| Message |
|
|
Magda wrote:N-am mai patit asa ceva. Pur si simplu m-au invadat si nu reusesc cu nici un chip sa scap de ele. Am incercat totul. Schimburi de apa, mancare putina, CO2, am redus lumina, am lasat lumina mai mult (pentru plante), pestii sunt putini.
De cit timp dureaza razboiu'?
In legatura cu apa oxigenata: am observat ca face "ravagii" in acvarii unde apa este veche - concentratie mare de nitrati ( a mai spus-o cineva pppaaa forum). Cind o folosesc, schimb apa in acvariu zilnic vreo 25-30% incepind cu 3-4 zile inainte. Si rezista fara probleme plante ca Micranthemum, Rotala wallichii sau macrandra.
|
 |
|
|
|
Baga toate detaliile despre acvariu.
Cit e pH-u'?
|
 |
|
|
Adrian Ionut wrote:Are cineva ceva idei - sau probleme asemanatoare (recent sau in trecut) si cum a rezolvat problema?
Am patit si eu treaba asta de multe ori. Trece asa cum apare: fara sa faci ceva. Se pare ca-s ceva bacterii care se inmultesc p-acolo.
|
 |
|
|
pooops wrote:Aveam impresia ca daca dai pestilor hrana de firma si din cand in cand hrana vie luata dintr-o sursa sigura, pestii sunt foarte fericiti. Sa inteleg deci ca se poate mai bine.
Cred ca-i una din rarele situatii in care ceva facut acasa poate fi mai bun decit ceva cumparat.
Acuma sa nu se inteleaga ca o mixtura de inima de vita facuta acasa e mai buna decit o eventuala mixtura de inima de vita facuta de Sera sau Tetra. Numa' ca asa ceva n-am vazut la noi.
In schimb am vazut la cineva niste pliculete Tetra Delica ce contineau ceva ca o pasta. Asemanatoare cu mixtura noastra. Le-a gasit la Viena. Singurul neajuns era pretul  .
|
 |
|
|
ciumurel wrote:Am un acvariu mic ,cam 20 litri .Ii voi pune doar pe ei acolo.Au nevoie de ceva suprafata speciala pe care sa depuna?Sau conditii de lumina?Am incalzitor si aer.
Pot depune si pe peretii acvariului. Dupa ce depun, e bine sa aiba o lumina slaba noaptea sa vada icrele. Mai ales la perechi neexperimentate.
Problema e ca acvariul ala de 20 litri e prea mic pentru o pereche de scalari. Apa se deterioreaza foarte repede si alevinii sint foarte sensibili la calitatea apei. Iar o pereche de scalari maturi face suficienta mizerie sa strice un acvariu de 20 litri. Apoi incep si puii sa manince => mai multa mizerie.
Daca vrei pui, si nu ai posibilitatea unui acvariu mai mare doar pentru pereche, cred ca ar fi bine sa pui o frunza artificiala in acvariul mare pe care sa depuna. Scoti depunerea si o pui in acvariul de 20 litri. Astfel ai sanse sa cresti puii, da' pierzi spectacolu' parintilor care ingrijesc roiu' de pitici.
|
 |
|
|
bilti wrote:Oare sunt sanse sa supravietuasca puii? In acvariu am vreo 25 de neoni, 3 coridoras mici,1 aimonieri, 2 pui de Apistogramma cacatuoides(si cu unul dintre ei mai curios au avut meciuri), 2 colisa lalia, 3 tetra,3 pui ancistrusi si vreo 10 zebre. Acvariul e sufucient de mare(lung).
Parerea mea e ca, daca vor avea grija de pui pina la inotul liber, ceilalti pesti vor "ciupi" din pui pina ii vor termina pe toti.
Daca vrei pui, singura sansa cred ca e sa "furi" cu o pipeta citeva larve dupa ce eclozeaza si sa-i cresti separat.
|
 |
|
|
pooops wrote:nu o sa reusesti sa obtii calitatea pe care o au mancarurile produse de firmele mari, care au propriile laboratoare de cercetare.
Pestii apreciaza mai mult o mixtura de inima de vita bine facuta decit granulele ....... iar aceeasi mixtura e considerata hrana principala a discusilor - cel putin cu imaginea asta am ramas eu dupa indelungate sapaturi pe net.
Iar sa cresti citiva Oscari cu granule Sera pentru cichlidae sa zicem, te costa destul de mult.
|
 |
|
|
aris wrote:Ar merge MAXIM 2 scalari in acvariul de 65 daca iti plac foarte mult...
Da' numa' pina e gata acvariul mare.
Scalaru' fiind un peste mare si inalt are nevoie de acvarii mari si inalte  . Ce inaltime poate avea un acvariu de 65 cm? Mai mult de 35-40 cm nu cred. Iar un scalar bine crescut are 20 cm pe inaltime cind deschide inotatoarele  .
|
 |
|
|
Adrian Ionut wrote:Metronidazol sau Flagyl
 Flagylu' e tot Metonidazolu' doar ca e sub forma lichida - gata dizolvat (informatii primite dddaaa la farmacie  ). Cica Flagylu' ar fi mai eficient decit Metronidazolu' (informatie dddaaa pppaaa net  ).
|
 |
|
|
razec wrote:o femela de discus are 2 gaurele de vreo 1-1,5cm pe cap chiar intre ochi un sub alta si pe deasupra si ochiul drept umflat si exoftalmic.
O poza a gaurilor ar fi de ajutor.
1-1,5 cm mi se pare o gaura cam mare  . Nu-s mm?
Ochiu' exoftalmic poate merge tratat cu Cloramfenicol 80 mg/litru. In acvariu separat.
|
 |
|
|
atomis wrote:am un acvariu cu 60 - 65 litri apa si 21 pesti. 4 scalari, 2 gupi, 2 neoni + 2 pesti care seamana cu neonii, 2 beta, 2 sanitari, 2 pesti rosii (nu sunt carasi), si 5 pesti negrii.
As tine acolo doar citiva neoni si 2 sanitari (Corydoras).
Pentru tipu' de la Petshop: . Inteleg ca trebuie si el sa traiasca din ceva, da' putin bun simt n-ar strica .
|
 |
|
|
Un pic off-topic:
GeorgeT wrote:Stiu ca pe acest forum carasii nu sunt vazuti prea bine
Nu cred ca ai dreptate. Nu-i face nimeni vinovati pe carasi de nimic. Ei nu pot fi vinovati, sint doar niste pesti. Pe forum nu este bine vazuta torturarea carasilor in acvarii aglomerate, prea mici sau cu apa neschimbata. Ceea ce se cam intimpla  .
Tendinta e de a incerca sa tinem pestii in conditii pe cit posibil apropiate de cele din mediul lor de origine, nu sa-i fortam sa se adapteze la ce putem noi sa le oferim. Uneori reusim, alteori nu.
Trebuie sa recunosti ca sint destul de multe topicuri despre carasi la sectiunea "Boli/Tratamente".
|
 |
|
|
Abia astept sa se "coloreze" backgroundu'  si ....... sa inceapa vegetatia sa creasca  !
|
 |
|
|
M-au apucat nostalgiile comuniste si m-am apucat sa fac economie de energie electrica  . Am lipit polistiren expandat pe spatele si lateralele acvariilor de pe rastelu' de acasa. Ba si pe sticla-capac. Am lasat doar o "fanta" cit sa incapa tubu' de neon. Fata acvariilor am "dublat-o" cu o sticla de 3 mm asezata pe niste sine la 4 mm de sticla acvariului. Ca o vitrina. Se ia jos usor - ca poate mai trebuie sa sterg intre ele.
Singura problema nerezolvata a ramas "picatura" ( doar in sezonu' cald - in sezonu' rece citeva spire pe teava de la calorifer incalzesc apa). Apa care intra in acvariu e cam rece. Nu foarte rece, da' destul de rece sa ma supere. Tubu' pppaaa care vine apa de la retea (are vreo 18-20 C) se "intersecteaza" cu tubu' pppaaa care pleaca apa din acvarii (vreo 28-30 C). pe o distanta de circa 1 m. As vrea sa pun un schimbator de caldura acolo. Apa care intra in acvarii ar avea astfel 23-25 C. Nu e de neglijat.
Stiti unde gasesc de cumparat asa ceva? Daca nu, poate aveti idei ceva DIY. "Masa din bucatarie" asteapta  !
|
 |
|
|
levi wrote:mai bine se simte carasul intr-un lac de cateva mii de metri cubi, decat chiar si intr-un acvariu de 1000 de litri. Si atunci ce facem, ne lasam de acvaristica??
Nu ne lasam, tinem pesti de dimensiuni potrivite cu acvariul pppaaa care-l avem  .
as wrote:dragutul de vanzator a zis
Al  -ului pielea pppaaa el.
|
 |
|
|
gremlin wrote:70 L, 40 l si inaltimea . . .  50 sau 60, voi ce ziceti ? Sau sa-l fac de 70,30,50 ?
Inaltimea e suficient de 40 cm. Eu as face latimea de 50 cm. Sa ai suprafata pe care sa poti aranja plante si decor. Da' daca nu incape nicicum, asta e  . Si 40 e bine.
gremlin wrote:am pus ochii prin casa pe un scrin solid si destul de mare pentru ideile mele(problema e ca pe el sta televizorul si trebuie sa-i gasesc un loc si lui
Fa-i de petrecanie televizorului  !
|
 |
|
|
furnici wrote:dolly..............pisăloagă ca de obicei
Ai boala pppaaa Dolly  ? Ti-a facut ceva?
|
 |
|
|
Daca lasi carbunele in filtru', va incetini oarecum ciclarea pentru ca absoarbe o parte din hrana bacteriilor "bune". Daca n-ai pus inca pesti, poti sa-l scoti si sa-l pastrezi pentru zile negre  - eliminarea medicamentelor din apa dupa un tratament cu medicamente pppaaa care-ti doresc sa nu fie nevoie sa-l faci    .
|
 |
|
|
Sticla aia pare a fi de minim 15 mm - daca acvariul e de 300-400 litri. Greu de apreciat grosimea sticlei dupa o poza. Oricum se vede ca sticla e foarte groasa (sau acvariul mic, ceea ce nu cred). Cu siguranta nu e sticla romaneasca, de 15 mm pppaaa care, daca pui subleru' constati cu stupoare ca are grosimea de 14 mm la un capat si de 13 mm la celalalt  .
Treaba cu poza sta asa: am pus liniarul pppaaa monitor    . Acvariul are aproximativ 150 mm lungime (chiar daca e fotografiat dintr-o parte, unghiul e mic), grosimea sticlei e de 2 mm. Adica de 75 ori mai mica decit lungimea. Asta inseamna ca daca acvariul are vreo 150 cm lungime (cel mai probabil), sticla e de 20 mm (probabil 19), daca acvariul are 200 cm sticla ar avea vreo 26 mm ....... se poate continua ........ Tot calculul meu e o aproximatie oarecum grosolana, da' mai multe informatii despre grosimea sticlei nu cred ca se pot afla din poza aia.
|
 |
|
|
serban1992 wrote:am sa-mi pun 2 neoane de 36w 
Neonu' de 36 W are 120 cm. Nu cred ca incape. Ce lungime are acvariul tau?
Daca vrei sa pui 1W/litru, trebuie sa asiguri plantelor CO2 si elemente nutritive  ....... si cel mai important, pesti putini. Altfel nu vor putea valorifica lumina.
|
 |
|
|