[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cristi
Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Sa fie "piese de colectie" ciumpercile astea?
Mai mult ca sigur...si sunt si la un pret modic.

L.E. Mai,aproape ca m-ar tenta montiporele alea verzi,la 150 si 130 bucata.Da' vreau sa stiu daca primesc si ceva bonus la ele.
aurecj wrote:
Blue14 wrote:Nu ti-ai mai luat radioane?

Nu, pentru ca din cauza cresterii dolarului, au luat-o in balarii preturile, iar 2 radioane, cu suporti si controller, ma duceau catre 2000 EUR si oricat ar fi ele de "rupte din soare", nu cred ca merita in momentul asta sa dau atatia bani pe ele... Asa ca, am revenit la "prima dragoste" (ca de fapt de aici plecasem) si anume ATI Powermodule Hybrid 8x39W T5 + 2x75W LED.

Sper sa fie o alegere buna... Vom vedea cand va sosi si-i va veni randul sa-si faca treaba...

Sa nu te ingrijorezi din cauza asta.Da' chiar deloc.
Eu foloseam specia asta ca sa curat coralii de eventualii paraziti.Ii tineam nemancati,introduceam coralul,il lasam acolo 1/2 ora - 1 ora si dupa aceea il scoteam,curat.Daca il lasam mai mult,se apucau sa ciuguleasca din el.Dar ii tineam fara un gram de mancare,erau rupti de foame,ca sa ii fortez sa faca curatenie.Daca ii hranesti,s-ar putea sa nu se apuce de ei.Incearca si vezi cum se comporta,nu-i da inca.

Recomandarile sunt: With caution. Asta nu inseamna neaparat ca se vor apuca sa faca ravagii.
De aceea ti-am spus: "Atentie la ei" si nu "Scoate-i imediat din bazin".
Nu e chiar asa nasoala treaba.
Du-te asa cu regimul asta o perioada,si vezi cum evolueaza.
Poti incerca si CoralSnow.Daca bagi din asta,doza initiala sa fie dubla fata de cat e recomandat.
Eu pentru prima dozare,as merge pana la 12ml.
Cat CyanoClean bagi?
Poate sa-ti apara o mica explozie bacteriana la inceput,dar nu e ceva de speriat.Trece fara probleme.Da skimmer-ul sa scoata un pic mai umed daca vrei.
Sa cureti si mecanic pe cat posibil din cyanobacterie,ca sa ajuti tulpina asta noua.
Vezi ca au mai scos astia un produs foarte laudat: A-Balance,tot pentru cyanobacterie.
Vlad27 wrote:CristiC pai acvariul are capac, si e cam inchis ermetic. Oricum ieri isi facuse in spate locul lui. Azi nu il vad prin acvariu. E drept nici nu pot sa vad bine ce e in spate. De sarit nu prea ar avea unde sa sara decat in camera de filtrare. Si acolo m-am uitat si nu e

Atunci e in regula.Astora le place sa-si faca culcusul pe sub pietre,din cauza asta nu-l vezi acum.Dupa ce se obisnuieste un pic cu noul mediu,va iesi si va incepe sa "haleasca" nisip.
Sa pui ceva pe acvariu,puellaris-ii au tendinte sinucigase.
Atentie si la crevetii aia in momentul in care vei baga corali. Au obiceiul sa-i ciupeasca.
"Inmormanteaza-l" cu niste superglue sau niste adeziv din ala pentru corali.Pune pe iesirea tubului, si l-ai rezolvat.
Marti wrote:la voi cum se comporta melcii? la mine stau la buza apei...inerti, nu s-ar misca de-acolo nici sa-i rogi...speram sa manance si ei de pe nisip chestii

Nu se misca de-acolo nici dupa ce se sting luminile?
Ce boss "de legenda" ai si tu,domnu' Dan.Sa-ti traiasca !!!
Marti wrote:Ce e asta?
http://img.plici.ro/image/eot

E ok pentru acvariu?

Da,e ok.Nu-mi vine in minte acuma cum ii zice,da' e safe.
Laurentiu A wrote:Apa pe care a testat-o era cea cu care a venit coralul. Nu m-am gandit sa trimit o fiola cu apa doar pentru test. In bazin nu am alge deloc, coralii cresc frumos si au culori frumoase, chiar si acroporele. Daca testez cu Salifert PO4 nu imi apare nimic. Eram curios ce valori da Hanna dar nu stiu cat de relevant e testul cu apa in care a venit coralul. Cred ca ar trebuii testata si apa unde se cunoaste exact valoarea fosfatilor, ideal una tesata tot cu un Hanna.

Atunci e clara treaba.
Daca Laurentiu nu are alge in bazin, daca coralii nu sunt inchisi la culoare, daca cresterea e buna cu schelet sanatos,dens si nu poros, se prea poate sa fie o eroare de testare.
La 0.11 coralii nu mor, dar apar simptomele de mai sus.
Am avut la un moment dat 0.9 in bazin si coralii nu aveau nici pe dracu' dar erau inchisi la culoare.
E ok. Nu stiam de ce sta asa de inchisa in poza cu seriatopora.
Dormea, da.
Frumos coralul.
Milka aia nu se simte prea bine?
darthradu wrote:Apropos de schimburile de apa, e prea putin 5% saptamanal?

Nu.
Ce faina e poza.
Pune filmuletul sa vedem despre ce e vorba.
Cu diatomele nu te stresa.Trec de la sine.
Rezista.
mugurel wrote:Cu ingerii, care-s mai sensibili, ar fi trebuit inceput ...

Daca stateam dupa ingerasi,inca nu aveam nimic in bazin,Mugurel. Am zis ca importatorii au avut probleme cu loturi de pesti trimisi aiurea de exportator,loturi care au murit integral,asa ca ar fi trebuit sa astept mult mai mult decat era programat initial,pana se rezolvau problemele.(plm,rabdare,rabdare da' pana cand? )
In plus,nu puteam nici sa-l oblig pe cel care mi i-a adus pe astia,sa mi-i tina nu stiu cata vreme pana ar fi ajuns in ordinea numerelor de pe tricou.La noi te descurci cum poti.Iei ce poti si cand poti.
O sa fie in regula pana la urma.

Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Go to: