[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
oviwankenobi wrote:interesant modul asta dar foarte scump, si daca vrei totusi un plantat in 450 de litri,nu stiu daca o sa faca fata iluminarea.Parerea mea , daca ai un prieten electronist, sa-ti faci tu o lampa pe led, si cred ca iesi ,de cel putin 3 ori mai ieftin.

problema nu este de un electronist, problema este de combinatia de leduri, culori, etc, ca sa ajungi la performanta luminii solare. Daca era asa simplu acum toata lumea avea lampi pe led. Avem aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/27602.page o intreaga lupta pentru a face o lampa led profi
asta e, daca nu e toata informatia intr-un loc...
Totul are un inceput. Ma bucura cel mai mult perseverenta ta in a avea un acvariu. Incet incet o sa fie din ce in ce mai frumos. Ca un sfat: pesti ai suficienti, deci nu mai cumpara(stiu ca tendinta e sa ai multi pesti ca toti sunt frumosi, dar trebuie sa te opresti). Si al doilea sfat: dupa ce iti stabilizezi acvariul, hotaraste-te ce plante iti plac cel mai mult si scoate din celelalte. Eu as pastra maxim 6-7 tipuri de plante din care as face tufe. In felul asta acvariul va arata mult mai frumos si te vei putea bucura de frumusetea lor. Daca ai multe tipuri de plante nu se mai intelege ce ai acolo. Daca ai mai putine tipuri(nu ma refer la cantitate ci la specii), atunci o sa le scoti in evidenta mult mai bine si le vei tine sub control mult mai usor. De Cryptocoryne eu as scapa cat mai repede. Cresc foarte mari, fac niste radacini extrem de puternice si cand scoti una din acvariu deranjezi tot ce se poate deranja pe acolo. O sa vezi tu cum e cu manado. Bafta mai departe!!!
o mutare intr-un alt acvariu poate sa-i faca mult mai mult rau decat sa nu-i dai 2 zile de mancare
nu-i dai nimic. Exemplu clar: eu daca plec o saptamana de acasa nu le dau nimic si toti pestii sunt bine sanatosi. Apa cantine nenumarate vietati microscopice cu care se hranesc pestii
Bine ai venit Cristi! E suficient ce ai scris aici( aici e doar o carte de vizita). Acum deschide un topic unde te intereseaza pe tine. E de preferat sa iti deschizi un jurnal propriu si acolo sa spui tot ce te doare, chiar daca nu vorbesti numai de acvariul respectiv(evolutia in sine). Adica si chestiile tehnice ex: filtru, incalzitor, capac, lampa si tot ce iti mai trece prin cap, poti dezbate acolo. In felul asta ai toata informatia intr-un loc. Daca nu gasesti raspunsuri la intrebarile tale in topicurile profilate, poti deschide un topic al tau. Te orientezi tu. Bafta in minunata lume a acvaristicii!
ceea ce a vrut payti sa spuna si aici cred ca are dreptate, e ca posesorul de JBL sa nu se grabeasca sa desfaca filtrul imediat cum si-a redus debitul, deoarece odata cu cresterea mizeriei depusa in filtru creste si numarul de bacterii care rezolva problema. Da, nu trebuie sa intri in panica imediat si sa lasam putin timp "naturii" sa intervina. E greu de spus fara sa faci studii aprofundate ceea ce se intampla in filtru. Pe noi de fapt ne deranjeaza scaderea drastica a debitului, ceea ce arata ca undeva este o problema. Unde e problema? e greu de spus. Ca debitul e prea mare si expulzeaza bacteriile inainte sa isi faca treaba, ca e prea mic si bacteriile nu fac fata la cantitatea de reziduri din acvarii, ca sunt alti factori de blocare a debitului si aici ma refer la factorii mecanici(tevi, coturi, furtunuri, etc) e greu de spus. Noi nu putem decat sa ne dam cu parerea si la nivelul nostru sa constatam eficienta filtrului la problemele noastre din acvariu. Poate intr-un alt acvariu filtrul meu merge foarte bine, pentru ca sunt toti ceilalti factori sunt importanti: nr de plante, pesti etc. Dar la mine nu e ok. In plus eu cred ca: sa presupunem ca ai iesirea din filtru in partea stanga a acvariului si intrarea in dreapta. Noi de cele mai multe ori din cauza pozitiei standului punem filtrul ori in stanga ori in dreapta. Eu cred ca daca il pui in stanga debitul la iesire e mai puternic, si daca il pui in dreapta debitul la iesire e mai mic. De ce spun asta? pentru ca lungimea furtunurilor este mai scurta sau mai lunga in functie de pozitia in care il pui. Daca il pui in stanga furtunul o sa fie mai scurt si atunci fluxul de apa o sa fie mai mare le iesire, iar daca il pui in dreapta fluxul o sa fie mai mic. Si mergand pe aceasta ipoteza sunt aproape sigur ca acealsi filtru, in acelasi acvariu va actiona diferit in functie de pozitia in care e pus
observatia ta e buna si pertinenta @payti, dar de ce aceasta discutie e preponderenta filtrelor JBL? Eu de ex din motive de lene prefer sa umblu cat mai rar la canistra, dar tin acest filtru sub observatie de 1,5 ani si cred ca stiu cam tot ce trebuie sa stiu despre el. Am schimbat eheimul care l-am avut inainte cu JBL, ca eheimul era prea mic si nu mai facea fata( dar asta era solutia de moment) si pe urma cand am fost in bani am cumparat acest JBL. De ce cu eheim nu aveam aceste probleme desi era mult mai mic, iar incarcatura de filtrare teoretic era mult mai mare facand raportul intre litrajul canistrelor?
eu nu as combina neoane cu leduri. Stiu pe cineva care a incercat cu lampa led de la Eheim(deci totusi firma) si neoane, si a iesit o mare problema. Ori led ori neoane
Nu ne-ai facut sa pierdem timpul. Pentru mine fiecare discutie cu cineva in acest domeniu e o lectie(mereu invat cate ceva). De ex. imi aduc aminte cat de serioasa e aceasta investitie si cat de real trebuie privita, pentru ca in momentul in care te apuci deja banii se duc si nu-i mai poti recupera. Cred ca decizia ta e cea mai buna, daca nu poti avea grija de ei. Iti urez succes in continuare si bafta, iar daca mai ai nevoie de sfaturile noastre suntem aici sa te ajutam asa cum putem fiecare
nu pot decat sa ma bucur ca iti merge. Eu sunt convins ca in cativa ani o sa dispara neoanele. Ledul clar ca le va lua locul. Dar pana atunci nu pot spera decat ca altii sa fac experimente si noi sa luam cele mai bune rezultate. Chiar acum ma uitam pe site-ul Eheim la EHEIM incpiria 400 de care vorbea Silviu si el vine echipat standard cu neoane. Nu am gasit la ei varianta led. Interesant ca la noi pe piata exista cu led. Nu inteleg cum si de ce
tocmai aici este una din probleme: chinezii au inceput sa scoata multe lampi pe leduri si firmele adevarate au scazut in vanzari. Normal ca s-a pus problema ce facem noi cu chinezoii astia? Nu scoate si noi ceva leduri ? Eu sustin inca ideea de a cumpara daca vrei un acvariu adevarat piesele de la mai multe firme. De ce Giesemann nu face si acvarii si standuri si...Ei sunt specializati in lampi. Iar asta e doar un exemplu. Normal ca cel mai comod si benefic pentru tine e sa iei de la un producator totul ca sa nu mai alergi aiurea. Dar se merita? Si inca o intrebare: plantele noastre sunt pregatite pentru lumina led?
asta inseamna ca eu am un 1902 si un 1502 in loc de 1901 si 1500 ?
eu am pus noul sertar( am scris despre asta pe vreo 2 pagini mai in urma). E altfel gandit fata de sertarul cu care se vinde JBL-ul. Acelasi lucru l-am observat si eu si aici bravo JBL: se elimina aerul mult mai repede. Cine stie, poate acum noile JBL vin dotate cu noul sertar. Ma gandeam acum in timp ce scriam: oare cum s-ar comporta filtrul daca as scoate doar protectia aia pentru ax? Cel mai greu imi e sa demontez si sa montez la loc filtrul ca sa fac proba
in momentul asta iti doresc cu ardoare sa am o lampa pe leduri, si maine as inlocui toate neoanele de la acvarii cu leduri. Dar o sa mai treaca un timp pana ledurile vor ajunge la eficacitatea neoanelor de acum. Am inlocuit in casa toate becurile clasice sau, nu cu leduri. Am benzi de leduri cu tot felul de jocuri de lumini. De Craciun la mine in casa e o feerie de leduri. Dar cu toata dragostea mea pentru leduri la acvarii inca nu trec pe leduri. Singurele becuri cu led la acvarii le am la acvariile cu creveti in care nu mai intereseaza lumina pentru plante. Ce creste bine, ce nu creste se arunca. Dar atat
nu lumina neoanelor imi displace ci incercarea lor de a acapara piata in felul asta-prin dimensiunile atipice. Nu am nimic de comentat in ceea ce priveste lumina si eficacitatea lor. Dar sa lasam problema asta sa decizi tu mai tarziu.
Eu tot pe neoane as merge si de ce spun asta? pentru ca varietatea neoanelor este atat de mare incat iti permiti sa le schimbi in functie de flora din acvariu, de felul in care iti merg plantele si ce vrei de la ele. Dar daca nu te impaci cu ledul ce faci? Ce schimbi la el? Eu sunt mai conservator cu unele chestii si prefer sa merg pe chestii care stiu sigur ca sunt bune. Nu imi place sa fac pionierat pe banii mei
ledul e inca pionierat pe piata. Noi suntem acum la limita trecerii de la neoane la led. Daca te tine punga si nu te intereseaza prea mult treci pe led. Daca vrei ceva clasic dar ceva ce a trecut patina timpului ia neoane. Dar nu capac cu neoane de la Juwel. Motivele ti le-am explicat mai sus. Dar trebuie sa vezi exact ce dimensiuni au neoanele lor. Se pare ca in ultima vreme unele capace au si neoane cu dimensiuni standard. Probabil si-au dat seama ca incercarea de a capta piata in felul asta a dus la micsorarea vanzarilor si atunci au decis sa schimbe marketingul. E greu de spus oricum
e o problema mare undeva acolo. De asta si mie imi este teama sa mai rotesc vreun furtun sau vreun robinet sa vad daca mai e ceva aer pe acolo. Si aceeasi problema o aveam si eu: curatam mereu si debitul se mai imbunatatea putin dar niciodata semnificativ. Si acum dupa ce am eliminat prefiltrul debitul este poate la jumatate fata de ce ar trebui sa dea. Ma gandeam si eu: sa fie oare vorba de o demagnetizare a rotorului? Poate partiala? Se poate asa ceva? Sincer nu ma intereseaza sa iau un rotor nou ca sa fac proba
experienta mi-a aratat in atatia ani ca daca vrei sa ai un acvariu adevarat nu trebuie sa cumperi totul de la aceeasi firma. In afara de asta avem baieti foarte buni in lipiri de acvarii care inlocuiesc cu succes firmele de renume. Singura problema pe care o vad e ca tu stai in Bistrita si cele mai bune variante sunt in Bucuresti. Juwelul a incercat si mai incerca si acum sa isi faca un loc aparte pe piata in mod special la lumina folosind neoane cu dimensiuni atipice, ca sa nu poti cumpara neoane decat de la ei. Ca sa schimbi neoanele si sa modifici capacul e o miscare pe care nu ti-o recomand. Teoretic se poate face orice, dar cel mai bine e sa cumperi o lampa sa sa iti faci un capac la comanda. De aceea ma abtin sa iti dau sfaturi privind lumina de la Juwel

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: