[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Manuelita
Forum Index » Profile for Manuelita » Messages posted by Manuelita
Message
In primul rand saptamana usoara noua si Oscarilor nostri!
Prietenul meu crede ca ar fi bine sa mai dam un rand de silicon pe interior, e voie? adica noi am lipit acvariul joi seara, e in regula sa mai dam dupa cateva zile un strat? si daca e prea mult, nu e rau?
in concluzie eu nu sunt deacord cu el, dar vroiam sa stiu si parerea voastra.
Astazi punem si intaritoarele: 2 longitudinale sus si 3 transversale pentru fund. e ok?
nu stiu de unde mai gasesc rabdare sa nu-l umplu cu apa....cred ca ratiunea inca mai functioneaza :bverde:
am cautat ieri aparatul, si l-am gasit .... dar cu acumulatorii descarcati
asa ca dupa umplere vin si cu poze
asa fac! merci!
@ Koala, problema a fost ca acel dulap este cu adevarat deosebit, negru , are peste 50 de ani si niste ornamente foarte frumoase , si gazduieste momentan niste obiecte de cristal de-ale familiei, initial mi s-a spus ca il pot f olosi fara probleme ( nu ca as mai fi copil dar asa imi place mie sa fiu in armonie cu "colocatarii de la parter" ) iar apoi cand eram in drum spre Delta Glass am sunat din nou sa intreb daca sigur il pot folosi si daca crede tata ca ar tine si mi s-a spus ca mai bine ne gandim la altceva mai practic.... asa ca de nervi am marit lungimea la 1.5 ( dulapul avea doar 1.45) dar latimea nu, pentru ca m-am gandit ca ar mai fi ceva in casa care merge folosit, numai ca la acel ceva am renuntat din motive de inestetic.... se pare ca pina la urma trebuie sa-i fac eu un suport.
numai ca mi se pare mai simplu sa-l fac doar din PAL de 20 mm si fara tevi, adica ceva de genul 2 placi de PAL, una sus pe care sta acvariul si alta jos ca "talpa" si unite intre ele din 30 in 30 cm cu placi de PAL perpendiculare .
ce ziceti forumistilor?
ma gandeam suportul sa ajunga pe la 75 cm inaltime.
:bmstch: :byeah: :bguit: :bverde:
am lipit acvariul aseara cu tata si prietenul meu si un unchi foarte gras aflat in vizita
nu prea stiu ( a se citi: cred) daca o sa tina, dar cand am vazut eu toate cele pregatite, cum stateau si sticla si acetona, si carpele si siliconul cuminti in camera, nu m-am putu abtine.
peste 10-14 zile aflam rezultatul sigur

@Koala: din pacate nu ti-am putut urma sfatul sa-l fac in loc de 1.5x0.5x0.5 de 0.6 latime pentru ca am crezut ca o sa folosesc un dulap din lemn masiv drept suport si acesta era prea ingust. Acum s-a dovedit ca nu-l pot folosi asa ca
baieti, eu sunt anti-tehnica ( in comparatie cu voi), nu aveam curaj sa scriu, dar si eu m-am intrebat oare cum naiba cu o ata dreapta sub forma de fierastrau , poti crea forme rotunjite de pietre, si ma gandeam ca nu sunt eu indemanatica
atunci nu mai bag nimic, oricum pentru mine Oscarii erau "felul principal" , Gibbi imi placea, dar era si un mod de a-mi potoli familia care mi-a sarit in cap: " cum, intr-un ditamai acvariu 4 pestisori si apoi numai 2 ???"
cat despre aptitudinile de curatatori ai Gibbi-ului sau a altui peste atat de mare, incep sa am indoieli daca nu cumva produc mai multa mizerie decat sunt de ajutor.

PS tocmai am chiulit 2 ore de la servici sa ridic sticla de la Delta Glass, sper ca in 2 saptamani sa am ce umple cu apa

multumesc pentru sfaturi
tarea povestea,
acum ce-i drept nu prea as vrea sa-l vad purtandu-se asa cu Oscarii ca :bgun:
dar eu am citit/ auzit ca sunt foarte pasnici si incapabili de astfel de actiuni precum cele descrise de tine :muhaha:
nu prea inteleg cum vine cu confundatul celor 2 specii, adica ce-i drept eu m-am uitat pe net si am vazut 2 exemplare adulte de gibbi life, dar mi se par atat de frumosi incat e imposibil sa-i confunzi cu altceva...
cel putin pe net mi s-au parut diferiti de pleco si ce catfish am mai vazut.
buna dimineata ,

am vazut intr-un pet shop un catfish foarte frumos, am inteles ca se numeste Gibbiceps. Am citit cate ceva despre el pe net. Ca si aspect mi-ar placea sa pun unul cu astronoteii in acvariu, desigur pina ce cresc ei si va ramane o singura pereche in acvariu ( ce-i drept nici mie nu mi-ar placea dupa ce ma marit sa locuiesc cu cumnata in casa )
Daca il iau de o marime aproximativ egala cu a oscarilor sau putin mai mare, ce ziceti ii deranjeaza pe Oscari? Sau ca sa nu fiu acuzata de "rasism": pe el l-ar deranja Oscarii?
Am inteles ca nu se inmultesc in acvarii deci nu cred ca ar suferi pentru ca nu are pereche.
, are cam aceleasi "pretentii" in ce priveste apa si temperatura ca si Oscarii, poate m-ar ajuta putin si la curatenie.
In aceeasi ordine de idei, as vrea sa incerc sa pun o planta-doua in acvariu, cine stie, poate am noroc si scapa "ne-coafata" de Oscari. Am citit pe net ca Echinodorus ar fi mai rezistenta. Cam ce varietate recomandati, sau ce alta planta credeti ca ar avea oaresce sanse?
pai unii zic ca trebuie slefuit pe toate partile pentru ca sa nu te tai cand il lipesti , altii spun ca nu, altii ca doar in partea de sus.
eu am ales varianta de mijloc, si anume slefuire pentru marginile de sus ale acvariului.
daca insa comandam sticla la un atelier unde este taiata manual ( si ramane asa ca o buza ) , as fi cerut si slefuire, dar la Delta am vazut si pipait si bucati slefuite si neslefuite si nici cele neslefuite nu erau rele, doar ca era mai mare pericolul de a te taia.
acum nu stiu daca vorbesc prostii, dar am inteles ca o muchie taiata drept influenteaza rezistenta lipiturii si mareste sansele unei lipiri corecte...
@ Sydney,la treaba cu lumina ai mare dreptate, nu m-am gandit.

@siliconu' , daca tu ai curaj si deschizi topicul promit sa postez prima..sunt sigura ca as avea idei nepractice. partea cu creativitatea poate mai slabut... :smecher:
si eu care speram ca am o idee noua, fie si ea nepractica :aaa:
dar oare un astfel de filtru construit in felul urmator: pusa o astfel de "tava" cu ceramica deasupra acvaruiului, pe 2/3 din lungimea lui, sau poate mai mult, ( adica ca o sita care se pune intre acvariu si capac ) , iar prin spatiul ramas liber sa iasa un furtun ( sau 2-3 cu debit mai micut) care sa toarne apa in sita, ar fi eficient?
ar fi sub capac si deci nu s-ar vedea, suprafata de filtrare imensa si expusa aerului, furtunul ar putea avea in capat un dispozitiv care s atransforme jetul intr-o perdea de apa...
fantasmez fara legatura cu logica?daca da, nu va sfiiti sa-mi spuneti va rog.
La fascultatea de Bio din Bucuresti exista un profesor care a transformat 2 sere de plante in ..2 serecu acvarii. Acum cativa ani acvariile erau mia curate, mai ingrijite, parca mai multe specii de pesti, am fost acum cateva saptamani si mi s-a parut cam parasit locul, mai mult cu plante decat cu pesti si cu putini studenti entuziasti.
Anyway, vroiam sa va zic ca sunt acolo si cateva bazine mai mari din beton in care sunt cazati crapi, sturioni, etc. Ei bine pe post de filtru aveau cate o ladita de plastic ( din acea ca de fructe, cu fundul din zig-zaguri de plastic si inalte de ~7 cm) . Ladita era pusa deasupra bazinului, sprijinindu-se chiar pe coltul lui, in ea erau puse brichete de ceramica si pe desupra ceramicii, in locul unde curgea apa, vata. O pompa scotea apa printr-un furtun din bazin si o urca deasupra laditei, lasand-o sa se scurga prin vata, apoi prin brichetele de ceramica si in final prin fundul laditei direct in bazin.
Credeti ca e eficient sistemul? Apa nu cadeain ladita in perdea sau cu cine stie ce suprafata, ci pur si simplu din furtunul rotund.
Aici eu nu prea inteleg de ce mai era nevoie de o suprafata asa mare de ceramica daca oricum apa nu trecea decat prn zona centrala a laditei.
citat:
"Sera Sea Salt este o sare pentru acvarii marine. Cantitate suficientă pentru 560 l apă.
Are valori naturale ale GH-lui si KH-ului si este bogat in calciu si magneziu in proportii corecte.
Sera Sea Salt nu contine ingrediente artificiale si nici nitrati, silicati si fosfati. "

...deci cred ca e o greseala....
nu stiu sa pun link-uri..inca
la chiclidae e un topic " Tratament Boala Gaurilor", e vorba de discus si se spune ceva despre Sera Salt si Fishtamin (vit-amine ??). Banuiesc ca e aceeasi boala pe care o fac si Oscarii. Se pot pune solutiile astea preventiv si la Oscari?
Si inca ceva. Am tot citit pe diverse site-uri ca WTH se face din cauza apei de proasta calitate ( poor waterquality??) , treaba asta se refera doar la apa neschimbata la timp, sau acida , sau si la lipsa anumitor elemente si vitamine benefice?
E bine/recomandat sa se puna la Oscari vitamine/minerale in apasa si daca da, de care?
multumesc
eu am dat comanda sambata pentru 1500 x50x50 din float de 10 mm de la Delta Glass, str. Drumul Jilavei nr 14 ( zona Berceni)
pret : 13 EUR /mp la cursul BCR , slefuire 2.2 /ml, il taie cu masina si mi-au spus ca nu gresesc nici macar 1 mm, sunt foarte amabili, am dat comanda sambata, il ridic miercuri. Pretul mi s-a parut cel mai bun, nu taxeaza pierderi sau altceva in plus.
am vazut unul la pet shop-ul de pe Selari.
Chestia asta cu sarea merge si la Oscari?
Nu dati cu rosii , ca nu am auzit pina acum de sarea astea
( am inteles ca nu e sare in sensul de NaCl ci de saruri minerale )
@Koala,
eu zic sa incerci ca mai bine incerci sa o trimiti pe soacra ta la Brasov, poate ii prieste aerul de munte
PS Sa speram ca soacra ta nu intra pe forum,
 
Forum Index » Profile for Manuelita » Messages posted by Manuelita
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com