[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MihaiF
Forum Index » Profile for MihaiF » Messages posted by MihaiF
Desi pe exterior filtrul Eheim Liberty 200 pare mic , spre surprinderea mea am reusit sa indes in el un litru de matrix.
Un alt aspect care l-am constatat f repede este ca desi e mic este mai galagios decat Eheim Profesional 4 + 350 pe care il mai am in dotare.
Asa sunt filtrele cascada ? Mai galagioase ? Sau asa e asta ce l-am nimerit eu ?
varolluis wrote:Dap. Umple tot cu matrix si cumpara niste perlon (cel mai ieftin, cred ca e 6 lei punga) uda-l bine si pune ca un capac subtire in mijloc, unde e teava, care duce la rotor. Asta il schimbi, sau speli, la fiecare schimb de apa. Sa ai si filtrare mecanica, sa opreasca particulele fine.

Oky , da ma gandisem si eu sa nu las apa sa mearga direct cum vine din acvariu peste Matrix.
Merci de sfat.
Dupa lungi asteptari am intrat in posesia unui Eheim Libery 200 cascada. Interiorul lui unde sunt materialele filtrante este umplut cu 4 sertare ce se introduc pe verticala , dar acestea contin doar bureti.
Le scot pur si simplu pe toate si torn inauntru Matrix ? Asta e tot ?
scorpionul wrote:incearca la marine intrebarea asta. In genere Salifertul e destinat marinelor. Nu stiu daca da aceleasi rezultate la apa dulce

Au si specificatia de apa dulce din cate am inteles .
Nimeni nu a folosit ambii producatori incat sa se poata da o parere vs ?
De ceva vreme am tot urmarit noile subiecte ce apar aici la incepatori. Nu de altceva , dar sunt si eu incepator . Ce ma frapeaza este lipsa totala de simt al frumosului la multi dintre colegii care se apuca de acesta pasiune. Este foarte trist sa vezi un acvariu ca cel al colegului cu pesti in el si o singura planta . BINE ! sunt unii colegi incepatori care pun doua. Nu inteleg de unde dragostea asta de mediu steril , arid , desertic. Probabil ca il avem in sange , ca reminescenta a vremurilor de dinainte in care si oameni trebuia sa traiasca intr-o jungla de beton , iar un parc cu plante copaci si verdeata , sau un spatiu verde bine intretinut in mijlocul orasului parea un obicei occidental periculos.
Scuze pentru poluarea topicului , dar nu m-am putut abtine.
Am terminat cu BBA - ul , nu mai am decat cateva smocuri pe un echinodorus. Am in schimb alta alga , ca o lana / blana foarte fina pe frunzele de ludwivia si pe valisnerii. Vreau sa scap de ea. Eu am timpul de iluminare asa : 1 ora de buna dimineata ( admir eu pestii la cafea inainte sa plec la munca . Si apoi 8 ore dupa amiaza. Cat ar fi timpul minim necesar de iluminare incat sa nu imi afectez plantele ? sa isi poata face fotosinteza , dar pe de alta parte sa le lovesc pe alge ?
Vreau sa mai achizitionez ceva teste de apa. In prezent detin o caseta JBL test lab cu multe tipuri de teste , dar multe si lipsesc. Asa ca mai trebuie sa cumpar ceva kituri de completare . La JBL am observat ca anumite teste sunt greu de citit ( cel putin pentru cum percep ochii mei culorile ) . Asa ca ce imi recomandati ? Sa raman pe JBL ? sa cumpar de la Salifert ? Sau ce alt brand imi recomandati ? , dar sa fie calitativ. Nu conteaza costurile.
Cat ai platit / lampa juwel ?
Nu am pietre in el , doar substrat nutritiv ,decorativ si plante.
Distanta de deplasare este de circa 15-20 de metri .
Am un acvariu Aquael de 54 l si va trebui sa il mut dintr-o camera in alta. M-am gandit sa bag cam 30 de l de apa din el intr-o canistra impreuna cu pestisorii. Si apoi sa ridic acvariul cu restul de apa in el. Ce credeti va rezista ? Alte pareri despre cum ar trebui sa fac pentru ca sa il mut in siguranta. Vreau sa il mut , nu vreau sa fac restart. Ca daca ar fi mutare cu restart ar fi cred , mult mai usor , dar asa ... nu stiu ce sa cred.
Va rog sa ma ajutati cu pareri.
Multumesc.
Cerculetele ceramice nu sunt cumva niste cilindrii mici goi inauntru ? Ca daca da atunci sunt Siporax de la Sera si sunt foarte buni.
skija wrote:Sa pui eheim substrat pro in el in loc de burete

Eu ma gandeam sa bag matrix ... . De ce zici ca tocmai substrat pro ? Pentru ca e marunt si intra mai mult ? Ca de exemplu am Siporax in casa , dar sunt tare mari inelele si ma gandesc ca la asa filtru mic , pierd mult spatiu.
Atunci il voi lua pe cel mai mare.
M-am cam hotarat pe gama Liberty de la Eheim. Exista trei variante : volum 250 ml , 400 ml si 650 ml. Inaltimea si adancimea lor este egala la toate 3 . Difera doar latimea. Pe oricare din ele merg va trebui sa decupez capacul acvariului. Banii nu conteaza in ecuatia filtrului.
Producatorul zice ca cel cu volum de 650 ml ar fi pt acvariu de pana la 200 l. Sigur ca mi se pare asa o poveste. 200 l daca ai 1 peste sau cum ? . Adica in Juwelul de 180 l am un 2273 si parca ar mai fi loc de filtrare si mai buna .
Ideea este ca sunt 99 % convins sa merg pe cel mai mare Libery. Voi ce parere aveti ? Voi putea ajusta suficient de incet viteza la out avand in vedere ca acvariul are doar 54 l ?
varolluis wrote:Ehein sau Fzn de la Aquael sunt cele mai bune filtre cascada. Dennerle, din punctul meu de vedere, nu face banii. Daca ai loc, sa amplasezi un filtru extern, decat sa dai banii pe Dennerle mai bine iei un Eheim ecco pro 130 sau 200, pentru acvariul tau si ramai si cu bani de matrix.

Mi-am schimbat planurile prin casa. De fapt in acest acvariu vroiam sa pun un Eheim experience 150 , dar din cauza spatiului si a faptului ca acvariul nu va fi imperechiat cu un cabinet , voi fi nevoit sa merg pe un Eheim Liberty.
Metoda congelarii am mai auzit de ea. Am aplicat-o pe un gurami pitic. Este o metoda buna si considerata nechinuitoare ?
skija wrote:Un prieten are 2 Eheim si este multumit , doar atat pot sa-ti spun

Cascada ?
Vreau sa achizitionez un filtru cascada , ce imi recomandati ? Dennerle sau Eheim ? E vorba de un acvariu de 54 l brut.
Sigur ca trebuie sa facem tot posibilul. Dar toti stim si recunoastem probabil ca sunt situatii in care asta este solutia.
O alta chestiune ce ma framanta este legata de rata pierderilor. Voi cat de des aveti pierderi ?
Ar trebui sa povestim aici sau se impune un topic nou ?
Spre exemplu eu in 6 luni de acvaristica ( de cand am inceput ) am pierdut in felul urmator :

2 guppy
2 gurami ( Cholisa Lallia varietatea orange )
3 neoni
1 otto

Sincer mie mi se pare foarte mult 8 pesti in 6 luni. Am doua bazine , acestea sunt pierderile totale , dar totusi ... . Pe de alta parte vin si zic ca abia am inceput si poate nu le-am asigurat pestilor cele mai bune conditii , sau pestii proaspat primiti/luati erau cu probleme de la bun inceput , sau pesti batrani ( si asta poate fi o cauza ) gurami spre exemplu aveau lungimea maxima pe care o pot atinge ( cel putin masculul ) de unde as putea trage concluzia ca poate si in momentul achizitiei era deja foarte batran.
Oricum pierderile sunt la mine de mai mult de 1 peste pe luna. Vai ce pierderi aveti ?

Forum Index » Profile for MihaiF » Messages posted by MihaiF
Go to: