[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Teste apa picatura Salifert sau JBL ?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
MihaiF
Senior member

IP:

Vreau sa mai achizitionez ceva teste de apa. In prezent detin o caseta JBL test lab cu multe tipuri de teste , dar multe si lipsesc. Asa ca mai trebuie sa cumpar ceva kituri de completare . La JBL am observat ca anumite teste sunt greu de citit ( cel putin pentru cum percep ochii mei culorile ) . Asa ca ce imi recomandati ? Sa raman pe JBL ? sa cumpar de la Salifert ? Sau ce alt brand imi recomandati ? , dar sa fie calitativ. Nu conteaza costurile.

This message was edited 1 time. Last update was at 05/08/2017 21:33:45

MihaiF
Senior member

IP:

Nimeni nu a folosit ambii producatori incat sa se poata da o parere vs ?
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

incearca la marine intrebarea asta. In genere Salifertul e destinat marinelor. Nu stiu daca da aceleasi rezultate la apa dulce

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Nu am avut nici o problema cu testele de la JBL (nitriti, nitrati, duritate si pH). Mi se par destul de precise. Evident, bazindu-se pe o reactie colorimetrica, are niste intervale de citire mai largi.
Daca vrei teste colorimetrice foarte precise, poti folosi sistemele profesionale cu biureta mecanica sau electronica, dar nu cred ca merita investitia; cea mai ieftina pleaca de la 49 de euro!

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
MihaiF
Senior member

IP:

scorpionul wrote:incearca la marine intrebarea asta. In genere Salifertul e destinat marinelor. Nu stiu daca da aceleasi rezultate la apa dulce

Au si specificatia de apa dulce din cate am inteles .
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

MihaiF wrote:
scorpionul wrote:incearca la marine intrebarea asta. In genere Salifertul e destinat marinelor. Nu stiu daca da aceleasi rezultate la apa dulce

Au si specificatia de apa dulce din cate am inteles .

da, unele dintre ele au si specificatia de apa dulce, dar eu spuneam ca cei care le folosesc in general sunt "marinarii". Si unii "marinari" au avut si acvarii dulci inainte, asa ca poate la ei gasesti mai multa experienta cu testele astea. La noi cei de apa dulce mai rar(poate din prea putina reclama). De asemenea Dennerle a scos teste de apa dulce, dar eu nu cunosc decat 2-3 persoane care au luat de curand. De aceea si eu folosesc testele de la JBL cu care lucreaza mai toata lumea. Asta nu inseamna ca sunt cele mai bune, sunt doar cel mai des utilizate. Eu unul prefer sa merg pe teste mai batatorite decat sa fac incercari pe banii mei. E dezamagitor ca o firma ca Tetra care de altfel face lucruri bune, sa faca niste teste cu erori asa de mari ca testele 6 in 1

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salifert e peste JBL, cu exceptia testului de fosfati care la toti e varza exceptand cel de la Hanna

This message was edited 1 time. Last update was at 14/08/2017 00:22:47

[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

+1 pentru parerea de mai sus.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: