[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cristi
Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Ce culoare are skimmat-ul ala? Poti face o poza clara din lateralul cupei?
Cu iluminarea cum mergi?
Blue14 wrote:Ce antiphos?
Nu se pune atât!

Blue,nu se pune atat antifosfat in momentul in care ai corali,ca sa nu-i sochezi cu o scadere prea brusca a respectivului parametru. Omul are piatra,apa si nisip.
Chiar a facut bine,as putea zice,pentru ca acum are ocazia sa scoata cat mai mult din eventualul fosfat acumulat in piatra,inainte sa bage corali.
Bucovina, asa e.
Am avut ceva treaba si acolo.
In Moldova au fost 3 zile grele. Vineri,am dat si noi o tura de Sadova.
Domnu' Monda, explica-mi si mie care e faza la voi in Bistrita cu sensurile giratorii pozitionate din 50 in 50 de metri? Am crezut ca "fac cu nervu' " pana am traversat orasul.
koala wrote:
- NU pune gura pe GSP... nici pe Xenia / Kenia tree.

Pai e clara treaba atunci.Merci.

Sebi,oi face niste poze dupa ce ma intorc de la Campulung Moldovenesc.Ma duc sa ma desfat cu niste bunatati bucovinene.
Hai ca-si revin incet.
@Levi: Crabul mananca bucatele de crevete.
@Catalin: Multam'.Niste ciuperci si gsp ar merge,intr-adevar.Numai ca nu stiu cat vor rezista daca voi baga si niste stelute carnivore.Nu cred ca o vor duce prea mult.

Fashionistu' asta de crab, a primit aseara mancare.Dupa ce a balotat puternic,restul de mancare si l-a "montat" pe picioarele din fata si se plimba relaxat prin acvariu,cu un alai de nassarius-i dupa el.
Daca are cineva bristle worms si vrea sa scape de ei, in loc sa le faca vant, ii iau eu. Cu cat mai multi, cu atat mai bine.
koala wrote:@CristiC: Faini pestii!... iar pustoaica e tare draguta, sa va traiasca!

Multam'. Copila e un mic acvarist in devenire,e fascinata de acvariu,pune 1000 de intrebari in legatura cu tot ce e in el.(iar eu sunt absolut incantat de treaba asta )
Ea le da pestilor una dintre mese.
Pozele nu sunt facute cu dslr-ul.Nu am mai avut chef sa-l scot.

Fetita mea e foarte incantata de Decorator crab.
image

image
Am fost dupa pesti,sunt in bazin si se comporta bine.Mananca toata lumea,nu sunt conflicte.
Din pacate,forcipigerul nu a supravietuit.A murit cu o zi inainte de a merge dupa el.
Maine o sa pun si un fimulet cu pestii.Pana atunci:

Care-l vreti,vorbiti cu Peti.La el in magazin l-am filmat,ieri.
http://aqua-life.ro/vietati/pesti/pterosynchiropus-picturatus-mandarin
Schimba antifosfatul astfel incat sa eviti fluctuatiile.
Programul de aditivare e bun. Mergi asa si vezi cum se comporta sistemul.
Hai sa te mai intreb ceva: Cat de repede se formeaza depunerile alea?
Ok,eu nu cred ca ti s-a precipitat Ca. Daca ar fi precipitat,ar fi trebuit sa ai o valoare mult mai mica,mult sub 410.
In cele doua dati cand am avut precipitare de Ca,s-a manifestat in felul urmator:
- apa s-a facut alba,cetoasa.
- incalzitorul si partea calda a pompelor s-a acoperit cu o depunere alba,ca o crusta.
- nivelul Ca a fost aproape de 200.

La cat tii Ca de obicei?

Cum ai schimbat de curand antifosfatul,va trece un pic pana se va vedea efectul asupra cianobacteriei. Data viitoare,nu-l mai lasa atat de mult,schimba-l mai repede. In felul asta eviti si fluctuatiile mari de fosfat,care sunt naspa de tot pentru corali,in special pentru SPS ( ca vad ca ai inceput sa bagi si din astia).
Spor.

L.E. Ai grija la dozarea aditivilor,in special la Ca si KH.Programeaza pompele de dozare,astfel incat sa-i bage la momente diferite,nu deodata.
La o valoare de 0.05 a fosfatului,da,poti sa ai ciano.
Eu am avut ciano care crestea bine merci,exact in fata pompei de valuri.
Pe pompe,pe incalzitor,ai depuneri din astea?
Antifosfatul cand l-ai schimbat?
Eu as creste KH si Mg(pana la un 1280)acum. Ca nu e rau.
Dozeaza aditivii la cel putin o ora diferenta unul de altul.
Nu creste cu mai mult de 0.5 - 1 dKh pe zi.
Nu stiu ce sa zic de precipitarea Ca.Nivelul tau de Mg nu e atat de jos incat sa piarda capacitatea de buffer intre Ca si KH. Tine cont ca in natura,concentratia de Mg e de 1280- 1300,deci 1230 nu e chiar atat de jos incat sa explice,dupa parerea mea,o precipitare a Ca.

Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Go to: