[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bine am venit! Sper...  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
ThePhotographer.ro
Junior member

IP:

Salut si bine v-am gasit!
Am de 6 zile un acvariu de 63L de la Hornbach, cu filtru extern e700, pompa de aer(cu piatra), termometru de sticla, capac, neon galben, incalzitor, substrat, pietris mediu natur, ce mai, cam tot ce scrie pe forum!
Am tratat apa cu EasyBalance si AquaSafe de la Tetra, am pus cultura de bacterii JBL in filtru, apa a trecut deja prin faza de tulbure-albicios-mirositoare dar acum e limpede si in parametrii normali - masurat cat se poate de exact cu 5in1 de la JBL .
De ieri am niste plante si cativa pesti. Sper sa nu fie prea multi... Sunt nou in domeniu, am citit o gramada de chestii pe forum dar mi-a fost tare greu sa ma hotarasc vazandu-i asa frumos colorati si vioi. Asa ca iata-i:
4 neoni
2 sanitari corydoras albi
2 zebre roz
2 zebre albastre
4 guppy
2 black molly
2 xifo
2 platty
--------
20 total

Par OK, doar zebrele sunt in continua miscare, stiu ca e normal, dar ma gandesc sa renunt la ele daca ziceti ca sunt exagerat de multi.

[Thumb - _MG_2793.JPG]

[Thumb - _MG_2818.JPG]

[Thumb - _MG_2819.JPG]

[WWW]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut... ”fotografule” si bine ai venit. Arata bine. Ce nu pare ok, zic eu, sunt cele 6 zile (doar) de ciclare, din cate am inteles. Pune niste valori de la teste, sa iti zica cei mai ”batrani” daca e ok coltisorul matale de natura.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu ma leg doar de partea artistica si cum aici nu e nimic de reprosat, chiar e frumos, iti doresc sa te bucuri de el cat mai mult posibil!

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
ThePhotographer.ro
Junior member

IP:

NO3 = 0
NO2 = 0
GH 7 - 14
KH 3 - 6 Asta pare cam mic
PH 7,2 - 7,6

Ciclarea de numai 5 zile am facut-o pe repede inainte, cu cultura de bacterii si viteza maxima a filtrului e700 - un monstru.
Deocamdata pestii nu fac scandal iar plantele nici atat!
[WWW]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Bine ai venit!

Ar fi bine sa renunti la zebre. Mai ales la cele roz, ca nu au nimic natural in ele. Zebrele sunt pesti care au nevoie de un bazin lung in care sa se miste in voie si streseaza de obicei ceilalti pesti cu fitiala lor continua.

Neonii sunt pesti de cird care se simt in siguranta cind sunt in numar mai mare de 6.

EasyBalance si AquaSafe nu fac nici o treaba. Exista substante mult mai bune pentru indepartarea clorului sau a metalelor grele din apa de la robinet. Mai cauta ca s-a mai discutat pe forum.

In rest bazinul arata bine, sa ai grija si sa te bucuri de el! Daca mai apar probleme, nu ezita sa ne intrebi. Mai multe minti sunt mai bune daca lucreaza pentru o cauza nobila.

bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

Frumusel acvariul, si mai ales efectul cu lumina din fundal. Nu ti-au aparut alge unde lumineaza cu albastru?

,,Primavera,, / ,,Oland-Scape,, / ,,Intermedius,, / ,,ONE,, by Daniel Bitanu

Respect pentru acvaristii: Sebastian Costin, Ionut Godea si altii.
ThePhotographer.ro
Junior member

IP:

Albastrul e reflexia fundalului.
Momentan n-am alge, cred ca e cam devreme totusi... Sa ma astept?
[WWW]
ovidiucro
Junior member
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:EasyBalance si AquaSafe nu fac nici o treaba. Exista substante mult mai bune pentru indepartarea clorului sau a metalelor grele din apa de la robinet. Mai cauta ca s-a mai discutat pe forum.

Oau, ce-mi plac fazele astea
Dupa ce-ti insira substantele ce "nu fac treaba" face economie la doua vorbe referitoare la cele care ar face dar scrie doua fraze sa te indemne sa mai cauti.
Ori sfatuiesti omul complet, ori lasa-l in pace.
Parerea mea...

p.s. Bun venit, man.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/09/2010 13:42:05

Zambeste, maine va fi mai rau ;)
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Nu fac economie, stai linistit. Am spus doar ca acelea sunt apa de ploaie. Le-am folosit si eu si am vazut rezultatele - adica nimic. Substante bune sunt o multime, dar depinde si de bugetul fiecaruia si nu imi pot permite sa ii sugerez eu cuiva sa foloseasca EASYSTART de la Easy Life de ex sau AQUA-SAN de la Aquatic Nature pe care le folosesc eu. Fiecare isi mentine bazinul cum vrea si cum poate.

Asa ca te rog lasa interpretarile de genul acesta ca nu isi au rostul. Daca ma intreba sau il interesa parerea mea, ii raspundeam cu placere.
ThePhotographer.ro
Junior member

IP:

Multumesc, nu va certati, chiar ma intereseaza cele mai bune substante de tratare a apei si locul de unde le pot procura.

P.S. Nu mai am zebre. Acum e liniste.
[WWW]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

ThePhotographer.ro wrote:... chiar ma intereseaza cele mai bune substante de tratare a apei si locul de unde le pot procura.

Uite ca ai aflat 2 dintre ele. Imi cer scuze ca nu le-am mentionat de la inceput - mi-a scapat.
Cit despre cearta - care cearta? Era doar o discutie amicala, nimic mai mult. Bine ca mi s-a atras atentia si ii multumesc.

Substantele eu le-am cumparat de la magazinul Reef. Apropos - trece locatia in My Profile.

ThePhotographer.ro wrote:P.S. Nu mai am zebre. Acum e liniste.

cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Fotografule, daca imi permiti sa iti spun asa Sa iti zic si io, ca am vreo doua luni pe-aici si ma recunosc in ce scrii tu. Tu fiind la inceput, ai bagat deja niste ”malai” in pasiunea asta, cum am bagat si bagam toti. Si eu la inceput am fost sfatuit (in lipsa de fonduri) sa apelez la mascarile astea de 5 in 1 sau 6 in 1 sau nspe mii in 1. Parerea mea semiavizata, ia-le pe astea ca sunt bune in sensul ca iti faci o idee daca e BINE sau e RAU la tine in apa. Cu timpul, pasiunea creste si poti ramane la stadiul de un acvariu asa, ok, de casa, sau poti deveni nebun, maniac, pardalnic, furios, extaziat, disperat, suparacios, vesel, dornic etc... Cand ajungi la stadiul doi, adica cel enumerat cat mai colorat mai sus oleaca, incepi si te ”cauti” la buzunare sa upgradezi, adica plante mai ”smechere”, pesti mai fistichii, adica vrei sa avansezi, ca te ”mananca” pasiunea de nu mai poti sa te scarpini. E, atunci treci la testele alea profesioniste, treci la bombe CO2 sau chiar la din alea profesioniste. Si eu as vrea 10 acvarii Amano in sufragerie, fo 3-4 ”jungle” in dormitor si niste mamuti cu ciclide pe holul casei. Si astea, acum, maine, repede... Nu se poate. Totul, parerea mea, ca in orice pasiune, se face pas cu pas, incet-incet. Deci, ca sa inchei bula sau parabula, e ok cu testele alea, pentru inceput. In speranta ca m-am facut inteles, ca am dat un sfat bun, ca nu am sarit calul si ca nu am suparat pe nimeni, iti doresc ape limpezi si pesti meseriasi si cuminti.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Lasa ca o sa-si ia si teste, fac pariu pe ce vrei tu. Dar e bucuria de inceput a fiecaruia si mindria ca a realizat ceva si in timp atit de scurt. Stai sa-l vezi peste o saptamna - doua. Parca vad ca nu se va mai opri din intrebari. Si asta ar fi tare bine sa intrebe inainte de a cumpara ceva, ca e mai mare pacatul sa ia cite o teapa.

E adevarat ca testele acelea sunt mai mult decit slabute, dar pentru inceput, e ok. Pe masura insa ce te vei decide pe ce te axezi - plante sau pesti, iti va trebui ceva mai serios. Pina atunci, bucura-te de acvariu asa l-ai facut tu - dupa gustul si imaginatia ta.

Stii insa ce nu inteleg eu? De ce ai scris "Bine am venit! Sper..." Cum adica speri? Ce, credeai ca se arunca cu pietre pe aici in loc de buna ziua?

This message was edited 1 time. Last update was at 20/09/2010 15:05:14

kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Da... aruncam cu pietre in aia de nu pun poze ... aia care au acvarii fara de cusur ... cei care au acvarii mai cu mot decat noi
Glumesc, nu ma baga in seama acum .Bine ai venit si ape limpezi. Se simte mana artistului ...

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
ovidiucro
Junior member
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:....Daca ma intreba sau il interesa parerea mea, ii raspundeam cu placere.

Omul a intrebat I-ai raspuns!
Raspunsul ar fi fost interesant sa cuprinda parerea ta, conform experientei acumulate in atatia ani de acvaristica.
Asta era tot. La urma urmei, e un forum, e deschis dezbaterilor si toti invatam din acestea.
Sincer, desi am state vechi in acvaristica, ma pricep binisor la pesti, ingrijire si inmultire, dar stiu putin despre procedurile ce implica aditii de felurite substante in acvariu.
Tocmai de aceea citesc tot ce apare dar apreciez f mult experienta confratilor ce au testat respectivele substante.
Pe scurt, ma interesa si pe mine raspunsul la intrebarea pusa in acest topic.
Ape limpezi si pesti zglobii va doresc.

Zambeste, maine va fi mai rau ;)
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

ovidiucro wrote:
Raspunsul ar fi fost interesant sa cuprinda parerea ta, conform experientei acumulate in atatia ani de acvaristica.

Parerea mea este ca sunt foarte bune. Se pot folosi si la startarea imediata a unui acvariu cit si la schimburile de apa direct de la robinet. Isi merita toti banii. Daca mai aflu si de altceva, va voi spune.
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Dolly, intreb si eu: despre Sera Aquatan ce parere ai? Si daca ai folosit, comparativ cu AQUA-SAN de la Aquatic Nature cum ti se pare?

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

bobesque wrote:Dolly, intreb si eu: despre Sera Aquatan ce parere ai? Si daca ai folosit, comparativ cu AQUA-SAN de la Aquatic Nature cum ti se pare?

Pina sa mi se recomande AQUA-SAN foloseam Sera Aquatan. Dar e o diferenta enorma. AQUA-SAN e mult mai bun.
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

OK, eu unul te cred, dar totusi poti sa dezvolti? Adica sunt constient ca poate nu ai aparatura sa duci stiu eu ce testari chimice amanuntite ale apei, dar o imbunatatire vizuala probabil ca ai experimentat, nu?

This message was edited 1 time. Last update was at 20/09/2010 16:11:30

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

bobesque wrote:OK, eu unul te cred, dar totusi poti sa dezvolti? Adica sunt constient ca poate nu ai aparatura sa duci stiu eu ce testari chimice amanuntite ale apei, dar o imbunatatire vizuala probabil ca ai experimantat, nu?

Testari chimice eu nu fac, sa stii. Recunosc. Doar observ comportamentul pestilor si dezvoltarea plantelor. Acum, mai precis simbata, m-am restartat acvariul. De la zero. Incepind cu substrat - Dekoline, citeva plantute - Criptocoryne micute mai exact, 2 buturugi cu Anubias si 3 bile de Cladophora. Atit pentru moment. Duminica am bagat 20 neoni. Dupa acomodarea de 2 ore in punga in care i-am adus. In momentul in care le-am dat drumul in acvariu, zburdau de parca erau acolo de cind lumea. Au si mincat frumos, cu pofta si azi sunt la fel de bine si zglobii. Au mincat si de dimineata. Nici un deces.

Cind foloseam Sera Aquatan, am mai avut pierderi. Uneori chiar mari. Iar pestii nu erau cumparati din piata sau luati din surse nesigure, bolnavi sau blegi. Din contra. Iar carantina si acomodare am facut intordeauna. Uneori mureau la scurt timp ce le dadeam drumul in acvariu sau peste noapte sau in decursul a citorva zile. Pe atunci cea mai buna solutie pe care o stiam era Sera Aquatan. Mai puneam si albastru de metil - aiurea...iar acvariul era ciclat timp de o luna pe putin.

De aici am tras eu concluzia asta ca Aqua-San e cu mult mai bun. Si e o sticla destul de mare - 300ml - ajunge pt 1000 l. Se foloseste un capacel pt 25l apa. Pretul insa nu il mai stiu pentru ca am luat mai multe. Dar nu e astronomic.

Iar faptul ca pestii sunt bine e cel mai important, nu? Ei ar fi dat primul semnal de alarma.

Forum Index » Despre noi
Go to: