[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kmol
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Uite aici un articol foarte bun despre gris: http://www.reef.ro/ichthyophthirius-multifiliis . Poti cauta si pe forum informatii. Din cate stiu pentru gris se poate folosi si Jbl Punktol.
LE. Acum am vazut ca ai specificat faptul ca nu prea ai de unde sa gasesti produse dedicate. Grisul il poti rezolva si cu metode mai "babesti" ca sa zic asa.
Ce temperatura a fost in acvariu ? Poti incerca sa identifici afectiunea de aici: http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2
Sa speram ca nu sunt acestia: http://www.youtube.com/watch?v=7V0m9AKfPbE . Prietenii stiu de ce
Pai daca tot ai facut bomba testeaza si efectul asupra plantelor. Dupa ce il vei vedea ai sa razi de propria ta intrebare
Bine ai venit printre noi. Frumos, interesant, destul de bine utilat acvariul. Eiiii ...acum sa trecem la lucruri mai serioase ).
1.Pietrele tale daca cumva sunt calcaroase (gen marmura) mai bine le scoti. Vad acolo niste plante care par a fi naturale. Marmura iti va mari duritatea apei si vei avea probleme.
2. Betta s-ar putea sa fie tentat intr-un acces de barbatie sa mai ciupeasca/casapeasca alti pesti. Vad in reluare la ora asta dar parca sunt doi masculi de betta in acvariu ?
3. Scalari+vivipari (xipho). Xipho sunt foarte curiosi si tupeisti din fire. S-ar putea sa iti streseze scalarii care de fel sunt pesti linistiti.
Ma opresc aici. Nu vreau sa te sperii de tot si sa fugi de la noi.

clopotel wrote:stiu ca nu "va convine" ca mi-am luat iarasi pesti dar...
Da, ai dreptate, nu ne convine cand ne batem gura de pomana . In alta ordine de idei trebuie sa stii ca melcilor le place sa rontaie la "mortaciuni" daca le gasesc prin acvariu, nu doar sanitarii fac asta.
alber spunea intr-un topic ca a tinut dintr-o pura intamplare un betta cu cativa creveti fara sa se lase cu genocid. Din pacate cu alt betta nu a mai mers ... asa ca totul depinde de temperament/noroc. Mai mult ca sigur daca prinde gustul "fructului interzis" vei avea un bettan grasan cum zice cozmin_amr
L.E. am gasit si topicul: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/12478.page#110025
1. Nu este foarte cald afara iar daca sunt sanatoase si ambalate cum trebuie vor rezista.
2. In plus fata de ce ? Plantele au nevoie de lumina, substrat fertil si CO2.
3. Soarele nu apune niciodata ? Plantelor le vei face un program de iluminat.
4. Asta depinde de gustul fiecaruia insa nu sunt chiar plante usor de intretinut.
5. Nu toti pestii mananca plantele. Iar cei care mananca au anumite preferinte. Carasii mai mananca din plante dar nu orice. De exemplu nu prea se ating de criptocorine sau anubias.
6. Faci alge (multe) daca ai acvariul dezechilibrat si/sau daca il lasi sa bata soarele in el. Daca citeai cu atentie vedeai ca la inceputul ciclarii se recomanda plante cu crestere rapida. Asta inseamna ca vor mentine apa cu o incarcatura biologica destul de mica pana cand se formeaza coloniile de bacterii. Daca nu ai plante care sa consume le oferi algelor un mediu de viata ideal.
Invata sa asculti ceea ce iti spun "cunoscatorii" cu un acvariu de 12 litri si 28 de carasi in el insa nu te grabi sa aplici sfaturile fara sa gandesti. Nu exista solutii minune asa cum pretind multi. Crede-ma ca am auzit multe idei "da geniu" ca sa ma exprim asa, gen: "Pui albastru de metil si nu mai schimbi apa o luna. Imi statea pe limba sa il intreb de ce nu isi da cu albastru de metil pe el si dupa aia sa nu se spele o luna . In fine, deja ne indepartam de la subiect.
Pushkatu wrote:lunguieti ca un fir de par si au in jur de 2-3 mm. Mi se pare ca am vazut ceva miscandu-se prin acvariu si arata exact asa lung si subtire si foarte mic.

Sa nu cumva sa fie alte "specimene" gen planarii...
In primul film tipul face doua mari greseli. Prima: materialul filtrant nu se spala cu apa de la robinet ci in apa din acvariu ! Apa de la robinet contine clor, clorul va distruge toate bacteriile care sunt in burete. A doua greseala: carbunele activ nu se foloseste in permanenta, mai ales in acvariul cu plante si fertilizanti. Se foloseste atunci cand dupa incheierea unui tratament medicamentos dorim sa inlaturam restul de medicamente ramase in apa. In lipsa medicamentelor acesta va absorbi nutrienti necesari plantelor.
buzghy wrote:vad ca parerile sunt impartite in ceea ce priveste spatiul pe cm peste undeva am gasit ca 1l.apa /cm de peste, in alta pate 1.5l.apa /cm peste
Gresit. Nu se calculeaza asa. Daca un Oscar (Astrontus ocelatus) are 30 de centimetri nu inseamna ca ii sunt de ajuns doar 30 litri de apa. Tot aici la coltul incepatorului ai un articol despre "Volumul acvariului si numarul pestilor" http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
buzghy wrote:am inteles asta,sincer nu vreau acvarii de sute de litri(inca)
Mai vedem noi
Xipho si guppy sunt vivipari deci te vor umple de pui. Daca nu te deranjeaza acest lucru cred ca poti incerca cu guppy. Sunt mai micuti decat xipho asa ca nu vei fi limitat daca vrei sa ai mai multi. Xipho oricat ar pare de ciudat cresc mari (femele). Betta se tine singur pentru ca au obiceiul de a gusta din aripioarele colocatarilor sau mai rau ii casapesc. Zebrele sunt pesti de card, nu se simt bine daca ai doar una sau doua. Cauta si vezi cate zebre ai poti tine in acvariul tau.
Deci este grav ... Carasii au nevoie de spatiu (cam 50litri pentru fiecare). Plus de asta sunt mari purcelusi iar apa se murdareste repede. Daca vei dori sa ai si plante acolo carbunele din filtru trebuie scos pentru ca retine nutrienti. Se foloseste doar dupa tratamente pentru a absorbi excesul de medicamente din apa. Inca un lucru despre carasi. Le plac plantele (la mic dejun pranz si cina) . Daca vrei carasi si plante iti trebuie plante rezistente gen echinodorus sau criptocorine.
Presupun ca acvariul nu este ciclat. Avem aici la Coltul incepatorilor ghiduri foarte bune. Cauta si citeste Ciclul azotului si Ghidul incepatorilor. De asemeni ar fi util sa ne spui cate ceva despre acvariu:volum, filtrare, lumina, substrat, plante, pesti (daca ai). Ca sa iti raspund si la intrebare:Buretele filtrului se clateste (agitat un pic in apa scoasa din acvariu), nu in apa de robinet si mai ales nu il storci. Daca il speli cu apa de robinet (care contine clor) sau il storci prea tare ramai fara coloniile de bacterii din filtru.
Criptocorinele sunt mai mofturoase. Vor face nazuri la inceput (mai o frunza cazuta, crestere slaba) apoi isi vor reveni. Ale mele au stagnat vreo luna, acum vad ca se fac din ce in ce mai frumusele. Nu te-am uitat cu piticii si cu "buruiana". Am gasit si e pusa bine pentru cand vom reusi sa ne vedem la fata.
PS. Imi place din ce in ce mai tare bazinul tau )
Parerea mea de incepator si experimentator:mai bine NU. Eu am facut experienta asta insa fara pesti in acvariu. Rezultatul:plante topite, substrat imbacsit cu frunzele dezintegrate. M-am ales cu o mana de cioturi de plante si un reset. Poate altii au fost mai norocosi sau au aplicat altfel tratamentul.
Preferabil da. Mai ales la volume mari de apa. Te poti trezi cu sticla fisurata datorita faptului ca partea ramasa "in aer" este supusa presiunii coloanei de apa.
Prin miscare apei de catre o pompa (pompa filtrului, pompa de recirculare).
un mic acvarist wrote:Acea smecherie o mai coectez la instalatie de co2 sau face ea singura co2?

CO2 este produs in sticla mare prin fermentarea zaharului de catre drojodie

Offtopic: Cred ca totusi un moderator ne muta mai bine la "DIY and Hardware".
Probi_ wrote:zici ca nu e recomandata piatra, atunci in ce ? Daca o las libera si o ingrop in nisip la mijlocul acvariului rezolv ceva ?
Piatra nu este recomandata din doua motive:face bulele prea mari si in plus incepe sa se dezintegreze de la CO2. Daca o lasi libera sa scoata bulele mari nu rezolvi mai nimic. Randamentul de dizolvare va fi infim de mic.
In sticla mica trebuie sa pun apa sau ceva?
Un pic de apa. Ajuta si la numararea bulelor si mai retine un pic din alcoolul evaporat din bomba.
Daca da, furtunu din sticla mare trebuie sa fie sub nivelul apai iar celalalt deasupra sa monitorizez

Corect.
Cam cat ma tine o instalatie de genu ?
Cam 2-3 saptamani, dupa care inlocuiesti doar "reactivii" si eventula sticla "reactor"
Daca as conecta bomba direct pe intake-ul de aer de la filtru (cu un ramificator) e ceva ?
. E ceva ... dar nu chiar ce iti trebuie. Tot bule mari vei obtine, vor ajunge repede la suprafata si adio dizolvare buna.
Chestia aia de sticla din imagine conectata presupun la pomba submersibila ce e ?
Este un recipient de plastic in care pompa introduce apa fortand astfel CO2 sa se dizolve mult mai bine. Arunca un ochi aici: http://www.youtube.com/watch?v=VvHwq5XhGfk&feature=related

Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Go to: