[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
SALUTARE !  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
tarabostes
Junior member

IP:

Salut la toata lumea sa fiu scurt ,de curand mi-am luat un acvariu de 54 L si inainte de toate am citit pe acest site mai toate indicatiile pt un incepator,alaltaieri adica pe 2.....am curatat acvariu doar cu apa rece,am spalat pietrisul (granulatie2-4),2 roci,o bucata de lemn toate luate din magazin nu din curte , 5 plante (aici problem nu stiu sa va zic cum se numesc) ,l-am umplut cu apa usor fara sa agit pietrisul,dupa am dat drumul la filtru care include si pompa de apa,si incalzitor setat pe la 24 de grade de vreme ce pt incepatori daca imi i-au vivipari de ok ,apoi am adaugat "aqua safe si easybalance" dozajul indicat.Dupa o noapte si o zi insa mi sa cam tulburat apa,parca cu o tenta f putin spre verde.cam cat de tulbure? bazinul are 60cm /30/30 iar din lateral nu se vede filtrul din capatul celalalt sa va faceti o idee,acum sper sa ma ajutati cu informatii ca chiar nu vreau sa-mi bat joc ,inca nu mi-am luat pesti pt ca am auzit ca tre` sa las un pic apa sa-si faca ea "treaba" ei si cu cele 2 aquasafe si easy balance....iar acum daca am vazut ca apa sa cam tulburat nu vreau sa ii i-au degeaba,astept va rog indicatii sa fac o treaba buna,a si are si capac bazinul cu neon pe care noaptea il inchid si ziua il tin 10-12 ore,salutare si astept indicatii.
marzzx
Member
[Avatar]

IP:

Salut,

este normal sa ti se tulbure la inceput apa - se va limpezi. Lasa filtrul sa mearga non-stop si dupa vreo saptamana poti incepe sa pui un peste sau doi mai rezistenti, de exemplu corydoras (sanitari), si peste inca circa 2-3 saptamani alti pestisori in limita capacitatii acvariului tau.

Eu nu sunt adeptul chimicalelor in acvariu, asa ca nu sfatuiesc pe nimeni sa bage altceva decat apa in acvariu. Sa faci schimburi saptamanale de apa de cca 30%. Sa nu cureti buretele la filtru decat superficial, de materia de desupra si nu sub apa de la robinet, ci din apa scoasa la schimbul de apa - operatiunea asta nu trebuie sa o faci saptamanal, ci doar cand vezi ca nu mai filtreaza bine sau ii scade debitul.

Bafta
tarabostes
Junior member

IP:

..aha,deci e normal zici ,merci m-am mai linistit,si zici ca daca am "facut "acvariul marti e bine daca pe duminica pun sanitarii si m-am grabii daca as pune si restul ?,la 54L vroiam sa pun 2 sanitari,4 gupy,2 zyphi si 2 sau 4 moly

deci sa inteleg ca tre` sa astept asa de mult sa populez cu pesti?
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

tarabostes wrote:deci sa inteleg ca tre` sa astept asa de mult sa populez cu pesti?

da , in principiu acvariul trebuie lasat cel putin 2 sapt la ciclat, iti recomand sa citesti asta si asta asta
poti arunca un ochi si peste jurnalul meu poate te va ajuta, sau vei gasi ceva raspunsuril la intrebarile pe care le/ti le pui, eu am inceput fara chimicale, si dupa o sapt de ciclat, cand am venit de la munca am avut surpriza sa gasesc 5 neoni in acvariu, din fericire ei inca sunt in viata, dar cel mai sigur dupa 2 sapt poti introduce pesti

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
marzzx
Member
[Avatar]

IP:

Cele spuse de mine nu sunt perioade batute in cuie, dar, ca sa fii sigur ca nu patesti ceva ce nu iti doresti, este mai bine sa ai rabdare... in acvaristica de multe ori este indicata si de cele mai multe ori nu ai alta optiune.

Despre combinatie... la molly, ca sa le fie foarte bine trebuie adaugata un pic de sare in apa, care sare, pe de alta parte, nu le convine la corydoras. Desi este posibil ca pestii pe care ii vei achiziona sa fi fost crescuti si obisnuiti fara sare. Totusi, eu as renunta la una din cele doua specii. Daca mai vrei un vivipar, ia platy.
tarabostes
Junior member

IP:

aha.....deci e bine sa-mi iau 2 corydoras sa zic ,4-6 guppy si 4 zipho ar fi ok ? iar apa sa fie cam 24-25 d grade,acum scuze dar chiar sunt incantat de acvaristica asta si o sa cam stresez lumea pe aici dar nu de alta dar vreau sa fac o treaba buna nu ca dupa 2 luni sa arunc la gunoi tot

...zic combinatia asta pt ca sanitari banuiesc ca sunt folositori ,dar oricum sunt curios cum arata platty astia ca nu-i stiu si poate mai scad din ceilalti si imi iau si o pereche din astia ,asta totul in jurul sumei de aprox 12 pesti la acvariul meu de 54 L
marzzx
Member
[Avatar]

IP:

Sanitarii mai mananca din hrana neconsumata de ceilalti si care ajunge pe substrat. Aici ai un topic cu numarul de pesti/litrajul acvariului. Dar, sa iei in calcul ca viviparii astia se inmultesc mai ceva ca iepurii... :misto: Nu-i vorba, isi mananca puii, dar daca ai plante tot mai scapa cate unul si la un moment dat te pomenesti cu droaia pesti cu care nu ai ce face. :-P

Uite aici cum arata platy.
tarabostes
Junior member

IP:

aha atunci raman la xipho,guppy,coridoras si platy total cam 12 o sa fie,acum ce vroiam sa te intreb,apa mea are cam 26-27 de grade te intreb daca e prea mult pt viviparii astia,am incalzitor cu termostat si l-am pus la 25 si la fel,am scazut la 23...20 chiar si la minim la 18 si temp nu s-a modificat,il mai las in priza pana maine cu termostatul la 18 grade iar daca nu scade il scot din priza ca asa parca scadea temp,in orice caz spune-mi cam la ce temp e bine sa raman sau sa fluctuez 1-2 grade sau cat e permis,iar inca o intrebare.....cum acvariul l-am facut marti seara deja chiar daca nu am pus inca pesti tot incep sa schimb apa dupa o saptaman cam 30% ? sau asta dupa ce pun pestii?merci mult pt sfaturi .....sal.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Ar fi tare bine sa nu te grabesti cu pestii.
Citeste mai intii Ghidul incepatorului si Ciclul azotului.
marzzx
Member
[Avatar]

IP:

Temperatura de 25 de grade este ok pentru ei.
Daca zici ca ai termostat, in mod normal ar trebui sa-ti scada, cu conditia ca temperatura ambianta sa fie sub cea fixata, dar ar mai fi neonul, care incalzeste si el. Eu zic sa-l lasi la 24 +/- 1 si vezi pe maine cum se prezinta.

Incepi sa faci schimburile de apa abia dupa ce introduci pestii.

Bafta !
tarabostes
Junior member

IP:

salut....nu sa stii ca am incercat nu stiu care-i treaba am pus incalzitorul la 18 grade l-am lasat vreo 12 ore si apa tot la aproape 27 ,oricum de azi dimineata am lasat acvariul fara incalzitor si a scazut la 25 ,cred ca e si cald la mine,am soba cu gaze si e la cam 2m de acvariu si cum in alta parte nu am cum sa-l pun asta e,nu mai consum curent si cu el daca imi ramane apa la 23-24 o las asa daca crezi si tu ca e ok,daca scade sub 23 atunci o sa mai bag incalzitorul si o sa incerc sa raman la 23-25 de grade,sper sa nu fie fluctuatia prea mare,nu stiu intreb.Iar cu schimbatul apei deci o las asa cum e si dupa ce bag pestii de atunci zici sa incep sa schimb saptamanal aprox 30% din apa...
marzzx
Member
[Avatar]

IP:

Lasal-l fara incalzitor daca tu crezi ca nu o sa ai oscilatii mari de temperatura. Pana ce vei introduce pesti ai timp sa experimentezi.
tarabostes
Junior member

IP:

asa am sa fac de azi dimineata a ramas intre 24-25 oricum cred ca daca va ramane intre 23-25 sau daca fluctueaza intre astea 2 valori e ok,nu?ce te mai rog ....am mai pus un topic daca poti tu sa-mi raspunzi ...e legat de oxigenare
marzzx
Member
[Avatar]

IP:

Ar fi ok intre astea, dar sa nu fluctueze brusc.
tarabostes
Junior member

IP:

da ok,dar cat de brusc poate sa fluctueze intre2 grade eu zic ca e ok,parerea mea ca stagneaza la 24 ,daca poti sa-mi raspunzi la celalalt topic te rog

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: