| Message |
|
|
|
Koala,
nu e treaba mea, dar sa inteleg ca te lasi de Thomas si Delilah?
Intreb pentru ca sunt curioasa ce alti pesti ar putea trezi mai multa pasiune decat Oscarii. Exista ceva "mai" ?
|
 |
|
|
|
@koala,
nu vreau sa "ma bag singura in seama" ( scuzati limbajul de cartier) "
dar daca din cie stie ce motive pe Vlad si Raluca nu-i intereseaza oferta, sa stii ca m-ar interesa si pe mine .
repet, nu doresc sa ma bag in seama,n-ar fi interesati, lucru de care ma indoiesc oricum.
|
 |
|
|
|
tnx de sfaturi, mai ales faza cu "pietris granitic" super ca stiu ce sa cer sa nu ma trezesc ca-mi dau cine stie ce .
Buna treaba cu decorul extins, numai ca as vrea o solutie pentru urmatorul lucru: am de asteptat 1 saptamana pina imi taie sticla ( tre'sa merg maine dimineata la Delta Glass ca azi nu mai apuc) , apoi 1-2 pina se usuca lipitura, daca mai astept apoi inca 2 -3 pina ies substantele toxice din decor, cred ca o iau razna.
Asa ca as vrea sa fac deja decorul, sa-l las in apa ( am o cada nefolositoare in curte) si sa-l instalez apoi in acvariu. Reduc astfel timpul la jumatate. Numai ca : cu ce naiba prind eu polistirenul de acvariu?
( ca daca pun silicon, iar trebuie sa astept probabil )
ar mai fi treaba cu ventuzele, dar mi se pare nepractica din cauza ca: lasa spatiu intre decor si geam si acolo intra apa, care probabil devine "statuta" ...
|
 |
|
|
|
Ciprian,
multumesc penrtu raspuns ( la treaba cu padurea nu ma gandisem ) .
Costurile vor fi in jur de 2500 000 dupa parerea noastra ( doar acvariul).
la pietris ma gandesc si eu cu groaza , dar parca nici sa las sticla goala nu-mi vine daca tot ma agit cu background, buturugi, etc...
pai banuiesc ca o sa ma trezesc cu 15 min mai devreme in fiecare dimineata pentru a sifona resturile ( sunt obsedata de whole in the head) , apoi mai banuiesc ca fie schimbi 1 /saptamana 50 % din apa , fie schimb de 2 ori cate 25 % ( cred ca asta e mai bine). Am intels insa ca la tineret s-ar putea sa fie nevoie sa schimb mai des.
Mie in principiu nu mi-e lene, ca doar si ingrijitul face parte din placerea de a tine pestii astia, numai ca mai am: 1 ciobanesc de Bucovina ( junior, deci iti inchipui ce-i la mine in curte) , 2 hamsteri, un perus si cam atat...
|
 |
|
|
|
@Vlad&Raluca
dupa aproximativ cat timp dupa ce i-ati cumparat au inceput sa se comporte normal ( dezinvolt si mancacios adica..)?
Hehe, am stabilit: 1500 x 500x 500, sticla float de 10 de la Glass Teck sau Delta Glass, maine dau comanda si avans.
ce-o mai fi mai departe om vedea....
background as vrea sa incep in weekend sa fac din polistiren si sa merg la padure sa caut buturugi. E vreo specie de copac pe care ar trebui s-ol evit din diverse motive?
Si mai e ceva ( probabil off-topic, si mai potrivit pentru sectiunea DYI, dar eu vreau sa va intreb pe voi, cei care aveti Oscari). Ce fel de pietris sa folosesc? Adica cum sa fac sa fiu sigura ca nu contine chestii toxice sau ca nu e calcaroasa ( asta stiu ca se incearca cu otet)
|
 |
|
|
|
Grig, si eu vreau acvariu de 300 +
|
 |
|
|
|
sugar baby, vad ca pm-urile mele nu se trimit....
ti-am dat si un mail cu nr de tel la care ma gasesti.
pe curand
|
 |
|
|
Koala, prin ultimul meu post vroiam sa spun ca am inteles, si ca iti mu :-P :-P ltumesc!!
multumesc si pentru site-uri, studiez cu ravna. 
|
 |
|
|
|
daca te referi la plexiglass, vezi ca s-a mai discutat, si eu m-am gandit si altii. mie mi s-a raspuns ca e mai rezistent decat sticla dar se zgarie mai repede si e mai scump . am sunat la o firma si cel d e10 mm costa 51 E+TVA/mp....
|
 |
|
|
|
va multumesc pentru sfaturi.
in acvariul cu pricina nu mai locuiesc de vreo 2 ani pesti, locuiesc acum 2 hamsteri pe care intentionez sa-i mut in ceva mai adecvat si vroiam sa stiu daca mai pot face ceva cu acvariul..din punct de vedere acvaristic.
Dat fiind faptul ca nu e locuit de pesti si nici nu-mi trebuie neaparat, intr-o zi cu soare il desfac si lipesc "de exercitiu" sa-l am de rezerva. Am deschis topicul pentru ca nu ma interesa numai pentru acest acvariu ci siu pentru eventualitatea repetarii "simptomelor" la alt acvariu.
|
 |
|
|
|
@Acvaristu'
ce silicon ai folosit?
|
 |
|
|
|
asa e, vreau unul de 1300x500x500...
si mie care mi se parea mult si 7 zile.
oricum, de exercitiu ( am niste sticla de 6 pe acasa) si pentru eventuale necesitati viitoare as face intai unul de 80 x 60x 45 ( brut). Cat crezi ca ar dura intarirea in acest caz?
|
 |
|
|
|
cat trebuie sa astepti inainte de a umple cu apa un acvariu dupa ce-l construiesti? Poate stiti si in functie de silicon ( Bison/den Braven).
Auzisem de 7 zile...chiar asa mult?? :aaa:
|
 |
|
|
|
buna dimineata,
am inceput sa adun cele trebuincioase pentru locuinta astronotilor, in weekend caut sticla
Ce credeti ca e mai eficient? Un filtru mare ( am inteles Fluval 404) sau 2 mai mici in capete diferite ale acvariului?
e vorba de 1300 x500x500 ( mentiuonez ca pe mine ma intereseaza dar mai putin daca / cum se vad cablurile, tevile, incalzitor, etc intr-un acvariu cu Oscari. eu cred ca oscarii se tin mai ales pentru personalitatea lor si nu neaparat pentru decor....marog, parerea mea ( asta nu inseamna ca nu mi separ cei mai frumosi pesti din lume , ca doar orice cioara is lauda puiul)
|
 |
|
|
|
cred ( sunt convinsa ) ca ai dreptate si se numesc carasi pur si simplu (n-am gasit altceva), credeam ca asa cum crapul ornamental selectionat de chinezi se numeste koi si poti gasi cautand dupa denumirea asta informatii, si carasii ornamentali au un alt nume.
|
 |
|
|
|
pe site-ul imperecheri.ro, la sectiunea vanzari, posteaza des un tip din Bucuresti, parca Stefan, care vinde multe soiuri de papagal. nu stiu nimic despre el, doar ca in cautarile mele pe net, ( ma interesa si pe mine la un moment dat subiectul) asta a fost singurul care a aparut de mai multe ori.,
bafta
|
 |
|
|
|
multumesc, am inteles.
|
 |
|
|
|
nu sunt Koi, ii stiu pe aia.
astia sunt ... caras ornamental.... adica asa li se zice, dar eu as vrea denumirea stiintifica sau macar mai exacta pentru a putea cauta apoi pe net despre viata lor....
|
 |
|
|
|
Ma gandesc ( foarte serios) sa-mi construiesc ( cu asistenta specializata) un acvariu de 1.3x0.5x05 din sticla float de 10 mm.
Care-i treaba cu slefuirea?
Adica pentru marginile de deasupra ( pe care se sprijina capacul) mi se pare firesc sa fie slefuite pentru a nu te taia, dar marginile care se lipesc, ma gandesc ca ar trebui sa fie neslefuite pentru a ramane suprafata de lipire cat mai mare si dreapta, si nu rotunjita. Sau e vorba de alta slefuire?
|
 |
|
|
|
oricum nu ma bagam sa-l lipesc singura, as fi apelat la un profesionist.
tot oscilez intre nerabdare ( in practica se traduce prin: cumparare de urgenta a unui acvariu de la cineva si apoi a unui astronot ) si rabdare ( construire a unui acvariu cat mai mare, aranjare incet si bine si cazarea unei perechi...)
treaba cu zgariatul e nasoala tare, sa faci efortul de a face un acvariu mare si apoi sa te trezesti ca nu mai vezi pestii....
|
 |
|
|