[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Praf maroniu pe plante?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
tarabostes
Junior member

IP:

Salutare ,ca acum de sarbatori m-am mai gasit cu o intrebare,pe frunzele plantelor mele a aparut ceea ce pare a fi ca un praf maroniu,acum va intre de la ce ar putea fi ???ele cresc in continuare si asta vizibil,nu am instalatie de CO2,unele frunze se mai usuca,cresc altele in locul lor....merci anticipat .
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

tarabostes wrote:,pe frunzele plantelor mele a aparut ceea ce pare a fi ca un praf maroniu, .

Din descrierea ta problema pare a fii Diatomeele,alga bruna care apare din cauza luminei insuficientede mai putin de 3w/l si plantele stagneaza favorizant cresterea algelor.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
tarabostes
Junior member

IP:

nu stiu c sa zic ,ideea este ca acvariul e de 54L si am neon la el ....si sincer nu stiu sa zic la raportul marime acvariu/luminozitate dar este chiar bine luminat plantele chiar au lumina...toate.....????
tarabostes
Junior member

IP:

..mai ales ca am scris ca ele chiar cresc,unele frunze se mai usuca dar "
inmuguresc altele si chiar au luat si in inaltime.....nu stiu tind sa cred ca nu este de la lumina...zic eu ...oricum merci pt opinie
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

am gresit eu ,normal trebuie sa ai 0,4-0,5 w/litru, un iluminat insuficient ar fii daca ai avea mai putin de 0,3 w/litru

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
tarabostes
Junior member

IP:

E..acum sa nu exageram ca nu l-am repezit cum zici ca "ba nu ai dreptate"....eu mi-am dat o parere si i-am multumit pt sfat ,chiar asta o sa fac sa vad ce neon am ,mai scad si "valurirea" apei sau depitul de aer....merci la amandoi si apropo acum am vazut pe o planta un melc mic imi ziceti si mie de ce apare,ce e de facut ,il inlatur din acvariu.....???
tarabostes
Junior member

IP:

iar la raport ...neonul are 9W si acvariu 54 L....bine exceptand pietrisul ,nu e chiar pana sus umplut are48-50L...acum mi-a dat 0,18 ?????? cum vi se pare??e ok,sau nu .....neonul e la set primit cand am luat acvariu cu capac cu tot,mai el lumineaza chiar nu mi-a trecut prin cap ca nu ar fi destul , astept opinia voastra si nu uitati de chestia cu melcul vazut azi pt data pe o frunza....micut cu cochilia lunga si data pe spate....de ce a aparut,ce e de facut,il scot din acvariu???
tarabostes
Junior member

IP:

aoleu deci e groasa cu neonul.....inseamna ca tre sa-l schimb zici ca de 18W ar mai fi o treaba,melcul e viu ca se plimba pe frunza de n-are treaba,merci mult .
marzzx
Member
[Avatar]

IP:

Ceva imi spune mie ca este vorba de physa, melcul acela. Pentru ca un melc de substrat, cum zicea si colegul, nu prea se plimba pe plante si pomacea ma indoiesc ca este, cu siguranta ai fi zis ca e galben.

Daca este vorba de physa acuta, iti pot zice ca e drept ca am vazut si carora le plac melcii de genul asta, dar, tinand cont ca se inmulteste in draci, o sa ajungi in curand sa intrebi cum sa mai scapi de el. In plus, cu tot respectul, nu as afirma ca e de bine si mananca alge, odata ce vezi la treba un neritina sau un amano. As zice mai degraba ca nici nu strica, nici nu drege, ca patrunjelul in supa :-).
Strica doar pe partea vizuala, daca se inmulteste prea tare. :x

La t?? ni-i greu !!!
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

eu am o invazie de physa in primul acvariu, ieri am luat 2 plante din hornbach saptamana viitoare aveam 12 pui de melc pe geamul acvariului saptamana cealalta alti 30 Melcii astia il fac si pe fibonacii sa se mire

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
tarabostes
Junior member

IP:

multumesc la toata lumea,cu neoanele o sa vad ce pot face sa maresc luminozitatea,cu deschiderea unui al doilea topic cu acelasi subiect imi cer scuze,iar cu melcii.....o sa-l urmaresc cu toate ca momentan a disparut l-o fi mancat femela de xipho ca e de-o fomista de nu se vede si parca am vazut-o ca il cam baga in seama,oricum o sa vad daca mai apar...merci si un an nou fericit daca nu ne mai "intalnim" cu vreo problema pe aici ,sal.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: