[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Urmatorul acvariu l-am avut cu Orange Sakura
Pentru ca nu am precizat, crevetii rosii sunt Red Sakura grad SS
Se pare ca a venit vremea sa continui acest jurnal. Si voi continua cu expozitia de pe 25 noiembrie de la Animax Vulcan. Imi pare rau ca vestea expozitiei nu a ajuns si aici pe forum, dar se pare ca asa a fost sa fie. Ca sa povestesc un pic despre eveniment am luat hotararea sa scriu aici, pe topicul meu, deoarece am fost si eu prezent la expo in calitate de expozant prezent cu 4 tipuri de creveti din care 3 sunt crescuti de mine. Expozitia a fost organizata de Dennerle prin reprezentantul ei direct Alex Veres si invitatul special si nu numai Chris Lukhaup. Organizarea a fost foarte bine facuta si imi pare rau ca publicitatea la eveniment a lasat de dorit. Ca expozanti au fost 4 participnti: eu scorpionul, pe numele adevarat Bogdan Teodorescu, Bogdan Darla, Bogdan Ghica si Goiceanu Ciprian. Ne-au fost puse la dispozitie 15 nano acvarii de 10l, producator Dennerle. Ele au avut in dotare substrat inert sau activ( in functie de crevetii expusi), filtru intern si o lampa led. Noi ne-am pregatit acvariile pentru ciclare cu 2 saptamani inainte de expozitie, iar crevetii expusi au fost aclimatizati timp de 2 zile. Din cele 15 acvarii mie mi-au apartinut 4, Bogdan Ghica a avut 3, Ciprian 2 si restul de 6 le-a adjudecat Bogdan Garla. Pot spune ca expozitia a fost frumoasa, numarul de participanti a fost destul de mare, iar interesul pentru creveti este in continua crestere. La fel au fost si premiile oferite de Dennerle pentru recunoasterea muncii noastre in aceasta minunata lume a crevetilor, care au constat in produse de peste 100euro de participanat, in acest premiu intrand unul din acvariile expuse cu toate dotarile in vigoare. Ca sa fiu bine inteles fiecare participant a primit cate un acvariu nano betta de 10l si alte produse acvaristice. Pe mine personal cel mai tare ma bucura interesul acordat de Dennerle cresterii crevetilor la noi in tara. Asa putini cum suntem, se pare ca cineva acolo ne ajuta sa ne facem cunoscuti si mai ales recunoscuti peste hotare. Si asta nu este de loc putin. Iar cel care se zbate cel mai mult in directia asta este Alex Veres care de la inceput ne-a oferit ajutorul lui neconditionat. Multumesc Sandule si pe acesta cale!!! Iar acum o sa va las sa va delectati cu cateva poze de la expo, care sper sa va placa. Singurul meu regret e ca nu am avut un obiectiv macro la aparat ca sa fac niste poze mai profi. La inceput voi prezenta acvariile mele si apoi voi pune poze cu acvariile colegilor mei
l0ngh0rn wrote: Am patit si eu asa ceva, cred ca este plasticul de o calitate mai slaba ca dupa ce am schimbat producatorul filtrului nu au mai fost probleme.
Nu afecteaza functionalitatea doar ca nu mai vezi ce se intampla acolo

si eu cred la fel. Co2 se stie ca ataca plasticul, cauciucul etc. Daca in schimb e plastic de calitate nu sunt probleme
categoric T5 din cauza longevitatii neoanelor si a propagandarii luminii in apa. Si 3 T5 teoretic iti sunt de ajuns , dar cu 4 e mult mai bine
cred ca e Orange track
eu am avut probleme cu un filtru mare (JBL 1901) vreo 8 ore pana am gasit niste garnituri si le-am schimbat. Mai mult: dupa ce am rezolvat problema am si spalat mediile filtrante. Pe urma am pus Easy Life Fluid Filter Medium si nu am avut nicio problema
da, amano este. Bamboo are cu totul alte desene si culoare
fa-i o poza si din lateral sa vedem daca e amano sau bamboo
Daniel1402 wrote:Salut,

Daca nu ai teste la picatura poti lua o mostra de apa si mergi la un laborator, gasesti pe net si stii sigur. Nu stiu daca parametrii apei de la retea se pot schimba de la o perioada la alta.

cat te costa analiza apei mai bine iei niste teste la picatura si vezi exact parametrii apei. Testele de apa iti raman si le mai poti folosi, dar parametrii apei se schimba si ramai cu analiza facuta odata. Testele la betisoare au cele mai mari erori
sa fie intr-un ceas bun! Nu uita de gaurile in spatele comodei care trebuiesc date inainte sa fixezi definitiv acvariul. Vezi locurile de prize, si pentru ca ai furtunuri in spate, lasa intre acvariu si perete 5-7cm. Masoara filtrul extern ce dimensiuni are, ca eventual sa pui intaritura de la mijloc mai la stanga sau mai la dreapta. De regula la o comoda asa mica intr-o parte este filtrul extern, iar in cealalta parte se pun un raft sau doua in care bagi diferite scule acvaristice, mancarea de pesti, etc. Ca sa maresti puterea filtrului este bine ca el sa fie pus in partea in care este out-ul. In felul asta traseul de evacuare este mai scurt si puterea lui creste. Iar daca vrei sa faci o treaba cu cap, e bine sa prevezi de acum un loc pentru reactorul de co2(poate odata si odata vei trece la plantat}
CRI mi se pare interesant. Ca si k as prefera ceva de la 6500 in sus. Dar pretul e prea sus, si e greu de spus cat e de benefica plantelor
Donez salvinia natans-planta de suprafata
JBL 1500 are 54mm, iar sun-sun 402 are 45. Si nu e vorba numai de diametru, dat sunt celelalte cote care pot fi diferite
se pare ca tipii de aici sunt reprezentati Tetra in Romania. Cere la ei explicatii http://www.profipet.ro/contact/
ia fi tu atent aici ce am gasit la o uitatura pe net https://www.olx.ro/animale-de-companie/bucuresti/q-ciclide-africane/
de unde esti?

atunci ia un tub de silicon special pentru acvarii. Ai grija la data de fabricatie sa fie cat mai recenta. De cele mai multe ori siliconul e mai vechi ca e destul de rar folosit. Daca expira in 3-4 luni eu zic sa il lasi pe raft si sa cauti in alta parte
cum vrei tu si iti este mai usor la lipit. La 27l e ok oricum il pui. Dar cu cat dai pe silicon si sticla, mai bine il cumperi
decat doua mici mai bine iei unul mare. Eu la 300l am un jbl 1900 si un eheim intern pe post de pompa(el doar impinge apa ca sa circule si in alte parti, nici macar burete nu are inauntru). Eu iti recomand sa iei un filtru mare si o pompa interna. Un singur filtru inseamna mai putine furtunuri in acvariu, mai putina bataie de cap. Daca ai bani iti recomand Eheim ca filtru si ai scapat de batai de cap. Ce Eheim? Cat mai mare, cat te tine punga, iar daca ai posibilitatea sa-l iei nou, cu atat mai bine

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: