Message |
|
Cu siguranta fiecare dintre voi are experienta cu pestii bolnavi. Acesi pesti care se chinuie sa se scufunde si mai degraba plutesc. Cei care stau rasturnati pe o parte si nu se pot misca. Pe care colegii de acvariu incep sa ii ciupeasca inca cat sunt vii si asa mai departe. Eu ca si acvarist incepator nu prea agreez acest fel de chinuiala pentru pesti. Voi ce faceti cu pestii care se afla in mod evident in agonie si pe moarte ? Ii lasati mai departe in agonie si ii priviti cum se chinuie sau incercati sa ii lichidati pentru a le alina suferinta ? Daca ii lichidati , cum o faceti ? Ce metode credeti ca sunt cele mai blajine si putin chinuitoare ?
|
 |
|
Ok , problema sta asa. Buturugile mele sunt partial plantate cu Anubias nana , microsorum si Cristmas moss. Eu vreau sa pun si mai multa vegetatie pe ele. O sa prinda super glue pe lemn stat in apa luni de zile ?
|
 |
|
Cu ata si fire stiam si eu ....
Super glue nu e toxic in apa ?
|
 |
|
Poate cineva sa imi dea ceva sugestii , nu prea stiu cum sa pun mosul pe lemn.
|
 |
|
Pai bine dar daca testul e pe galben se poate reduce din cantitatea de CO2 sau timpul de functionare. Apropo de co2. In acvariul unde aditionez co2 populatia este alcatuita in mare parte din labirintici ( cholisa chuna, cholisa lallia ) . Daca spre exemplu imi ajunge concentratia de co2 la 50 mg/l , pesti labirintici mor ? Sau ar trebui sa poata respira bine merci aer atmosferic ?
|
 |
|
MihaiF wrote:Daca il pozitionez pe o masa la acelasi nivel cu acvariul isi va face treaba ? Sau ar trebui sa fie sub nivelul acvariului ?
Nimeni , nimic ? Toata lumea are cabinete  ?
|
 |
|
As dori in acest topic sa se prezinte rolurile valurii apei la bazinul plantat. Eu sunt incepator si as dorii sa inteleg mai bine ce se petrece in bazinele mele.
Se spune ca rolul cel mai important al valuriri apei ar fi oxigenarea ei. La un bazin bine plantat mai este asa de esentiala valurirea ?
De ce intreb asta ? Pentru ca am avut c3va probleme cu dizolvarea CO2 ului datorita valuririi. Ca rezultat am scazut valurirea. Efectul a fost o concentratie mai buna de CO2. Sigur ca automat m-am gandit ca va scadea nivelul oxigenarii. Am lasat bazinul o saptamana asa , dupa care am facut test de O2. Rezultatul a fost pe maxim cat poate testul meu indica 10 mg/l.
|
 |
|
Exista o problema pentru creveti daca apa are 28° ? Intreb pentru ca nu am inca creveti dar vreau sa cumpar. Apa la mine in acvariu are 27 -27,5 ° in perioada aceasta , dar nu ar fi exclusa si o crestere la 28-29° daca afara se mai incalzeste .
|
 |
|
Foarte frumos a iesit  . Nu poti face poze cu setupul fara ca sa se oglindeasca peisajul in luciul apei ?
|
 |
|
Deci daca lucru pe la pompa si acvariu si am pompa oprita 1-2 ore , nu e nici un stres ?
|
 |
|
Am inteles. Daca fac lucrari pe la bazine : curatare geamuri , tuns plante , curatare canistre, cam care ar fi timpul maxim acceptabil in care filtrul extern sa fie oprit , fara sa afectez calitatea apei prea mult ? Cu alte cuvine timpul maxim in care filtrul poate fi oprit fara ca sa pierd o cantitate semnificativa din bacteriile implicate in ciclul N ?
|
 |
|
Daca il pozitionez pe o masa la acelasi nivel cu acvariul isi va face treaba ? Sau ar trebui sa fie sub nivelul acvariului ?
|
 |
|
Am tot vazut ca in ultima vreme , unii colegi au avut probleme cu pene de curent lungi si dese.
Ce se intampla cu bacteriile din canistre , daca nu mai exista curent de apa ? Pompa oprita sau curent luat ? Mor ?
|
 |
|
Foarte frumos bazin . Foarte fain si bazinul preopriu zis ( partea hardware ) . Cabinetul vine ca turnat, e tot Dennerle ?
|
 |
|
Asta cu sifonarea , stii ca nu merge la bazine ca al meu  . Suprafata lui e in proportie de 90% plantata , cum sa il sifonez ca distrug tot ...
|
 |
|
Merci domnu Liv ,
Am inceput tratamentele. Pe unele plante am pus Carbon lichid , pe altele 2 , le-am dezradacinat si le-am facut tratamentul cu spirt.
Alga s-a inrosit usor , unde a fost tratata cu carbo , mai degraba a devenit maronie. Unde a fost tratata cu spirt s-a inrosit bine ( culoarea sangelui ) .
Intr3bare : algele BBA , la care le vireaza culoarea spre maro/rosu vor muri ? Daca da in cat timp ? Cad singure de pe plante ? Vor fi mancate de ceva vietate sau vor trebui indepatate mecanic ?
|
 |
|
Am luat pana la urma un Eheim Profesional 4 + 350 , 2273. Merge de vreo 2 luni si sunt multumit de el.
|
 |
|
Si pe partea de fertilizare micro/macro ce ar trebui facut ? Las asa sau modific ceva ?
|
 |
|
Koh-i-Noor wrote:Lasa-l 3-4 saptamani fara schimburi de apa. Timp in care nu exagera cu hranitul pestilor - avand in vedere ca nu vei schimba apa nu vrei s-o alterezi cu excese.
Ai dat pe undeva detalii legate de acvariu? Cati pesti si ce rasa, lumina, daca fertilizezi sau nu, ce fel de filtrare etc?
Ar ajuta sa ne dam seama de natura dezechilibrului.
Dar sfatul cu schimbatul apei ramane.
Edit: Scopul e sa stabilizezi chimic apa (macronutrienti si CO2). Evident ca nefacand schimburi de apa vei avea (vorbesc de nivelul macro) un surplus de azot in acvariu - ca rezultat al ciclarii, dar din fotografie se pare ca ai suficiente plante - vor absorbi ele (eventualul) surplus de azot. E posibil sa dai si-n partea ailalta - adica sa ramana putini nutrienti in apa dar asta ar trebui sa duca catre niste alge inofensive/de care vei scapa usor, cum e GSA sau alge filamentoase, verzi.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/180/39598.page de la postul 192 pana la 198 sa te uiti te rog ca sa vezi nivelul de plantare.
Iluminare 2 tuburi T5 de 35 W ( un Dennerle Trocal si un Juwel) ; reflectoare Juwel , timp iluminare 8 ore pe zi. Volum efectiv de apa in jur de 140 l nu mai mult.
Fertilizare :
CO2 din butelie 2 bule pe secunda , reactor JBL
Easy Carbo ( Easy Life ) sau Carbo Booster Max ( Dennerle ) ( ce am din astea 2 ) 6 ml/zi
Macro - NPK Macro de la JBL 1 ml/zi
Micro - Fe + Microelements de la JBL 5 ml/zi
Fauna :
Melci
6 melci neritina Zebra
4 melci de substrat , si melci mici care cum ii vad cum ii culeg si ii arunc ( astia nu cred ca au vreo importanta )
Pesti
2 oto
1 aimonier
4 neoni
5 gurami ( Cholisa Chuna Red ) - doar 3 sunt ai mei , doi sunt ai unui prieten si sunt doar in vizita
3 gurami ( Cholisa Lallia )
|
 |
|
Koh-i-Noor wrote:Ce-i crescut pe echipamentele din acvariu (pe plastic) - scoate afara si curat-o manual.
Dupa care o vreme nu mai fa schimburi de apa deloc. Intrebare: nu cumva schimbi des apa in acvariu?
Acvariul meu are brut circa 140 l. Eu schimb saptamanal intre 40 si 60 l dupa cum am timp si dispozitie.
Cata vreme sa nu mai schimb apa ?
|
 |
|