[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kmol
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
E clar! Esti lovit de microb rau de tot . Eu incerc sa iti dau solutii fara FSN dar daca insisti . Si dupa ce se termina ciclarea in cel batran, acvariul in care vei tine pestii va deveni un al doilea acvariu nu ? Ca doar nu il vei tine asa gol ....
Iarta-ma dar nu m-am putut abtine... cunosc sentimentul. Te uiti la acvariu si zici "ce mare este!" iar pe zi ce trece culmea se micsoreaza
Substratul nu prea mai ai cum sa il scoti de sub pietris si sa il si refolosesti deacat poate sa scoti tot si apoi sa il acoperi cu alt strat de pietris. Dar asta nu e cea mai fericita alegere pentru ca va rezulta un strat de nisip+substrat cu nisip demn de inaltimea unei fundatii de casa. Eventual daca vrei sa muti acvariul de acolo sacrifici o lada de apa minerala, chemi doi amici mai zdrahoni, scoti apa si pestii din acvariu si il muti cu tot cu masa in alta locatie. Sa nu te puna sfantu sa il ridici de pe masa plin cu apa sau chiar si numai cu nisipul ca o data auzi trosc. Golit, luat pe sus, turnat apa inapoi si aruncat pestii la loc. In doua ore ar trebui sa fie totul gata (inclusiv apa minerala)
Tetrazoni. Parerea mea
Don' Cirotariu olteneste iti zic pregateste custura si planifica un copilt si o replantare Cabomba matale vad ca se obrazniceste si se intinde. NU o lasa sa capete nas.
Sincer Sergiu am incercat sa urmaresc topicurile tale incercand sa ghicesc ce este in acvariul tau (ce pesti/volum etc etc). In fine, cred ca ar fi bine daca ti-ai trece la semnatura pe scurt ce ai acolo (ceva gen "Fauna:xipho+guppy+pomaceea). In alta ordine de idei ceva este in neregula acolo si tind sa cred ca se acumuleaza toxine pe care nu are cine sa le "neutralizeze". Cand ai facut ultimul schimb de apa ? Cum arata apa acum ? (tulbure/limpede/verde ...).
Nu exista timp fix . Poate in doua ore si poate in decursul unei nopti. Depinde de cati pui are/ cat de mare este femela/ metabolismul ei/temperatura apei...
Si ai mei sug la plasticul filtrului intr-o mare veselie cand ii apuca, dar am pus asta pe seama faptului ca acolo sunt curenti de apa de care pot profita fara sa faca efort, poate se simt mai in siguranta avand o culoare asemanatoare cu a lor plus ca mai pica si papica adusa de apa. Poate gresesc eu dar ai mei asa fac de mai bine de doua luni si nu dau semne ca nu le prieste ceva.
Un filtru identic ca al tau am avut eu la bazin de 60 litri. Si a functionat foarte bine. Altundeva cred ca este problema. Le dai pestilor prea multa mancare/acvariul nu este ciclat/nu aspiri nispul/ai prea multi pesti in bazin... variante sunt destule. Nu iau apararea chinezariilor dar acel mini filtru chiar isi face treaba la volume mici de apa.
Planariile din cate stiu eu nu sunt daunatoare pentru pesti. Mai mult ca sigur daca o vor prinde pestii o vor hali. Singurul dezavantaj este cel estetic. Sa vezi viermusul pe geam .... parca e aiurea.
Xipho nu au ce cauta acolo. Sunt prea mari pentru acel volum de apa. Pentru plante iti trebuie un substrat. Altfel doar in apa chioara vor trai o saptamana doua dupa care se vor ofili si vor putrezi.
te dezamagesc dar nu toti suntem fanii chimicalelor ...
Incearca sa te uiti foarte de aproape la "viermisorul" respectiv. Nu cumva este o planarie ?
Cam 26 C ar fi ok daca ai mentine temperatura in acvariu. Carasii sunt cei care prefera apa "mai rece". Se poate ca masculul de xipho sa fi murit de exemplu de la amoniacul adunat in apa.
Din pacate acolo sunt multe lucruri in neregula.
- bazinul. Muuuult prea mic. Nici macar o pereche de molly nu au casa buna acolo. Tu ai adaugat si sanitarii si betta si plus zebrele ?
- plante lipsa.
- filtrarea presupun ca un burete bolborositor sau deloc ?
- sarea nu este medicament universal pentru bolile pestilor.
Un bazin mic este cumplit de greu de intretinut. Suna ciudat dar asa este. Intr-un bazin mai mare situatia este diferita dat fiind volumul apei.
Sincer nu e chiar pe gustul meu dar as putea zice ca este mai "wild" asa... Nu prea excelez eu la simtul artistic asa ca ii las pe cei mai avizati sa dea cu parerea.
Iarta-ma dar nu m-am putut abtine. Frumos exemplar de radasca. Alaturi presupun ca ai o pereche de nasicorn ...
Primul sfat ar fi sa nu bagi aer in acvariu in mod fortat (adica cu pompa). Cu cat mai mult oxigen/azot dizolvat in apa cu atat mai putin va fi CO2-ul. Si atunci bomba cam merge degeaba.
si daca este necesar debitul acesta de CO2...??
cred ca de fapt intrebarea era "este suficient debitul acesta de CO2?". Cam greu de estimat asa de la distanta. Insa din ce am vazut eu aici pe forum si din ce am eu in acvariu, o bula pe secunda este suficient. Insa o bula mare, din numarator ... Acum daca tu zici ca bula aia este mica mica nu prea imi pot da cu parerea.
Primele "difuzoare" mai rudimentare care imi vin in cap sunt:piatra de aer (cea ceramica), piatra de aer din lemn poros, filtrul de tigara. Eu unul folosesc filtru de tigara. Face niste bule foarte fine. Ce este drept uneori se mai colmateaza iar CO2 isi face loc printr-o margine si iese cu bule mari. Insa inlocuirea este foarte simpla si rapida (mai ales daca esti fumator )
clopotel wrote:merci alex..in sfarsit cineva care imi apreziaza munca.. si celalti numai ma critica(nu va suparati..stiu ca sunt bune si criticiiledar totusi mai vedeti si voi si partile bune)

alex a apreciat in primul rand progresul. Daca nu vedeam partile bune si ai fi insistat sa faci totul aiurea crezi ca stateam sa ne batem capul pe aici ? Sau ti-au murit laudatorii ?
clopotel wrote:niste pesti mici care seamana cu nuste rechini dar nu stiu cum se cheama daca mi-ai zice ar fi super.....

Pangasius, bala shark ... dar cam toti se fac mult prea mari pentru acvariul tau. Si nu sunt rechini
am inteles ca pe celelalte le cam mananca pestii si fac si multe alge si se impute apa si etc...si in plus le mai trebuie nush ce chestii speciale la radacini si nu prea mai am bani nici de ingrasamintele alea care trebuiesc si nici de plante naturale...

Nu toti pesti mananca plantele. Iar cei care mananca plante nu halesc orice planta. Apa nu se impute de la plantele vii. Doar de la "mortaciuni" si fecalele pestilor. Sincer la cat costa un plastic nu stiu care este mai rentabil.
Una din speciile de care zici tu ca nu stii ce este se numeste Harlequin Rasbora http://www.aquahobby.com/gallery/e_rasbora.php

Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Go to: