Blue,nu se pune atat antifosfat in momentul in care ai corali,ca sa nu-i sochezi cu o scadere prea brusca a respectivului parametru. Omul are piatra,apa si nisip.
Chiar a facut bine,as putea zice,pentru ca acum are ocazia sa scoata cat mai mult din eventualul fosfat acumulat in piatra,inainte sa bage corali.
Domnu' Monda, explica-mi si mie care e faza la voi in Bistrita cu sensurile giratorii pozitionate din 50 in 50 de metri? Am crezut ca "fac cu nervu' " pana am traversat orasul.
@Levi: Crabul mananca bucatele de crevete.
@Catalin: Multam'.Niste ciuperci si gsp ar merge,intr-adevar.Numai ca nu stiu cat vor rezista daca voi baga si niste stelute carnivore.Nu cred ca o vor duce prea mult.
Fashionistu' asta de crab, a primit aseara mancare.Dupa ce a balotat puternic,restul de mancare si l-a "montat" pe picioarele din fata si se plimba relaxat prin acvariu,cu un alai de nassarius-i dupa el.
koala wrote:@CristiC: Faini pestii!... iar pustoaica e tare draguta, sa va traiasca!
Multam'. Copila e un mic acvarist in devenire,e fascinata de acvariu,pune 1000 de intrebari in legatura cu tot ce e in el.(iar eu sunt absolut incantat de treaba asta )
Ea le da pestilor una dintre mese.
Am fost dupa pesti,sunt in bazin si se comporta bine.Mananca toata lumea,nu sunt conflicte.
Din pacate,forcipigerul nu a supravietuit.A murit cu o zi inainte de a merge dupa el.
Maine o sa pun si un fimulet cu pestii.Pana atunci:
Ok,eu nu cred ca ti s-a precipitat Ca. Daca ar fi precipitat,ar fi trebuit sa ai o valoare mult mai mica,mult sub 410.
In cele doua dati cand am avut precipitare de Ca,s-a manifestat in felul urmator:
- apa s-a facut alba,cetoasa.
- incalzitorul si partea calda a pompelor s-a acoperit cu o depunere alba,ca o crusta.
- nivelul Ca a fost aproape de 200.
La cat tii Ca de obicei?
Cum ai schimbat de curand antifosfatul,va trece un pic pana se va vedea efectul asupra cianobacteriei. Data viitoare,nu-l mai lasa atat de mult,schimba-l mai repede. In felul asta eviti si fluctuatiile mari de fosfat,care sunt naspa de tot pentru corali,in special pentru SPS ( ca vad ca ai inceput sa bagi si din astia).
Spor.
L.E. Ai grija la dozarea aditivilor,in special la Ca si KH.Programeaza pompele de dozare,astfel incat sa-i bage la momente diferite,nu deodata.
La o valoare de 0.05 a fosfatului,da,poti sa ai ciano.
Eu am avut ciano care crestea bine merci,exact in fata pompei de valuri.
Pe pompe,pe incalzitor,ai depuneri din astea?
Antifosfatul cand l-ai schimbat?
Eu as creste KH si Mg(pana la un 1280)acum. Ca nu e rau.
Dozeaza aditivii la cel putin o ora diferenta unul de altul.
Nu creste cu mai mult de 0.5 - 1 dKh pe zi.
Nu stiu ce sa zic de precipitarea Ca.Nivelul tau de Mg nu e atat de jos incat sa piarda capacitatea de buffer intre Ca si KH. Tine cont ca in natura,concentratia de Mg e de 1280- 1300,deci 1230 nu e chiar atat de jos incat sa explice,dupa parerea mea,o precipitare a Ca.