[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cristi
Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
CatalinBarbu wrote:Foarte faini! Hai ca incet incet se populeaza bazinul.

Merci Cata.
De abia astept sa-l vad si eu plin.

In alta ordine de idei,a inceput sa apara coralina.
Reactorul de la Shubi a inceput sa lucreze.Am patit o chestie cu reactorul asta,in sensul ca nu au inceput bacteriile sa lucreze pana nu le-am dat nopox.Initial,l-am inchis ermetic,am turnat bacterii peste medii si l-am lasat sa mearga asa timp de 7 zile,timp in care i-am dat 3 ml de vodka zilnic.Dupa astea 7 zile,am facut un test de NO3 si nimic,nici o schimbare.
L-am deschis si l-am lasat sa mearga asa,sa vad ce se intampla in timp.Dupa 2 luni,tot nimic.NO3 la iesirea din reactor era cat in bazin,adica 5.L-am reinchis ermetic,ca sa recircule doar ce era in interior,si de data asta am inceput sa-i dau 3 ml de nopox,timp de 7 zile.Azi dimineata l-am deschis,am testat NO3 si...NO3=0 la iesire.
In trecut,am folosit aditia de vodka direct in bazin,cu rezultate foarte bune.Interesant ca la reactor nu a vrut sa-si faca treaba.
darthradu wrote:Nu-ti face apa varza mancatorul de nisip?

Ceva particule sunt prin apa,nu pot sa zic nu.
Am doi mancatori din astia.
Mysis-ul e foarte nutritiv.Poti sa le dai cu incredere.
Serviciul de curatenie.
image

Echipa "NutLine".
image

Cel mai harnic.
image
Sa ai bafta la ei !!!
Bine, man.
Dr.Oetker?
Adica le stie pe toate? Si vazute si nevazute?

Eu o sa incerc sa o tin bine hranita, satula. Poate am noroc si nu-mi face foarte mare paguba. E prea faina si parca nu-mi vine sa renunt la ea.
Daca o fi sa-mi manance crevetii si goby-ul, asta e...plm.
Si tu incepi acuma, Levi?
De frumoase, sunt frumoase, asta-i drept.
Au ce manca la mine, asta nu ar fi o problema.
'Om vedea, dragi colegi si mister elfu', 'om vedea.(mister elfu' ,ia-o mai usurel ca-i mai sanatos)

@Gelu:Mananca hrana vie.
image

image

image

image

image
S-ar putea sa fie un hydroid atunci,daca zici ca nu seamana cu ceilalti.Uita-te la coroana lui.
E un penat.Aiptasiile nu au tubul ala calcaros.
Si filmuletul promis.Era pe finalul depunerii si se daduse jos de pe piatra.Larvele sunt punctele alea negre,mici,care roiesc in jurul ei si pe nisip.
Lasa-l acolo.O sa aiba ce manca nassarius-ii aia. Ala de langa, il pandea deja.
Nu am mai vazut nici o larva dimineata in masa apei sau pe nisip.Pe pesti nu i-am vazut sa le haleasca,nassarius-ii nu puteau sa la manance pe toate,asa ca ori s-au ascuns,ori au murit.Sa vad deseara daca mai apar.
Am apucat sa surprind aseara evenimentul,asa ca o sa postez mai incolo un filmulet.
Astia zic ca nu prea rezista larvele(lipsa hranei, pradatori, etc.)Deocamdata vad ca se fixeaza pe nisip si umbla nassarius-ii ca nebunii sa puna gura pe ele. Mai mult ca sigur ca maine dimineata, pestii vor face acelasi lucru.
Citeam acum ca e perioada in care depun crabii astia, din Mai pana in August, asta fiind perioada de boom a planctonului
Fashionista asta inca depune.
Bah, mi-a " fatat" crabu', acum de 15 minute.
Aruncam un ochi prin acvariu, cand vad crabul umbland agitat pe nisip. Il urmaresc, si-l vad ca o ia cu viteza in sus pe pietre. S-a plimbat ce s-a plimbat,pana si-a gasit un loc care sa-i convina pe varful pietrei,fix in fata pompei de valuri. S-a ridicat pe picioarele din spate, si-a deschis "pouch"-ul si a inceput sa elibereze larve in curent.Sute.
Super interesant evenimentul.
Da, exact ce zice Radu. Apa trebuie sa aiba cadere ca sa dispara biofilmul.
Apa are cadere intre display si prima camera din spate?

Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Go to: