Creste inima in mine!

... ma omoara, cu zile, ofensiva baietilor cu "corali". Plm, niste "gradinari"!
Sa o luam pe rand:
- nu le lenevi si construieste background de piatra...
- ai avantajul unei suprafete imense, unde sa se faca nitrificare.
- ai avantajul ca nu mai trebuie sa cureti geamul din spate.
- skimmerul Beckett e foarte in regula... face "fata" la mine, deci o sa fii si tu multumit. (eu am pus pe el o pompa DC9000, data la maxim).
- recircularea aia de 6000 e perfecta... eu am de 5000, si nu simt nevoia de mai mult.
- cele 2 pompe de valuri par in regula... pune-le mai pe mijloc, orientate sa bata stanga - dreapta.
- nu te apuca sa compartimentezi sumpul, in nenumarate camere care vor aduna detritus... lasa-l cat mai simplu, fara pereti & shit.
- un reactor de biopellete + un reactor de antiphos sunt suficiente la "pescarie". Sau un reactor "shubilian", la picatura (cum am eu acum).
- incearca sa depasesti teama de nitrati si fosfati... nu e ca la corali!
Pestii:
- Paracanthurus hepatus - sensibil la gris... vioi, mancacios, in permanenta miscare. Culoare superba!
- Pomacanthus (inca nu m-am hotarat exact care) - dupa mine, cei mai frumosi sunt Imperathor si Xanthometopon.
- Centropyge loricula - am avut si vreau sa imi iau iarasi... culoare frumoasa, nu creste prea mare.
- Siganus vulpinus - timid si sperios... mai bine il inlocuiesti cu un Zebrasoma flavescens,
- Chelmon rostratus - cu probleme de hranire... sperios si timid, e ultimul la masa... nu prea are rost, intr-un acvariu cu pesti mari si tupeisti.
- Zebrasoma desjardinii - frumos, obraznic, mancacios... creste repede (mai repede decat flavescens, sau decat xanthurum),
- Acanthurus japonicus - nu am avut... stiu ca leucosternon (varul lui) este sensibil la gris si destul de agresiv.
- Dendrochirus biocellatus - habar n-am
- Chaetodon auriga - nu stiu
- Heniochus acuminatus - Am avut... peste sociabil, foarte mancacios si rezistent... creste repede si nu sunt probleme cu el.
O "Suri" (Protoreaster linckii) este obligatorie intr-un bazin din asta... pur si simplu, e irezistibila!
"Da bine" la musafiri si isi are farmecul ei... sunt si variante pe galben-maroniu (Protereaster nodosus), eu urmaresc sa iau si una din asta.
- mai merge sa bagi o stea de nisip (Astropecten polycanthus)...
- multi creveti (inclusiv cei de Marea Neagra), crabi si hermiti.
- Suri a mea a mancat melci, scoici, anemone si iepuri de mare... deci, pe astia i-as evita.
Una peste alta, daca te straduiesti un pic, o sa ai un bazin mare, frumos si plin de viata!... fara grija aditiilor! Fara stresul ca e nitratul 5 si fosfatul 0.5.!