[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kmol
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Ce imi place cand vad ca se aduna oltenii pe forum Desi locuiesc in Bucuresti de cand ma stiu tot imi vine sa numesc pepenele verde bostan si copanul cotoi. Bine ai venit si ape limpezi sa ai.
Promit ca ma uit maine in jungla. Stiu ca am cateva fire pe acolo. Daca gasesc ... sunt ale tale. Cat priveste "giganta" stiu ca nu e absolut nici o problema daca o parte din ea pluteste un pic pe suprafata apei. Asta pana se "prinde" ca lumea si o cosmetizezi.
cirotariu wrote:ceva fire generoaaaaase de Valisneria Gigantica

Sa vezi cand o se va pune pe crescut si o sa dai la saptamanal la coasa . Creste mare dar este ceva deosebit
Pentru putin. Ne plac pestii vii si "buruienile" dese
Nu uita sa treci pe la rubrica "Despre noi"
Plantelor le trebuie lumina + fertilizant + CO2. Gasesti aici pe forum cam toata informatia necesara. Sfatul meu ar fi sa nu mai aduci nici un peste in bazin si/sau eventual renunta macar la perechea de xipho (in ideea ca sunt pesti relativ comuni) astfel incat sa le oferi leerilor un plus de spatiu pana la aparitia unui nou acvariu.
Sunt mari sanse sa se intample asta. Oricum acvariul acela este mult prea mic pentru ce ai tu acolo. Leerii au nevoie de spatiu mult mai mare. La fel si xipho. Bulele acelea ciudate erau la suprafata acvariului ? Semanau cu bulele facute de apa cu sapun ? Ce filtrare ai acolo ? Plante ceva ?
Pai ... ar fi utile ceva detalii: acvariu (volum, ciclat sau nu), temperatura apei, ce pesti mai ai pe acolo, daca ai mai adus in acvariu si altceva in afara de guppy. Cam greu sa dai un diagnostic fara sa stii nimic despre mediul din bazinul tau.
un mic acvarist wrote:1.Scoicile schimba pH-ul din apa,adica face rau la pesti+ca se pot taia in ea.
2.Sanitarilor le plac sa faca gauri deoarece la multe specii le plac sa-si faca treaba in toalete facutede ei.Mai ales sanitarii.
Nu-i poti zice ca-i sinucigas deoarece lui ii place sa faca curat.Nu-l cheama sanitar doar ca mananca doar ce ramane de la pesti,lor le place sa stranga mizeria intr-un coltisor(asa imi fac si mie) si dupa ce au terminat de strans o aspir eu cu tubul de curatat pietrisl

Opreste-te! Zau acum, inceteaza sa crezi cu tarie in toate prostiile spuse de cine stie ce "Mafalda al acvaristicii".
  • sanitarii nu mananca doar resturi de mancare. Daca ii dai mancare speciala pentru el vei vedea ca o va consuma cu placere.

• sanitarii nu isi fac toalete (adica gropi in nisip). Nu sunt pisici!

• Nu iti strang resturile intr-un colt. Probabil se aduna acolo purtate de curentul apei

• Scoicile schimba pH-ul apei, nu din apa. ph-ul este o marime a aciditatii unei solutii. Unui corp i se poate modifica masa, nu masa din el.

• un mic acvarist wrote:Deparaziteaza plantele stropindule cu apa fierbinte!!!!!!-

Daca torni/pulverizezi apa fierbinte pe plante risti sa le transformi in piure. Asta ar fi ceva de gen "de frica soarecilor dam foc satului"
    un mic acvarist wrote:vreanga de vita de vie sau piatra de marmura poti sa le stropesti cat vrei,

"Piatra" de marmura nu are ce cauta in acvariul de apa dulce plantat. Mareste duritatea apei foarte mult.
    Ti-am fi recunoscatori daca ai lasa deoparte tonul sfidator. Este normal sa te informezi dar la fel de normal este sa nu ne tratezi de sus. Nici chiar cand ai sa iti inmultesti avatarul nu ai dreptul sa te comporti astfel. O zi buna si ape limpezi.
    http://www.jbl.de/factmanager/frame_page.php?action=show&PageMode=2&IdType=2&Id=129&linklabel=Ferropol
    "Add 5 ml / 20 litres, either weekly or after fertilizer check (JBL Fe Test set)."
    Asta este de pe site-ul JBL ... mai departe asteptam ajutoare de la "batrani"
    clopotel wrote:tin sa va anunt ca tocmai mi-am mai luat 7 pesti 2 sanitari 3 tetrazona si inca doi mai marice(cu niste chestii ca niste mustati ca la scalari) si lungieti albastrii

(apropo..imi cam mor pesti():2 rasbora, 2scalari, 1 xipho, 3 guppy, 2 neoni, 2 zebre si inca un peste nu stiu cum se numeste
    si nu stiu de ce imi mor pestii in fiecare zii pe capete

Ok. Cand termini treaba la abatorul de pesti da un semn poate mai gasim ceva si pe la noi.
    Gonopodiul este "organul sexual" al masculilor
    poate este vreo fasie de silicon si incearca sa o ciuguleasca. Sau vreun firicel de alga.
    alexacv wrote:trebuie lasata cu capac sau fara? Sau n-are importanta?
    . Nu are importanta.
    Si otetul si sarea/zeama de lamaie indeparteaza calcarul. Ambele sunt acizi organici (acid acetic respectiv acid citric). Ideea este sa ai grija sa nu pice prin acvariu. Acum daca pica o picatura nu se intampla absolut nici un dezastru. Ideal ar fi sa pui foarte putin pe un burete si sa lucrezi pe suprafete mici. Apoi absorbi de pe geam cu prosop de hartie (o data uscat apoi il umezesti un pic).
    Sergiu, aspirarea substratului se face cel mai simplu cu un furtun in capatul caruia este pus un tub de plastic (preferabil transparent, asta ca sa nu tragi vreun peste pe furtun). Poti inlocui tubul de plastic cu partea de sus a unei sticle de platic de 0.5 l. Dai o gaura in dop si bagi acolo o bucata de teava din aia de de instalatii electrice. Este vreo 2 lei o bucata de 2 m. Prin teava treci furtunul pana aproape de dop. Cand scoti apa din acvariu cu el aspiri usor si nisipul. Cu un pic de grija in felul acesta scoti toti rahateii pestilor din nisip. Uite aici cum functioneaza: http://www.youtube.com/watch?v=6OPIF1fNcjk
    Off topic. La avatarul meu este Avicenna. (Abu Ali Ibn Sina)
    Este din neamul ancistrusilor(uite aici ceva: http://www.planetcatfish.com/catelog/species.php?species_id=1290 ) din cate stiu eu. Si il poti tine cu orice specie de pesti (preferabil vii).Daca gasesc vreun peste mort sa nu te mire daca ii gasesti rontaind la el. Sunt foarte pasnici in mod obisnuit asa ca nu iti face griji.
    Se poate rezolva simplu astfel: te duci si mai iei doua plante de plastic neaparat si un peste doi tot din plastic. Si ai terminat balamucul. Apa curata, pesti colorati si gata.
    Serios acum, poti merge la petshop si acolo o sa te trezesti cu cine stie ce licori minune. Da, exista niste culturi de bacterii se numesc Bactozym parca. Idee este urmatoarea, acele culturi te vor ajuta in sensul ca vor oferi o baza de plecare in ciclul azotului, dar nu vor face minuni in doua zile. Cat priveste faptul ca cel de la care ai luat tu bazinul "a facut ciclarea" si nu mai trebuia tu sa o faci este cam aberant. Ai venit cu toata apa acvariului de la el si cu filtrul mergand in apa aia ? Daca citeai si bagai ceva la cap ai fi vazut ca e aberanta afirmatia.
    Bun. Revenind la oile noastre. Admitem ca nu ai unde sa dai pestii si oricum deja mare parte din ei sunt probabil "cu un picior in groapa". Sfaturile cele mai simple pe care ti le pot da sunt urmatoarele. Fa rost de niste plante adevarate, nu plastice. Nu iti spun sa le arunci insa scoatele din acvariu cel putin deocamdata. Dracu stie ce mai iese si din vopseaua de pe ele. Chiar daca nu ai deocamdata substrat si nu iti permiti unul poate gasesti niste plante gen Pistia (sunt de suprafata, nu trebuie plantate). Sunt bune pentru absorbtia multor substante nedorite din apa.
    Curatenia in acvariu sa fie litera de lege.
    Mancare putina, stai linistit ca nu crapa de foame.
    Scapa de scalarii aia de acolo. Sunt cei mai mari si cei mai nefericiti.
    Schimburi dese si mici de apa. Fa rost de niste bidoane din alea de apa plata mari daca nu ai unde sau cum sa tii o galeata pentru declorinat apa. Daca folosesti bidoane de apa plata baga o piatra de aer acolo sa faca bulburuci. In felul asta apa se va imbogati in oxigen dar va pierde mare parte din clor.
    Mentine constanta temperatura apei.
    NU OPRI SUB NICI O FORMA FILTRUL
    Deci clar, asta este incununarea talentelor mele non acvaristice. Rog un admin sa imi modifice nick-ul. Vreau sa ma cheme TataOmida. Si daca tot suntem la capitolul infestari: Niste crevetei cand iti iei ? Nu le trebuie acvariu mare
    Sincer parca nu as dormi cu el in casa ... Acum mai depinde si de cate intarituri are (daca are), un fund dublat ceva. Poate sunt eu mai prapastios dar ...asteptam si o alta opinie.

Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
    Go to: