Pana acum pun in apa doar EasyCarbo ( doze mai mici de cat ar trebui pentru volumul de apa pe care il am ) . Urmeaza sa cumpar micro si macro de la JBL si instalatia de CO2. Primii locuitori ai acvariului sunt 4 melci de substrat si 2 pomacea . De sacrificiu cred , desi unii cunoscuti sunt de parere ca ar putea supravietuii ciclarii. Voi ce parere aveti ?
|
 |
|
scorpionul wrote:bravo, buna treaba cu modificarea returului
pai da, e 90% meritul tau  , daca nu ma pistonai nu ma mobilizam .
|
 |
|
|
 |
|
Silviu Man wrote:
MihaiF wrote:
Silviu Man wrote:Am o curiozitate : de ce ai izolat partea din fata in care, probabil, nu ai pus substrat fertil?
Nu am pus substrat fertil in acea zona. Acela va fi locul unde voi hrani pestii cel mai des si vreau sa il pot aspira fara sa ajung la Aqua Basis.
Puteam sa jur! Si eu am facut la fel. Ma gindeam ca, izolind o zona de hranire, pot sa controlez acumularea de mincare neconsumata si, eventula cu ocazia schimburilor de apa, sa aspir substratul, sa-l curat si sa-l pun la loc fara sa-mi tulbure apa. E corect ce spun? Asa ai gindit? Ei bine, uita de metoda asta. Nu merge. Al dracului mincare; si sanitarii, duc mincarea in toate directiile. Pur si simplu nu vor sa intelega  . Asadar, cel mai bun este tot clasicul aspirator.
 exact asa m-am gandit . Deci nu functioneaza
|
 |
|
Silviu Man wrote:Am o curiozitate : de ce ai izolat partea din fata in care, probabil, nu ai pus substrat fertil?
Nu am pus substrat fertil in acea zona. Acela va fi locul unde voi hrani pestii cel mai des si vreau sa il pot aspira fara sa ajung la Aqua Basis.
|
 |
|
scorpionul wrote:Arata frumos acum. Daca ai fi pus in fata tot cu negru eu zic ca era si mai frumos. Pata aia de maro nu-mi place. Parerea mea e ca lumina e slaba si va trebui suplimentata. Eu as pune spray barul ala in partea dreapta de unde ai scos filtrul intern
Merci de idee , poate maine rectificam acolo , plus ca sunt cateva zone unde vreau sa cresc grosimea stratului de quartz.
|
 |
|
Silviu Man wrote:Am o senzatie de deja-vu.
Unde am mai vazut coltul acela cu cabinet Juwel?!
Cabinetul nu este Juwel , este custom made.
|
 |
|
|
 |
|
Acesta este primul meu proiect ca sa zic asa. Celalalt acvariu pe care il am , un Aquael de 54 L a fost pregatit in graba , cu foarte putine cunostinte despre acvaristica si sub presiunea a doi carasi intr-un bol de 8-9 L.
Acvariul este un Juwel Vision 180 . Cu cabinet facut la comanda, eu zic ca mai optimizat fata de cabinetul Juwel aferent acestui acvariu.
Filtrarea : un Eheim professional 4 +350 2273
Lumina : 2x T5 35W
Substrat : JBL Vulcano Mineral , JBL Aqua Basis plus , cuart negru Dennerele ( grosimea stratului de cuart variaza intre 2 si 3 cm , nu stiu daca este suficient , va rog opinii )
Fertilizarea va fi de la JBL , Easy Carbo si va urma in curand CO2 -ul ( aici mai am putin de studiat ... )
Fauna: 2 carasi ; 2 guppy (cu astia nu sunt inca sigur ) ; 4 Gourami pitici ; 2 ancistrusi si 4 Oto (poate doar 2 mai vedem ) si 2-4 melci.
Plantele vor fi plante easy si tot odata rezistente ( din cauza carasilor ) : Echinodorus Bleheri , Echinodorus cordata Harbich Red , Ludwigia Repens Rubin , Vallisneria Spiralis ,
Vallisneria Spiralis Tortifolia , Cryptocoryne Wendtii Green, Cryptocoryne wendtii Compact , Sagittaria subulata var. pusilla , Cryptocoryne Parva .
Dupa ce acvariul va fi ciclat vor urma si ceva anubiasi , inca nu stiu de care.
|
 |
|
Antecume wrote:Eu tot pe OUT umblu ca sa reduc presiunea.
Totusi mi se pare ciudat ca exista robineti si pe IN si pe OUT.
Ma intreb cada n-o fi mai indicat sa fie inchise ambele in aceiasi masura.
Am luat topicul acesta la citit abia acum. Cer scuze in primul rand colegei pentru off topic.Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Canistra mea Eheim 2273 NU are robineti nici pe IN nici pe OUT. Are doar un levier de comanda pe corpul ei de la care poti regla viteza de evacuare a apei pe OUT. Cum este mai bine de fapt sa fie ? Oare lipseste ceva din kitul ce il am eu ? Desi in user manual nu apare sa aiba asa ceva.
|
 |
|