[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Mutare acvariu - pareri  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
MihaiF
Senior member

IP:

Am un acvariu Aquael de 54 l si va trebui sa il mut dintr-o camera in alta. M-am gandit sa bag cam 30 de l de apa din el intr-o canistra impreuna cu pestisorii. Si apoi sa ridic acvariul cu restul de apa in el. Ce credeti va rezista ? Alte pareri despre cum ar trebui sa fac pentru ca sa il mut in siguranta. Vreau sa il mut , nu vreau sa fac restart. Ca daca ar fi mutare cu restart ar fi cred , mult mai usor , dar asa ... nu stiu ce sa cred.
Va rog sa ma ajutati cu pareri.
Multumesc.
Jimmi
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Eu zic ca da.Eu am mutat un acvariu de 100 si ceva de litri dintr-o parte in alta a orasului cu masina.eram cam 20 30% umplut.Pe langa asta a trebuit sa il si cobor de la etajul 8 cu liftul.Cata munca.A trebuit sa desfac usile la lift ca sa pot sa cobor pentru ca nu puteam de usi.

This message was edited 2 times. Last update was at 26/07/2017 21:47:37

Acvariul meu dupa aproape 1 an
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40263.page#p368472
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Depinde ce decoruri ai in el. Daca ai pietre si pietrele nu sunt protejate la baza de polistiren sau altceva, acolo se poate crea un punct de presiune si, consecutiv manevrelor, sa apara o problema.
Mai bine pune o poze cu acvariul si ne dam cu parerea dupa aceea. Oricum ar trebuie sa-l pui pe o platforma (ca o targa sau pe doi popi de lemn de esenta moale). Daca exista posibilitatea de a nu-l goli total de apa, poate poti lasa pestii in el. Pe ce distanta trebuie sa-l transporti?

Edit : M-am uitat rapid peste topic-ul tau dar nu am gasit nici o poza. Poate mi-a scapat ceva. Mai bine pune o poza recenta.

This message was edited 2 times. Last update was at 26/07/2017 21:57:16

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Antecume
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu as face-o la un schimb de apa.
Arunci jumate din apa din acvariu.
Mai scoti si din restul de apa in vreo 2 galeti si mai lasi apa cam de o palma cat sa nu stea pestii pe uscat. Vezi sa nu ramana pesti blocati printre plante sau prin decor.
Muti acvariul in noua locatie. Adaugi cele 2 galeti pastrate. Completezi cu apa proaspata.
Daca ai mai multe pietre prin el, le-as scoate sa nu cedeze fundul acvariului de la greutate.

[Nano cu albinute] [Old tree]
MihaiF
Senior member

IP:

Nu am pietre in el , doar substrat nutritiv ,decorativ si plante.
Distanta de deplasare este de circa 15-20 de metri .
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Atunci nu ar trebui sa fie probleme. Goleste-l cit sa ramina apa pentru pesti si poate fi mutat.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

daca il golesti 3 sferturi, nu poti avea mai mult de 30 Kg... al poti lua in brate...bineinteles sa fie eliberat locul und eil pui..daca ai mobilier la el.. 2 persoane ..il ducu cu tot vu mobilierul lui...

This message was edited 1 time. Last update was at 27/07/2017 10:57:48

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: