[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Porcu
Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Message
VelociRaptor wrote:Asta deoarece mai degraba sunt convins ca energia este "imprastiata" pe suprafata in pondere mai mare decat este absorbita de apa.
E absorbita de apa in foarte mare masura. Mult mai mare decit pare la prima vedere. Nu ti-as putea spune exact-matematic, da' din experienta am observat ca plantele covor nu vor sa mearga nici daca le spui povesti in acvarii inalte. De exemplu in acvariu de 1200 litri (h=65) cu 20 X 40 W = 800 W => 0,7 W/litri nu-mi merge nici un covor (am incercat Lilaeopsis, Glossostigma, Marsilea, Micrantemum). Singura care misca ceva (da' anemic de tot) e Marsilea care nu e prea pretentioasa la lumina (fata de celelalte covoare).

De la unii mai vechi decit mine in domeniu am aflat ca intensintatea luminii se injumatateste la fiecare 10 cm coloana de apa. Asta in cazu' unei ape limpezi. Daca apa e tulbure nici nu se mai pune problema.

Afirmatia asta cu cei 10 cm nu e verificata, asa ca nu o luati ca sfinta. Si mie mi se pare greu de crezut da' avind in vedere problemele care apar cu plantele in acvariile inalte nu pare a fi chiar o prostie.


VelociRaptor wrote:Gandeste-te ca daca apa ar absoarbe atatia wati pe unitatea de inaltime, ar trebui sa se incalzeasca considerabil. Or incalzirea apei din acvariu cauzata de sistemul de iluminat vine in masura mai mare prin inductie termica decat prin absorbtia energiei luminoase.
La becu' cu incandescenta doar 5% din energia consumata se transforma in lumina. Restu' de 95% e caldura. La tubu' fluorescent stam mai "bine". Mai bine zis mai "putin rau". 20-25% e lumina si 75-80% e caldura. Tot caldura predomina. Din cauza asta apa se incalzeste de la caldura degajata de tub si/sau traf.
Viji wrote:am schimbat 80% din ea, am pus putin albastru de metil ,..dar au mai crapat 6 pesti dupa...
Schimbu' asta masiv de apa presupun ca le-a dat lovitura de gratie. Nu se schimba mai mult de 25-30% odata. de preferinta cu apa statuta.

Viji wrote:19 litri si vreo 15 pesti
Asa multi pesti se vor imbolnavi mereu . Stresul produs de aglomeratie le face praf sistemu' imunitar.
Uite poze la Echinodorus tenellus pe care l-am capatat prin septembrie 2004 de la Leo (iti mai amintesti baroane cum beleam ochii la piticania care statea cuminte in borcanu' ala de dulceata ?).


image...image...image


Pina acuma a crescut cu bun simt. De ceva vreme am bagat "picatura" (cam 100% din volumul acvariului zilnic) la un acvariu de vreo 25-30 litri cu un 830 de 18 W. Piticoanta asta si-a luat lumea-n cap si a inceput sa creasca suspect de mare. Se observa lungimea frunzei de 22 cm. Nu poate fi banuita ca s-a intins dupa lumina, ca are suficienta. Inaltimea coloanei de apa e de 20-22 cm si planta e in pahar => e destul de aproape de tub.

Mai are cineva buruiana asta (din sursa Leo)? Daca da, la voi cum se prezinta?
adrian_2oo5 wrote:Nu stiam de chestia asta!!
Asa-ti trebuie daca nu citesti forumu' . Chestia asta a spus-o Ytron de mult .......

adrian_2oo5 wrote:deci un minut in 55 grade ... nu am termometru da dad yo ....... macar nu e risc de imbolnavire ca si asa ii indop cu tubi
Daca "gresesti" temperatura si apa e prea fierbinte, viermii se albesc. Sint suficiente si 20-30 sec. Numai sa agiti ghemu' sa se imprastie viermii. Daca stau strinsi, e posibil ca in mijlocu' ghemului temperatura sa fie un pic mai scazuta.
John wrote:Care este metoda cea mai buna de a curata saptamanal acvariul.Si ma refer de a reusi sa scoatem mizeria dintre pietris.
Pesti putini . Fara misto ! Si rupi si arunci eventualele frunze moarte ale plantelor inainte de a se descompune si transforma in murdarie. Astfel poti folosi mai rar sticla taiata (doar lunar). Asta nu te scuteste de schimburile de apa saptaminale.
nemo wrote:O sa cumpar alt ceva. Ceva sugestii ??
Eu folosesc HP si/sau PlantaMin .
La unele plante "cu pitici pe creier" imi merge numa' cu substrat fertil.
nemo wrote:image

Nu raspund daca va curentati Izolati si lucrati cu grija



Siruri din astea de cleme am folosit si eu la sarcofag. Am umplut toate gaurile posibile cu silicon si inca nu m-am curentat . Am timp . Functioneaza de mai mult de un an fara sticla de separatie intre tuburi si apa. Dezavantajul e ca se schimba un pic mai greu tuburile. Daca folositi tuburi de calitate veti face operatiunea mai rar.

Daca nu aveti spirit tehnic sau aveti copii care isi baga degetutele prin acvariu, folositi o sticla de separatie intre tuburi si apa sau renuntati la siru' de cleme.
drilea wrote:Aveti idee despre ce specii e vorba si daca exista de vanzare si la noi si daca s-ar adapta si la acvarii mari ?
Sint crapi koi. Pentru ca ating dimensiuni de 50-70 cm eu nu i-as pune nici in acvarii de 2 metri. Probabil ca ar trai in acvarii, da' ca-n puscarie.
VelociRaptor wrote:Am un acvariu de 180l (cam 160 utili) (100x45x40). In el am 12 cardinali, 5 ramirezi, 2 siamese algae eaters, 4 cory si un crevete (glass cred). Sunt prea multi crezi?

@MA: Aha, inteleg. Deci sa-mi scot ideea asta din cap nu?
Nu-ti scoate ideea din cap . Pune-o in aplicare. Pestii aia nu sint asa multi. Daca sint adulti le vei da mincare putina si nu se vor aglomera depunerile in muschi. Poate cory o sa deranjeze muschiu' pina se prinde, da' totusi merita incercat .
ashavodaz wrote:eu as fi vrut (daca nu cer prea mult) un raspuns de la cineva care are planta asta in acvariu, shi care a remarcat ca intr-un interval x au aparut puii, shi sa imi spuna shi mie, aproximativ acel interval .
Nu se poate preciza cu precizie un astfel de interval pentru ca nu exista. In functie de conditiile din acvariu (temperatura, concentratia de CO2 din apa, lumina, fertilizant, schimburi de apa, toxicitatea apei .......) planta va creste si va produce pui mai des sau mai rar sau chiar poate stagna daca nu-i convine ceva.


Eu am Echinodorus tenellus (daca despre planta asta e vorba). E capabila sa-ti invadeze acvariul in 2 luni sau poate sta pe loc 2 luni de-ti vine sa-i rupi o frunza sa te convingi ca nu-i de plastic . Totul depinde de conditiile pe care i le oferi.
VelociRaptor wrote:sa inteleg ca daca ai covor pe substrat, iese din discutie aspirarea, nu?
De regula in acvariile cu plante covor cam lipsesc pestii sau sint foarte putini => depuneri nesemnificative.
nemo wrote:Fertilizant folosesc Nutrivit de la aia de la Sovata (promedivet)
Am incercat si eu fertilizantu' asta si n-am observat nici un efect asupra plantelor.

nemo wrote:Tld830 nu am gasit de aia am luat Aquaglo si Osram Flora. Apai daca astea nu sunt bune la cat am dat pe ele, fac reclamatii la Osram
Eu sint multumit de Osram Fluora. Din pacate e cam chior (tubu' de 18 W da 550 lm fata de 1350 lm cit da 830). Il prefer in combinatie cu 830.
On topic pls . Omu' vroia Astronotus.
Daca sinteti interesati de flowerhorn: search pe oldforum :o ....... . Daca nu gasiti nimic acolo, faceti aici alt topic.
VelociRaptor wrote:Chestia e ca mi-ar place sa am o planta care sa o cresc ancorata direct in substrat si care sa imi faca un covor frumos pe fundul acvariului. Pe de alta parte nu am nici lumina foarte multa (aprox 0.4 W/L). Deci ce planta pot folosi?
Poti folosi si Vesicularia. Nu are nevoie de lumina multa. In schimb are nevoie de ....... lipsa de pesti. Pentu ca pestii ....... isi depun excrementele pe ea - ca sa ma exprim cult . Si nu-i convine sa fie sufocata de impuritati. Apa trebuie sa fie fara suspensii, planta asta are un talent unic de a aduna toate suspensiile din apa si de a se autosufoca. Cind se lungeste trebuie tunsa, altfel partea superioara a plantei va umbri/sufoca partea inferioara care poate muri si se poate desprinde de suport.


Mai poti folosi Marsilea ca nici ea nu e foarte obsedata de lumina.
La 0,4 W/litru nu cred ca poti folosi Glossostigma ca probabil o sa o ia in sus in loc sa se intinda ca un covor.
akademik_79 wrote:Marele Alb, Georgian si Warm_k au asa ceva.
Trebuie neaparat sa ma mobilizez exemplar si sa ma duc la un amic si sa fac poze la acvariu' lui de 400 litri cu un decor din spuma poliuretanica si ciment. Am muncit din greu pe el spre satisfactia cichlidaelor .......
Surpriza mare ieri . Pun dimineata apa peste turba aia si cind ajung acasa de la servici gasesc un pui. Din pacate e belly .

Penal de interesant e ca icrele au fost depuse la 24 octombrie 2004 si prima udare trebuia facuta (si a fost facuta) la 20 ianuarie 2005. Cum mama zmeului mai ies pui in luna mai doar acelasi sfint duh are habar .
nebunu wrote:Dar icrele ce au cazut pe fundul acvariului printre pietre or fi fecudate de mascul?
Da. Fecundeaza cind ies icrele din femela.
nebunu wrote:Am sa dau search sa ma documentez in legatura cu acesti pesti.
Fa-o. Si citeste articolu' ala.
nebunu wrote:5 neoni (care au 1,5 ani); 2 ventuze si 2 sanitari intr-un acvariu de 100 l net ....... eu ce trebuie sa fac ca sa iasa ceva pana la urma sau o sa-mi iasa mie ochii uitandu-ma la ei?!
O conditie necesara da' nu si suficienta ar fi sa scoti ventuzele (Ancistrus?) si sanitarii ca vor minca icrele. Apoi scoate si parintii sa nu haleasca puii. Tine acvariul la intuneric-semiintuneric vreo saptamina si daca ai apa moale in el vor iesi ceva pitici. La inceput se vor hrani cu microorganisme si dupa citeva zile le poti da infuzori.
MARELE ALB wrote:Am gasit un singur pui viu pe care l-am pus intr-un acvariu de 10 litri. Poate creste mare si o sa fie hermafrodit sa nu pierd specia .
Ieri am vazut puiu' de Notho . Se plimba fericit printre Lilaeopsis ca la el acasa. Are cam 1 cm. Ce a mincat numa' sfintu' duh stie. Ca eu nu i-am dat nimic (pentru ca nici nu credeam ca mai traieste) .

Evident ca a disparut in ceata cind sa-i trag o poza.

Imi vine sa crap de ciuda ca au murit la nastere aia 4 . Acuma presupun ca au iesit mai multi da' au murit din motive misterioase si n-am gasit eu toti mortii. Ramine speranta ca asta sa fie hermafrodit .




Batracianus wrote:o sa-ti dau si apa speciala
Da, apa din aia speciala pentru eclozat icre de Nothobranchius foerschi . Pentru reciprocitate o sa-ti trimit si eu apa de a mea - speciala pentru neeclozat icre de Nothobranchius foerschi . Poate la tine o sa eclozeze icrele de Nothobranchius foerschi si in apa speciala pentru neeclozat icre de Nothobranchius foerschi.

Ar fi posibil ca la mine nu eclozeaza din cauza diferentelor de intensitate ale cimpului magnetic terestru. Ca doar nu tii recipientu' in punctul :18: al unei piramide.
levi wrote:Cultura mea de grindal s-a imputit. Ii hraneam cu iaurt, dar cred ca am exagerat un pic ultima data cand am umezit cultura si cred ca asta a adus la moartea mulor viermi. Acum cultura are un miros foarte, foarte urat.
Ce ar trebui sa fac? Trebuie neaparat sa refac cultura??
Nu trebuie sa refaci cultura. Eu am culturi de mai mult de un an fara sa schimb muschiu'. Pune apa peste muschi. Misca un pic cultura sa spele muschiu'. Toarna apa intr-o galeata din plastic curata. Sint convins ca o sa curga o apa maro si penala . Repeti pina apa va fi curata.
In galeata vei avea o apa maro si probabil pe fundu' galetii va fi si mult grindal. N-ai altceva de facut decit sa-i speli si sa-i pui inapoi pe muschi.
Toate operatiunile fa-le cu apa statuta sa nu-ti omori grindalu' cu cloru' din apa.

Eu spal destul de des muschiu' si nu pute niciodata.

Hraneste-i doar atit cit sa termine haleala de pe o zi pe alta.


calin wrote:M-ar interesa si pe mine Grindal.Daca nu gasesc in zona (am scris un post despre asta)am sa ma rog de voi Miky sau Marele Alb sa ma ajutati si pe mine.
Se poate?
Orice se poate ! Daca nu reusesti nicicum, apelam la ......... smilie de la posta .......
 
Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com