[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Antecume
Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
Mai usor cu Carlsberg-ul ca nu mai iese 'dizainul'
Neoane de aceiasi lungime au aceiasi putere.
N-o sa reusesti sa cresti puterea prin inlocuirea lui.
Cea mai simpla metoda pentru un mic plus de intensitate luminoasa este sa montezi reflector la neon.
Variantele care ar fi pentru cresterea puterii sunt urmatoarele:
- daca acum ai socluri T8, le inlocuiesti cu socluri T5 (neoanele T5 au putere putin mai mare);
- inlocuiesti soclurile simple cu socluri duble (dublezi astfel puterea);
- inlocuiesti neoanele cu led-uri;
- inlocuiesti capacul cu o lampa suspendata.
Toate variantele presupun fie bricolare la capacul curent, fie inlocuirea lui.
Incearca sa pui ventuzele de la filtru in apa fierbinte.
S-ar putea sa tina mai bine dupa aia.
Doar ventuzele, nu tot filtrul.
A inceput sa dispara BBA-ul. Se dezvolta din cauza apei de put care avea concentratie mare de nitrati.
Acum apa de la robinet este foarte moale, are 3-4 gH, asa ca o sa bag cateva pietre calcaroase, sa mai cresc putin duritatea apei.
Arata bine.
Vezi ca patrunjelul e bun de cules si pus la uscat pentru toamna.
Pui doar apa de osmoza si atat?
Sau combini cu apa de robinet?
Sau pui shrimp salt?
Mai curand: veniti cu facliile si aduceti lumina, ca poate in ultimul ceas ii 'luminam' si noi pe ai nostri guvernanti.
Sunt surprins ca la mine centrala merge bine, deocamdata. Si masina de spalat.
Am niste prostioare de alea de dedurizare cu magneti puse pe tevi la centrala si masina.
As fi zis ca eficienta lor tinde spre zero, dar poate ca totusi sunt bune si alea de ceva.
Inainte aveam o apa foarte calcaroasa (duritate ~30gH). Dupa ce m-am bransat la apa am schimbat para de dus, aeratoarele de la robineti, flotoarele de la WC.
Pe flotoare era calcar depus de ziceai ca-s trecute prin glazura de caramel. Iar pe aeratorul de la cada era calcar de vreo 3 mm pe interior.
Ma intreb cat calcar o fi depus pe tevile de apa din pereti.
Am intrat si eu in randul lumii civilizate: m-am racordat la sistemul public de apa si canalizare.
Asa ca voi renunta la apa de put in schimbul celei de la robinet, pentru acvariu.
Ma gandesc ca, pentru o aclimatizare lina a pestilor, sa schimb la fiecare 2 zile: 5L, 5L, 10L, 10L, dupa care schimburi normale.

Vreau sa mai urmaresc cum o sa evolueze BBA-ul cu apa de robinet (care ma astept sa aibe un nivel de nitrati mult mai mic decat apa de put).
Nice... Vezi ca ai o broasca dupa copac.
Spor.
Pai te uiti pe scala aia colorata si vezi care culoare este mai apropiata de culoarea de pe tester.
Verde e bine, daca tinde sa capete o culoare albastruie inseamna ca scade concentratia de CO2.
Daca incepe sa se ingalbeneasca concentratia de CO2 e prea mare. Cel mai prericulos este cand se ingalbeneste, ca poate deveni toxic pentru pesti.
Te rog ca data viitoare sa ceri aprobarile inainte de plantare.
Acum lucrez si eu la instalarea unui nano de 25L pe care vreau sa-l populez cu creveti (CRS cel mai probabil).
Eu vreau sa imi configurez acvariul in felul urmator:
Lumina: am luat o lampa Aqua Zonic de 11w. 0.5w/l e mai mult decat suficient pentru plante easy (eu zic ca merge si la plante medii), mai ales ca inaltimea acvariului e mai mica fata de un acvariu 'normal'.
Filtrare: eu mi-am luat un Eheim Liberty 130. Dar cred ca e cam maricel. Iti recomand un filtru cascada/hang on. Nu ocupa foarte mult spatiu, si nici nu se vad inestetic la interior.
CO2: initial am vrut sa folosesc o bomba. Intre timp am schimbat catre un sistem nano Tropica cu butelie de unica folosinta.
Substrat: Nisip Dennerle Crystal Quartz Gravel Diamond Black. N-am pus substrat nutritiv pentru ca mare parte din plante vor fi din cele care se pun pe pietre/lemn (moss, Anubias nana, ...).
Decor: o creanga de salcie pitica + pietre de rau.
Flora: inca analizez.
Fauna: 5 Rasbora Galaxy pe care o sa-i mut din acvariul mare + vreo 10 creveti CRS.
Mai ai loc in laborator pentru acvariul asta?
Am chemat azi un expert in aquascaping.
Am luat notite, urmeaza sa le aplic in saptamanile urmatoare.
image
Florin82 wrote:Pana la urma am pus în combiblock de la filtrul extern perlon. Apa s-a limpezit. Dezavantajul este ca îl schimb la o saptamana si umblu mereu la filtru. Cred ca pana la urma am sa adaug material filtrant dar altceva decat ada. Nu am nimic cu Ada Bio Rio doar ca la mine era ultima parte a filtrarii si acumula mizerie.

Pai orice material filtrant ai pune, oricum o sa acumuleze in timp mizerie. N-are nicio legatura ca e Ada.
Scopul materialului filtrant biologic este sa ofere spatiu pentru coloniile de bacterii.
Eu as recomanda sa cureti buretii din prefiltru foarte, foarte bine, sub jet de apa de la robinet.
Super, astept, nu ma grabesc.
Merci mult.
Da, salcie pitica. Am convins-o pe nevasta-mea sa-i tund salcia.
O sa fac comanda de plante la nevertebrate. Vad ca Fissidens n-au. Cred ca o sa incerc niste Christmass moss.
Mai vreau sa iau deocamdata: Microsorum pteropus Petite, Staurogyne Repens.

Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
Go to: