[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Manuelita
Forum Index » Profile for Manuelita » Messages posted by Manuelita
Message
Buna, ce nu-i ok cu OScarii de la Hornbach Militari care se afla IN PREZENT acolo? Au fost alte serii inainte mai mici si care au dat ortu' popii, dar cei de acum (am mers 2 zile sa-i observ cum se comporta) par foarte sanatosi si au un apetit...oscaresc
Carja Ioan wrote:Puteti sa ma considerati sarit de pe fix, dar eu am observat cauzele unor certuri cu urmari foarte neplacute intre cate o pereche de discusi, aparute din cauza disparitiei puilor.

foarte dragalas, ii cred in stare
Multumesc, voi urma sfatul de a impiedica eclozarea prin scoaterea icrelor.

Harry-ab, exact intr-un petshopt nu vreau sa ajunga oscarii. Pe cei 4 pe care ii voi da cand vor creste ii voi da celor de pe forum (cum am facut si in trecut).

multumesc tuturor.
Dragut sfatul . Multumesc.

ramane insa intrebarea: daca impiedici eclozarea impiedici pestii sa-si manifeste pina la capat comportamentul natural, iar eu voi avea pe constiinta multi oscarei dragalasi.


Mda, si totusi cred ca e "cea mai "rezonabila varianta...
Verific diseara, ar fi comic sa fie asa ...
si nici nu sunt blonda....
As vrea sa-mi iau iar Oscari (prima dragoste nu se uita nicicand ).
Am pentru asta la dispozitie 1.5 x0.5 x0.5. (momentan ocupat cu 2 pui de cega ce se vor muta in februarie-martie in pond-ul din curte).

Frumos ar fi sa iau 4-6 puisori si apoi sa ramana doar o pereche. INSA, ce voi face cu puii lor, timp de ani de zile? In conditiile in care cei care stiu ce e un Oscar si se inhama la cresterea unuia sunt foarte putini...Si decat sa stiu pui dati oricui si chinuiti/omorati, mai bine fara pui.

INSA, poate trai un Oscar singur si totusi fericit? Poate ar trebui sa-l cazez impreuna cu 1-2 pesti din alta specie (am gasit pe net ca merge Blue Acara) ?

Astept cu nerabdare pareri ca au la Hornbach niste pui tare simpatici...

Am postat separat ca poate dilema asta apare si la alte ciclide mari si temperamentale .
Buna dimineata, multumesc frumos. Am inteles explicatiile voastre, priza mea arata exact conform descrierii. Am procedat intocmai, insa nu functioneaza (adica nu se stinge lumina singura, ramane aprinsa in continuare si dupa ce trece de ultimul buton apasat...). Am crezut ca nu stiu eu s-o folosesc, incep insa sa cred ca e defecta.
Mi-am cumparat si eu dar nu stiu cum se foloseste
Imi explica cineva?
Cumpar un acvariu de vreo 80-150 l pentru a tine in el timp de 2 luni 2 pesti pina eliberez acvariul meu pentru a-i gazdui.
Avand in vedere utilizarea temporara ma intereseaza foarte tare pretul.
Poate fi cu echipamente sau fara, cu capac sau fara dar preferabil cu capac.
(loc am si de acvariu mai mare, dar nu prea s-ar justifica, pestii sunt mici si nu cresc prea mult in 2 luni, dar daca are cineva vreo oferta, o primesc cu placere)
ce inseamna "kit-uri"?
kinderux wrote:Mi se pare ca acvariul meu cel putin este destul de "sec"nu tu plante nu tu melci nimik altceva 2 pietre si o buturuga.......vroiam sa va intreb ce se poate tine intr-un acvariu cu oscari daca plante ...ce plante?melci...ce melci?creveti....ce creveti....?sa mai "inbogatesc si eu peisajul....multumesc.....


Melcii doar daca vrei sa aiba oscareii hrana vie la indemana iar plantele doar daca ai ceva impotriva lor
Cred ca mai poti adauga doar buturugi si pietre .

Sa speram ca intra careva dintre cei mai experimentati sa-si dea cu parerea.
lukaboy wrote:
Alokt wrote:
Dar in pond nu vei sti ca le ai si nu le vei vedea niciodata, fiind pesti care se hranesc pe fund, nu vei reusi nici sa le momensti la suprafata.


da, da' merge de un snorkeling! ochelari si tub mai trebuie, si poate sa taie bilete!


Corect, tocmai de-asta le tin in acvariu, sa le vad acum, si apoi le voi trimite cel mai probabil la Nucet, pentru ca nici eu nu-mi inchipui pe deplin cum ar sta in pond..
A, si eu zic sa nu pui carasi, dar din motive...estetice si emotionale (pe cele tehnice le-au dat specialistii).
Sturionii sunt rustici, dezlipiti din natura, iar carasii sunt colorati, modificati mult de om, va arata nenatural - tie iti place cum arata la Hornbach amestecati cu carasii?. In plus, cu sturionii poti pune ceva plante, eu am 2 anubias barteri, pe cand cu carasii nu ai sanse sa pui nimic. Avand numai cega si mult mai mult spatiu decat mine, ai putea sa pui cateva plante de garla si sa copiezi cat mai exact mediul natural al cegilor (singurul sturion de apa dulce din RO !).

Pentru mai multa "savoare" ai putea pune - NU DATI CU ROSII!!- cativa guvizi de apa dulce, se pot prinde in orice lac si vor fi mai fericiti in acvariu decat hrana pentru rapitori. Tot in lacuri se mai gasesc niste pesti mici, argintii care bat in lumina in culori vii, nu stiu cum naiba ii spune. Marog, ai putea sa te orientezi pe partea asta...
Ok, ma bag si eu in vorba ca ingrijitoare de 2 cegi de la Hornbach.
Acvariul meu e mult mai mic decat al tau Radu, asa ca va trebui sa ma despart si mai repede de dragalasele boticuri scotocitoare. Insa in curte am un pond de ~10 m x 3 m, in care care cred (dar inca nu sunt sigura, mai investighez) ca se vor simti bine ca adulti. Daca nu, m-am gandit sa-i duc la Nucet si specialistii de acolo sa hotarasca daca le pot da drumul in lacurile lor. Eu am cega obisnuita, Acipenser Ruthens, nu am luat hibridul.

Ref pond, daca ai spatiu, apuca-te, nu e mare smecherie sau cheltuiala, al meu e facut de tata cu casmaua, sapand adancimea in terase (nu drept direct), tapetand-ul cu nisip, punand apoi 2 straturi de folie si un strat de poliplan (ca o musama) cu rol protectiv, ingropate marginile foliilor in pamant si pus peste brazde de iarba si cateva de stuf (care acum e inflorit si foarte decorativ).

De ce ar incerca sa tina cineva cega in acvariu? Nu stiu, mie una cand ma asez in fata acvariului seara, dupa vreo 11-12 ore de serviciu (din care mai chiulesc cate putin ca sa scriu pe forum ), si ma uit la dragalasele pofticioase, imi aduc aminte de vizitele de cand eram copil la acvariul de la Constanta, bazinul acela mare din mijloc unde sunt tinuti sturionii, si de fascinatia extraordinara pe care o simteam cand ii vedeam inotand cu miscarile lor caracteristice. Par din alta lume --si sunt, daca ne gandim ce "vechime" au pe pamant...
Dar Java moss? am citit ca nu e pretentios la lumina...si imi place cum arata.
thanks,
le caut "portretele" pe net si imi aleg din ce-ai zis tu.
Asa cum zice si titlul:
ce plante pot tine in 1.5 x 0.5 x0.45 (0.45 inaltime coloana de apa) iluminat cu 2 x Aquarelle 120cm (nu stiu restul caracteristicilor ).
Acvariul are nisip simplu pe fund si nu vreau sa ma complic mai mult, si este gazda pentru doua cegi de 20 cm.
Am in prezent 2 bucati Anubias barteri dar as mai vrea inca 1-2 plante, altceva decat ce am.
Mulumesc, scuzati nestiinta
Si pe mine m-ar interesea flowerhorn, dar nu neaparat atat de mic

am prins ideea!
multumesc koala si Carja Ioan!Daca tot m-ati ajutat, va rog sa "nasiti" cele 2 cegi.
Pe una din ele m-am decis s-o botez "Carmelita" - nu sunt fan telenovele, pur si simplu mi se pare ca merge cu botul lor lung si comportament scotocitor.
Dar nu am nume pentru a doua, asa ca va rog sa o nasiti.
Revin cu pozele "finutelor" cand e gata treaba.
 
Forum Index » Profile for Manuelita » Messages posted by Manuelita
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com