Message |
|
Revenind la ce ma doare:
Acum o spatamana jumate am trecut prin Obor si la o taraba ( in randul 2, inspre cei cu farfurii si oale) am vazut un acvariu cau mai multi pui de sa zicem 5-8cm, clasici si albino (de fapt alb cu galben, si nu cu ochii rosii). Am cumparat ( nu dati cu rosii) unul albino si unul clasic. Nenea de la care i-am cumparat mi-a aratat o fotografie cu parintii ( albino) si mi-a spus ca cel de la care ii are, a postat un articlo despre Oscari aici pe forum, banuiesc ca este vorba despre Koala.
Ei bine momentan stau in 50 l de apa, la 22-23C, cu un filtru obisnuit (chinezesc) pentru acvariu de 120 l si sunt hraniti cu rame proaspete din gradina.
Problemele sunt:
1. Vreau sa le fac cat mai repede un habitat pe gustul lor. Au acum cam 7 cm (ochiometric), mi se pare mai avantajos dat fiind faptul ca acvariul de 100 litri este ocupat acum de Julius si Carmelita , cei doi hamsteri si ca oricum trebuie sa le fac acvariu, sa fac de la inceput unul care sa le fie suficient macar pina la vreo 3/4 din marimea lor finala, daca nu chiar unul in care sa locuiasca ca si adulti.
Intrebarile ar fi cam cat de mare sa-l fac/cumpar si ... cum sa fac sa nu coste o avere. Adica e mai bine sa cumpar sticla taiata ( si daca da, de care ca sa faca fata) si sa o lipesc eu sau sa o dau la lipit, sau sa cumpar unul gata facut.
2. Mi se pare ca sunt cam speriosi si ca nu mananca ramele "de frica" de ele, adica ramele mele sunt ce-i drept mult mai grasunele decat larvele de libelula cu care erau ei obisnuiti. Ce ziceti, ii trec iar pe larve sau insist cu ramele?
3. Cum imi recomandati sa probez aciditatea apei (cu ce exact)
4. La ce temperatura ii tineti pe-ai vostri. Eu am acum 22-23 de la temperatura camerei, dar daca ziceti voi le pun incalzitor.
5. Ce sa pun in acvariu, deocamdata nu am nimic pus ca mi s epare prea mic. Am incercat sa le pun o piatra de rau dar cred ca ei credeau ca e un alt peste mai mare pentru ca s-au speriat de ea si stateau intr-un colt culcandu-se pe o parte.
V-am zapacit, dar pleasssseeee help!!!
Koala, daca crezi ca pestii sunt de la tine, please da un semn de viata, m-ar interesa cate ceva din arborele genealogic al comorilor mele.
Uitasem 6: ce ziceti, e bine sa ii pun intr-o camera prin care trecem rar sau intr-una foarte locuita in care se pot obisnui cu noi ( lumina si caldura sunt aceleasi).
|
 |
|
Buna ziua,
sa nu cumva sa ma trimiteti la incepatori ca va acuz de feminism! Oi fi eu incepatoare in comparatie cu cei mai multi dintre voi, dar faptul ca am avut de-a lungul anilor cele mai diverse uratanii ( pesti de acvariu "obisnuiti", broaste testoase ( din alea de balta), pasareturi, arici, pui de soparla "productie proprie", am confectionat un laculet artificial de gradina in care am cazat carasi si ..broaste", si ma rog, lista poate continua) ma face sa-mi dau ceva aere de "talentata". Va rog totusi sa aveti rabdare cu nestintele mele.
Ca sa fiu politicoasa si sa va povestesc ceva emotionant, o sa va spun cum m-am cunoscut eu cu oscarii. Era acum vreo 3ani cand am intrat in magazinul de pe Selari (langa Lipscani) si m-am indragostit de ei ei, oscarii nostri adorati. Am cumparat atunci unul, (clasic) , cel mai "rautacios" dinter ei, de vreo ~15 cm, l-am botezat Astrid si l-am luat acasa. Abia apoi am citi despre ei si am aflat "la ce m-am bagat" . Desigur, conduita mea a lasat de dorit, recunosc. Astrid a parut -foarte "fericita" in cele 7-8 luni in care am convietuit, am invatat multe de la si despre ea ( cel mai greu a fost sa invat sa rezist privirii pofticioase cand ne asezam la masa ), apoi a trebuit sa plec 3 luni din tara si ai mei, oricat de mult tineau la ea si s-au straduit, si in ciuda celor 4 pagini A4 de instructiuni lasate de mine, au reusit sa o piarda, dupa descrierile lor si parerea mea, din cauza whole inthe head.
|
 |
|
|
|