[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebare ca la inceput !  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
tarabostes
Junior member

IP:

Pt un acvariu la inceput in perioada de ciclare,la filtru care are si pompa de aer cam cat sa fie deschisa valva aceea care baga aer in apa....aproximativ ,mai mult oxigen mai putin,mediu de vreme ce in acvariu de 54L se afla si vreo 5 plante,intreb pt ca am auzit ca prea mult oxigen nu face bine plantelor sau daca e vreo diferenta acum la ciclare fata de cand o sa pun pestii ,iar daca e important in ce directie e orientata duza care baga aer in apa,trebuie sa "sufle" in acvariu in plin sau orientata spre "perete" ??
marzzx
Member
[Avatar]

IP:

In primul rand prin filtrul dotat cu dispozitivul respectiv vei introduce aer, nu oxigen (sau nu doar oxigen). In al doilea rand, aerul se introduce pentru a oxigena apa pentru pesti - pentru plante se introduce dioxid de carbon.

In general, daca nu faci aditie de CO2, pentru a oxigena apa poti orienta jetul de apa de la filtru (fara aerare) catre suprafata si, prin agitarea acesteia, impreuna oxigenul rezultat de la plante ar trebui sa fie suficient pentru pesti. La dispozitivul special de aerare se apeleaza cand observi ca pestii nu au oxigen... vor respira mai des si se vor ridica la suprafata pentru a incerca sa isi ia direct din atmosfera.

Daca faci aditie de CO2 prin agitarea suprafetei de apa pierzi din CO2.

Orientarea duzei o faci in functie de pesti si de curentul care il face in acvariu. Daca pestilor le place curentul, il vei orienta spre interior, daca nu, spre perete pentru dispersare.

Nu stiu exact daca influenteaza sau nu ciclarea, dar chiar daca exista o influenta, nu cred ca este mare..

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: