[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kmol
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Mai bine nu il pune la filtru. Nu se vor forma bule suficient de mici astfel incat sa se dizolve bine.
cirotariu wrote:Acum am o bula sanatoasa pe secunda de CO2 in acvariu

Mie nu mi-a facut bomba "spume" sa dea pe dinafara niciodata (cu reteta lui Dalles). Asta ca sa dormi mai linistit Sa nu uiti sa indesi acolo un filtru de tigara/ o piatra ceva. Oricum imi place ca tonul tau a devenit mai optimist. Subscriu si eu la ce spuneau "vecinii" mai devreme. Fa-te un pic ca uiti de acvariu, dai de mancare la pestiuci, te uiti la ei frumusel si .... cam atat. Lasa verdeturile sa isi urmeze ciclul lor. Cat priveste alga eu am fost norocos... am zarit ceva pe frunzele unei criptocorine si am bagat imediat foarfeca... vad ca de o luna nu am mai vazut nici un piciorus.
Ape limpezi si pesti cumpatati
Cred ca mai bine pui acolo o "mana" zdravana de plante, eventual ceva plante de suprafata. Si asa cum spunea si HumanFace pune macar un bolborositor.
Astazi sau maine nu cred... Poate doar daca e apa mult prea calda.
Slabe sanse sa te baneze Faraonu' fiind vorba de ceva drag lui si anume plantele . In alta ordine de idei, promit ca tratez cu TheBoss (in speta feciorul meu) si de ziua mea iti fac cadou o bomba
cirotariu wrote:un miros in ea de iti ia nasul. Emulsia aia nu e destul de amestecata? Trebuia sa agit sticla inainte sa incep operatiunea? Trebuia toata gelatina sa se amestece cu drojdia, sau se intampla in timp? Se pierde pe undeva pe parcurs CO2?

Daca mirosul este de alcoo/de fermentatie este ok. Sticla nu trebuie agitata. Gelatina exista acolo doar pentru a tine cele doua straturi separate si pentru a nu permite drojdiei sa aiba acces din start la tot zaharul din bomba. Daca nu ar fi separate reactia ar fi mult mai puternica si probabil ca s-ar incheia in cateva zile. Filtrul de tigara, in principiu da niste bule extrem de fine uneori abia vizibile. Ma indoiesc ca se dizolva CO2 in totalitate pana sa ajunga la suprafata (asta ar fi visul nostru cel mai fierbinte). Cand mai iti bagi mainile prin acvariu vezi daca ies bule din furtun fara filtrul de tigara. Ideea este ca acesta opune o anumita rezistenta trecerii gazului prin el si daca acesta isi gaseste loc de iesire prin alta parte ... Stiu, este frustrant sa faci si sa tot desfaci. Eu am gaurit o caruta de dopuri si coboram toti sfintii cand vedeam ca am bule in sticla mica dar nimic prin piatra/filtru. Si de obicei mai gaseam o pierdere pe undeva Pentru ca nu am avut la momentul ala silicon am fost nevoit sa il lipesc cu "lipici fierbinte/clei cald" nu stiu exact cum se numeste. Incalzeam batonul cu bricheta sau deasupra flacarii de argaz si cu o surubelnita indesam prin dopuri.
Vezi maine daca ies bule ... nu stiu ... sper sa se rezolve si sa treci la un ton mai optimist )
fa-ma sa pricep ... acu barboteaza in sticla mica dar nu iese nimic in acvariu ? nici cu piatra nici fara piatra ?
petrutz2003 wrote: filtrul fiind ceva mai adanc pus in acvariu, bomba nu are putere sa trimita in acvariu fiecare bula. acumuleaza cateva bule si apoi le da pe toate afara

Nu bomba este principala "vinovata", cea care nu are propriuzis putere sa trimita bulele pana la o anumita adancime. Jetul de apa de la filtru antreneaza gazul din bomba pana in momentul in care scade presiunea din sticla la un anumit nivel. Daca ai un furtun transparent ai sa vezi ca dupa ce trage cele 10 bule in furtun langa capul de evacuare apare un pic de apa. Pana nu creste inapoi presiunea in bomba astfel incat sa impinga inapoi apa aceea filtrul nu mai "trage" din bomba.
bogdan.filip wrote:de asemenea si un robinet de aer (pentru reglarea debitului de CO2).
Ma repet poate pentru a nu stiu cata oara. La bomba se regleaza din amestec si din temperatura amestecului cantitatea de CO2. Nu din robineti! Din graba/neatentie/nestiinta userul Icsuleanu se apuca si inchide robinetul de tot. Si rezultatul poate fi unul neplacut.

Ape llimpezi tuturor.
Nici mari nu cred ca ii poti distinge asa usor (masculii de femele). Insa citeste te rog ceea ce ti-am spus mai devreme. Scalarii se fac si ei mari. Prea multe despre ei nu iti pot spune pentru ca nu am avut ocazia sa ii am oaspeti in bazin.
Sper ca ai pus silicon si ai lasat dopurile desurubate de la sticle, pentru ca altfel gazul din sticla isi va face drum prin siliconul inca moale si nu se rezolva nimic. Asteptam cu nerabdare bolboroseala in acvariu .
Primul lucru la care ma gandeam era sa nu cumva "agregatul" sa piarda CO2 pe undeva. Poti verifica asta cu un pic de apa si detergent de vase/sapun. Pesulezi temeinic sa vezi daca face bule pe la imbinari, gaurile din capace. Mie prima data imi scapa gaz pe la capacul sticlei mici.
Sticla mare daca apesi usor cu mana pe ea se simte un pic tare ? Ceva presiune ?
Oricum fiind scoasa din frigider bomba este posibil ca mai intai reactia initiala sa fi avut loc strict la contactul dintre cele doua straturi de lichid. Gelatina fiind rece a scazut temperatura apei cu drojdie si reactia este incetinita. Probabil ca va mai dura un pic pana vor ajunge ambele straturi la o temperatura buna pentru reactie.

L.E. Filtru de tigara trebuie sa stea indreptat in sus daca vrei sa obtii niste bule fine. Proptesti furtunul cu ceva pe pozitie sau daca poti recupera o ventuza de undeva este perfect.
Da, te uraste si acum coace planuri de razbunare . Glumesc. Daca o lasa in pace si nu o mai streseaza e bine. Si asa acvariul fiind mic probabil ca o stresa mai mult decat iti imaginezi. Cu acvariul mare ce se aude?
Cam cat de dese sunt bulele in sticla mica ? Scoate piatra un pic si lasa doar furtunul in acvariu si vezi daca ies bule.
cirotariu wrote:ca doar ti-am fost prozelit

Doamne fereste, crede-ma ca nu ai invatat nimic de la mine ). Nu vreau sa fiu raspunzator pentru momentul in care vei avea 1 tona de apa prin casa. Coxanelu' daca cumva intrebai cum poti folosi "inventia" te-as sfatui sa nu iti doresti sa o folosesti niciodata Pentru alte cazuri exista binenteles Je, roman get beget cu improvizatii la minut
Guppy ii poti hrani cu mancare de la Hikari. O vor consuma si xipho cu placere. Xipho au nevoie de vegetale in dieta. Incearca si cauta ceva mancare cu continut vegetal mai mare. Pentru delectare o data sau de doua ori pe saptamana le poti da o bucatica de castravete curatat de coaja (eu il oparesc un pic ca sa nu mai pluteasca) sau dovlecel (dar scoate semintele ca sa nu alergi dupa ele prin acvariu). Ai grija sa nu le lasi mult timp in acvariu pentru ca risti sa te umpli de infuzori. Ancistrusii daca nu ar fi in apa as putea spune ca saliveaza cand vine castravetele . Galbenusul de ou se da puilor foarte mici, insa nu il pui direct in acvariul mare pentru ca tulbura apa de tot.Pentru neoni ... nu stiu sa iti spun, nu am tinut niciodata.
"sfantul purec de balta" cum il numeste Sandu, nu are cine stie ce valoare nutritiva, e mai mult un fel de hrana laxativa
Hmm ... am "auzit" ceva de mita ... dar nu am prins ideea....
Nu ma stresezi. Eu intru pe forum pentru ca imi face placere, insa recomandari nu ti-as putea face. Totul tine de gusturi. De exemplu mie imi plac Microrasbora galaxy, imi plac Pseudomugil gertrudae, imi plac Boraras, cory panda si zebrele. Nu m-am documentat sa vad daca sunt compatibile speciile, era doar o insiruire.
Nu cred ca ai cum sa tii ciclide in 80 litri. Poate doar specii mici, ciclide pitice (unele din ele sunt superbe ca si coloratie). Dar totusi mai cauta informatii inainte de a face vreun pas.
Un link cate un site unde iti poti clati ochii: http://www.dwarfcichlid.com/. Uitate la Apistogramma cacatuoides
De asemeni pe forum ai un articol foarte bun vis a vis de numarul pestilor raportati la volumul bazinului. Iti recomand sa il citesti cu atentie.
Pesti pentru stapani comozi:guppy, xipho si doi pui de ancistrus.

Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Go to: