Message |
|
Resunul BF -200 chiar poate fi o alegere viabila. Spatiu destul de maricel pentru material filtrant, ascunzi si incalzitorul in el (apa incalzita va fi distribuita mai usor), daca cumva se strica pompa o poti inlocui destul de usor. Singura problema este la dimensiuni. Vezi ce dimensiuni are acvariul (inaltimea coloanei de apa in primul rand) si ce inaltime are filtrul, sa nu te trezesti ca nu are loc in bazin.
|
 |
|
Off...  daca ai adus amestecul pana aproape de fierbere probabil ca nu se va mai inchega ca lumea. O poti folosi si asa iar data viitoare vei sti unde ai gresit
Mai bine nu pune gelatina "industriala". De cele mai multe ori ceea ce se foloseste in mod industrial nu e chiar identic cu ce avem noi acasa
|
 |
|
Ceva gen o piftie bine legata. Eu fac altfel, pun apa si zaharul (2,5 cani apa+zaharul) pe foc. Uneori las sa dea in clocot alteori nu, functie de cat de tare ma grabesc. Las la racit "siropul". Separat pun in jumatate de cana de apa rece gelatina si o las la hidratat. Cand siropul de zahar are o temperatura undeva pe la 40-50 grade adaug gelatina hidratata, amestec pana la omogenizare, torn in sticla si o bag in frigider.
|
 |
|
Sper ca nu ai fiert in clocot gelatina ! Cata gelatina ai folosit ? Un plic sau doua ? (intreb asta pentru ca un plic nu contina cantitatea necesara unei bombe). Lasa sticla in frigider peste noapte si vezi maine cum se prezinta.
|
 |
|
La reteta cu gelatina slabe sanse sa iasa la debit prea mare. Tocmai acesta este rolul gelatinei, sa nu permita o reactie brusca. Si chiar daca ar iesi la debit mai mare eficienta filtrului de tigara nu este atat de mare incat sa se dizolve tot.
|
 |
|
Mai trebuie ceva sa dispara de acolo! Robinetul/Clema de reglaj. NU te juca sa blochezi iesirea CO2 din sticla. Nu vrei sa ai peretii pictati...
|
 |
|
Cum adica ai schimbat apa ? Sper ca nu pe toata!! Spune-ne si noua ce temperatura este in acvariu, filtru, volum acvariu, da-ne cat mai multe detalii. Au vreun semn exterior ? Gen pete pe ei?
|
 |
|
Nu este deloc mare grozavenie faptul ca e distanta aceea. Insa doar sa fi atent la eventualele scapari de pe traseu.
|
 |
|
La cat de prolifici sunt nu mi-as face griji ... O parte din ei s-ar putea sa ii vezi printre tufe gen Bacopa. La mine le zaream doar ochii uneori
|
 |
|
Daca era JBL Florapol trebuia amestecat cu nisip "nespalat" (de fapt uscat), asternut pe fundul bazinului si apoi acoperit cu un alt strat de nisip. Aquabasis nu se amesteca cu nisip, se intinde pe fundul bazinului si se acopera cu nisip. Cantitatile de nisip sunt trecute pe cutie.
Inca o precizare NU nisip fin. Nu permite circulatia apei si acumuleaza resturi organice in descompunere.
|
 |
|
Nu doar ca iti mareste duritatea apei, insa nu se potriveste o scoica marina intr-un acvariu de apa dulce .....
|
 |
|
Just4M3 wrote:pe post numarator de bule si chiar si valva antiretur se poate folosi o trusa perfuzoare medicala?
NU pe post de valva antiretur. Doar numarator de bule. Daca folosesti o a doua sticla in continuarea bombei, in care vei pune un pic de apa vei avea deja numarator de bule.
Ca difuzor am vazut mai multe posturi cu filtre de tigara.
Este una din variante. Din punctul meu de vedere mult mai buna decat piatra de aer. Din filtrul de tigara bulele ies mult mai fine.
|
 |
|
Off...departe de noi ideea acestui gen de competitie. A fost doar o gluma pe care o perpetuam pe la fiecare topic, pentru ca avem multi colegi de la mare proaspat sositi pe aici.
Bine ai venit si ape limpezi sa ai.
|
 |
|
Da poze ? Poze cand vedem si noi ? Ca sa avem ce critica ... ne iesim din mana altfel ...
|
 |
|
bogdan94 wrote:Si rugina aia se baga in substrat? Ajuta cu ceva?
Mai bine nu incerca sa ceva! Nu ai de unde sti ce compozitie are rugina aia. E ceva mult prea empiric si riscant. Parerea mea.
|
 |
|
Bine ai venit. Incep sa apara si bucurestenii pe aici ?
Ape limpezi si pesti vioi.
|
 |
|
Da. Acela este oxid de fier. Si pentru ca plantele au nevoie de fier trivalent cel mai usor de gasit "produs" care contine fier trivalent este .... RUGINA  Fe2O3·nH2O.
http://forum.indoaquascape.com/archive/index.php/t-537.html
In text baietii indica inclusiv metoda de preparare prin electroliza unei solutii alcaline
|
 |
|
Subscriu la ceea ce spune Dolly, tipul zici ca lucreaza la vreo agentie speciala  . In alta ordine de idei "home made Fe" al lui mie imi seamana foarte tare cu un oxid de Fe. Sunt tare curios cum naiba il dozeaza pe ala ...
|
 |
|
1. Treceti locatia in profil. Abia la jumatatea postului am realizat ca esti din Bucuresti
2. In afara de faptul ca il vei popula cu ciclide nu vad alta legatura cu aceasta sectiune a forumului. Locul ii era la Atelier. Cred ca mai bine postezi un anunt la Cumparari pentru mana de lucru.
|
 |
|
Bine ai venit. Deci cineva si nu spunem cine avea dreptate. "Invazia de la mare capata proportii". Ape limpezi si pesti sanatosi.
|
 |
|