Of of of ...
Aveti nevoie de:
- 1 bucata sticla de bautura carbogazoasa de 2 litri sau mai bine 2.5 litri.
- 1 bucata sticla de jumate sau de litru (tot de bautura carbogazoasa)
- furtun, ideal ar fi din cel special de CO2, dar in lipsa si pentru inceput poti sa testezi si cu alt furtunete.
- o valva antiretur. Daca va place ruleta ruseasca puteti incerca si fara. Ideea este ca in cazul unui accident nefericit valva asta va scapa de pericolul scurgerii apei din acvariu in bomba si apoi tot maclavaisul sa urce inapoi in acvariu
- un pic de silicon sau pistol din acela cu lipici cald.
- o surubelnita
- o foarfeca
Buun. Talentul meu la desen e anesteziat la ora asta. In dopul de la sticla mare faceti o gaura un pic mai mica decat diametrul furtunului. Eu fac gaurile cu foarfeca dar poti incerca si cu surubelnita. In dopul de la sticla mica va trebui sa faceti doua gauri. Traseul furtunelor ar fi cam asa. Iesire din dopul sticlei mari ----> intrare prin dopul sticlei mici pana aproape de fundul sticlei. Al doilea furtun iese din dopul sticlei mici si merge spre acvariu.
In sticla mica puneti un pic de apa astfel incat CO2 iesit din sticla mare sa bolboroseasca un pic pe acolo. Asta va folosi si ca un numarator de bule rudimentar.
Reteta pentru amestec o gasiti pe forum sub numele de reteta Dalles.
Bafta si spor la fermentatie
Off ... batran si senil sunt

CO2- ul trebuie dizolvat. In cel mai rudimentar mod se face cu o piatra de aer. Dezavantajul este ca uneori bulele sunt mari si rama nedizolvate plus ca piatra se cam dezintegreaza de la actiunea CO2-ului. Eu folosesc un tub de sticla indoit de mine in forma de U in capatul caruia indes un filtru de tigara (doar fibrele, fara hartie). In felul asta bulele sunt destul de fine si nu ajung asa repede la suprafata. In mod profi se pot folosi reactoare/difuzoare. Nu costa enorm de mult dar sincer nu stiu care din ele se pot folosi cu bomba de CO2 asa ca nu dau sfaturi pe tema asta.
Foarte important ... nu va jucati sa obturati iesirea gazului din bomba decat daca tineti neaparat sa zugraviti

si nu folositi sticle de sticla.