[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kmol
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Asa fratele meu de suferinta intru' vivipari sa umplem acvariile oamenilor cu pestiuci. Am si eu vreo 20+ de pui.
Ideea este ca melci de substrat nu prea ii vei vedea ... stau cam toata ziua prin nisip. Ocupatia lor principala este sa faca mini transee iar asta te va feri de formarea pungilor de gaz in substrat. Partea nasoala aici este ca unii melci sunt creaturi relativ oportuniste ... daca au cu ce ... se vor inmulti mai rau decat guppy Metabolismul melcilor nu este foarte rapid, uneori au perioade de inactivitate. Poate de aceea ai tai stau de pomana acum .... Eu in acvariu nu am decat pomaceea si maidanezi. La un moment dat aveam o invazie de maidanezi asa cam am taiat din ratiile de mancare si ii scoteam mereu cu mana. Acum au ramas in numar relativ mic asa ca nu ma mai deranjeaza.
Taie negreala aia si replanteaza. De fapt cam asta este procedura, radacinile le scurtezi un pic inainte de plantare. Asta stimuleaza cresterea si o noua orientare a fasciculelor radacinii.
LE. Muta planta in alt loc. Si incearca sa gasesti niste melci de substrat. Nu sunt scumpi deloc. Mie imi pare ca pe acolo se cam aduna hidrogen sulfurat si de asta zic de melci de substrat.
Incearca si cauta autocolant si pe la magazine care vand produse pentru bricolaj sau articole pentru casa si gradina.
Nu pot sa tac .... cioata, daca iti place ideea o poti imbraca sau decora ... cu moss sau cu altceva ... dar trebuie sa cantaresti bine daca se potriveste cu ideile tale viitoare
Pentru o perioada scurta poti recurge si la varianta asta. Vezi insa sa nu fie gaurile mari si sa te trezesti ca evadeaza catre "nowhere land" , adica in acvariul mare Dar incearca sa nu lungesti prea mult perioada asta
Cam dupa o luna incep sa apara culorile. Insa apar treptat iar coloratia si forma definitiva a cozii/inotatoarelor abia dupa vreo doua-trei luni cand sunt capabili de reproducere. Insa totul depinde de conditiile pe care le vei oferi.
Nu pateste nimic filtrul daca il scufunzi 7 centimetri. Insa daca vrei neaparat sa ai bule de aer scoase de filtru (ceea ce este inutil si inestetic dar gusturile nu se discuta) la o anumita adancime nu va mai "trage" aer. A doua "problema" ar fi faptul ca expui apei o lungime mai mare cablui de alimentare care uneori dupa ceva timp mai crapa ... se mai intareste ... Insa asta nu se intampla in doua saptamani sau o luna. Nu stiu ce model de filtru ai insa incearca sa nu il fortezi sa urce apa la inaltime prea mare (asta insemnand sa nu il silesti sa urce apa printr-un furtun/teava/ alimentare spray-bar.
Cum adica filtrata printr-o piatra ? Explica te rog...
Pui au nevoie de mancare in cantitati mici mai des decat adultii. Nu au nevoie de lumina puternica dar nici sa ii ti in intuneric.
Da... aruncam cu pietre in aia de nu pun poze ... aia care au acvarii fara de cusur ... cei care au acvarii mai cu mot decat noi
Glumesc, nu ma baga in seama acum .Bine ai venit si ape limpezi. Se simte mana artistului ...
Nu este absolut nici o bataie de cap... Amesteci frumos intr-un vas Florapolul cu nisipul/pietrisul umed, il intinzi in acvariu si pui restul de substrat peste el. Deja ne complicam inutil...
Pai de ce sa il speli ? Substratul se aspira (de obicei la schimbul de apa). Nu il scoti sa il speli.
Uite ca nu sunt singurul ... Mai demult ma batea gandul sa incerc/incercam sa compilam un album cu pesti autohtoni (de apa dulce si nu doar speciile pretabile acvariului). Poate facem un "corporation".
Calm ca nu e dracu chiar asa de negru Nu trebuie sa calculezi volumele acelea cu precizie analitica. Poti aprecia din ochi sau daca vrei poti folosi de exemplu un pahar de plastic (gen cele de bere) pe post de masuratoare. Si eu am Florapol, dar eu sincer am spalat tot pietrisul inainte de a ma apuca de treaba asa ca am pus din cel spalat. Pietrisul ar fi ideal sa nu fie prea mare, bun este cel cu dimensiunea maxima cat un bob de orez.
Ciclarea nu se refera doar la apa! Ciclare inseamna in speta formarea unui echilibru in acvariu, dezvoltarea unor colonii de bacterii utile, stabilizarea unui mic ecosistem daca vrei. In alta ordine de idei apa plata nu prea este folosita in acvarii, nu isi are rostul si in plus de asta poate fi mai dura decat apa de la chiuveta.
Bine ai venit Luca. Din cate am inteles iti doresti sa il populezi cu discusi. Speram ca dorinta ta iti va fi indeplinita cat mai curand. Ape limpezi si pesti sanatosi
acum merge. strecurasem eu un punct la sfarsitul linkului
Nu suntem aici sa incurajam pe nimeni sa faca greseli si cu atat mai mult sa insiste in greseala. Incetati sa dati exemple de animale chinuite doar de dragul de a sustine lozinca "Se poate si asa!". Regula cu un anumit numar de centimetri per litru de apa nu este strict batuta in cuie pentru simplul motiv ca este determinata incluzand anumiti parametri empirici. Daca cititi cu atentie veti afla ca exista specii de pesti care desi in teorie ar avea nevoie de apa mai multa, in realitate este exact invers. Faptul ca se poate devia un pic de la regula este una iar exagerarea grosolana este cu totul alta.
Sincer acvariul tau este destul de mare ca sa te poti "destrabala" un pic . Poti sa il plantezi ca lumea si sa tii pesti de card (gen neoni). Oricum primul lucru ar trebui sa incerci sa te hotarasti la o anumita specie/combinatie de pesti. Daca iti plac scalarii poti tine de exemplu numai scalari si sa plantezi acvariul bine de tot sau chiar si niste ciclide micute cred ca poti tine in 200 de litri.
@clopotel aka Sergiu deja a auzit toate acestea de cateva ori insa ... rezultatele se lasa asteptate. Cat priveste acvariul lipit cu chit nu este SF deloc. (insa este vorba de acvarii cu rama din cornier).

Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Go to: