Dupa cum spune si titlul , a venit vremea sa fac primul restart in cariera mea scurta de acvarist

. Este vorba de acvariul meu Aquael pe care l-am luat total nedocumentat . L-am plantat cu tot felul de plante : echinodorusi ; criptocorine ; valisnerii ; ludwigii. Problema este ca substartul nutritiv este prea subtire in grosime , la fel si cel decorativ , in spate nu exista un back ground, plus multe altele care ma nemultumesc. Toatea astea le-am facut asa in urma cu cateva luni fara sa fi citit in prealabil un rand.
Sa va spun ce dotari tehnice am : Acvariu Aquael 54l brut, un filtru intern Aquael , un Filtru cascada Eheim 200 , care este umplut cu 1 l de matrix , capac cu un bec led de 6 w

. Cam asta este.
Ce va trebui sa gazduiasca acest acvariu : cateva plante , 1 caras ( domnul Nemo ) si 2 pestisori Oto. La nevoie pestisorii oto pot fi mutati in alt bazin.
Dupa restart am sa plantez acvariul cu plante rezistente-easy ( nu vreau sa adaug CO2 ).
Daca considerati lumina sunt dispus sa o schimb si sa pun ceva mai puternic , dar sincer sa fiu plantele astea au mers destul de bine cu beculetul acesta .
Acuma intrebarile :
1. Ce fac cu cei 3 pesti pe perioada restartului ( care va dura cateva ore , cred ) , ii bag intr-o canistra cu apa luata din acest bazin sau ii bag in bazinul Juwel ?
2. Ce fac cu apa din bazin ? O arunc sau o pastrez in canistre si o pun inapoi in noul bazin ?
3. Daca sta oprit cateva ore , filtrul extern nu se va decicla ?
4. Cum scot substratul din acvariu ( cu ce il scot ? Mai bine zis ) fara sa zgariu sticla acvariului ?
Cam asta ar fi. Daca aveti si alte sugestii despre cum ar trbui facuta aceasta procedura va rog sa ma ajutati.