[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Primul meu acvariu.  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
JustCoCo
Junior member

Joined: 13/04/2017 22:13:44
Messages: 27
IP:
Offline

Salutare !
Ma bag si eu in seama printre voi deoarece acum 3 zile mi-am facut primul acvariu.
Acum 5 luni, dupa ce am cumparat copiilor un bol de 2 l cu 4 guppy si 2 neoni in el , mi s-a pus pata sa-mi fac si eu un acvariu....sa vad ce iese.
Asa ca am inceput sa mi le strang frumos pe balcon.....timp in care, fiind planta in acvaristica m-am apucat sa citesc si eu cate ceva pe net despre treaba asta.
-Acvariu Diversa 80 - 120l (L-80/h-35/H-40cm)
-Filtru extern Oase Biomaster Thermo 350, volum canistra 5.6l, cu termostat incorporat si prefiltru.
-Stand Diversa
-Lumina 2×18W T8, unul al lui de 6500k si unul Ozram fluora
-Skimmer surface Eheim
-Jbl Manado
-Fertilizanti Masterline....si cam atat.
PS. Am sa pun si poza....cu o rezolutie mai mica.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/09/2017 22:39:58

JustCoCo
Junior member

Joined: 13/04/2017 22:13:44
Messages: 27
IP:
Offline

Iata si o poza !
[Thumb - 2017-09-03-00-37-48.jpg]

Gabi C
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 25/09/2015 20:10:33
Messages: 2162
Location: Munchen
IP:
Offline

Salutare !
Foarte frumos pentru un prim acvariu.
Legat de lumina cred ca ar fi ideal daca ai putea sa mai suplimentezi cu un tub de 18w. Te va ajuta in dezvoltarea plantelor.
[WWW]
JustCoCo
Junior member

Joined: 13/04/2017 22:13:44
Messages: 27
IP:
Offline

17 zile...
[Thumb - phpN7Leh7AM.jpg]

Silviu Man
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 3194
Location: Barlad
IP:
Offline

Salut!
Frumos si interesant. Poate te gindesti la ceva mai mult moss pe radacina, poate si ceva Anubias sau/si Bucephalandra.
Legat de lumina, in acelasi tip de acvariu am adaugat reflectoare si merge bine. Asteptam poze cu evolutia lui.

This message was edited 1 time. Last update was at 17/09/2017 11:50:38


Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
[Email]
JustCoCo
Junior member

Joined: 13/04/2017 22:13:44
Messages: 27
IP:
Offline

Am pus si reflectoare...
De lumina imi cam fac probleme ca este cam slaba....0.36W/l
Tot 2×18w ai si tu ?
Silviu Man
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 3194
Location: Barlad
IP:
Offline

Diversa vine cu doua reflectoare de 18 w. Asta inseamna 36 w. Daca e sa dam crezare producatorilor de reflectoare,
intensitatea luminii ar fi dublata. Nu cred ca e chiar asa dar si cu 50% daca creste inseamna 50-55 w. Suficient pentru
100 de litri utili, mai cu seama daca nu ai plante pretentioase la acest factor.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
[Email]
JustCoCo
Junior member

Joined: 13/04/2017 22:13:44
Messages: 27
IP:
Offline

Intrebare : Cand fac primul schimb de apa ?
Acvariul are 17 zile, No2 = 5mg/l, No3 = 100mg/l.
Astept sa scada nitritii la zero ?
Multumesc !
Silviu Man
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 3194
Location: Barlad
IP:
Offline

Da. Acum este singura perioada din viata acvariului cind nitritii sunt utili.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
[Email]
JustCoCo
Junior member

Joined: 13/04/2017 22:13:44
Messages: 27
IP:
Offline

Asa am citit si eu....fiind la inceput, mi-e frica sa nu fac ceva gresit.
Multumesc !!!
Silviu Man
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 3194
Location: Barlad
IP:
Offline


Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
[Email]
JustCoCo
Junior member

Joined: 13/04/2017 22:13:44
Messages: 27
IP:
Offline

Am de povestit si mai ales de intrebat ?
Azi am facut test de apa: NO2 = 0, deci = schimb de apa.
Am schimbat 30 litri.....apa pamant, neagra....
Cel mai probabil de la substrat, e l-am spalat bine bine....dar tot au ramas particule fine in el....ca praful...
Dupa schimb, mi s-a luminat acvariul...
Problema este ca am apucat sa aspir doar jumatate din acvariu.
Cand pot sa fac cel mai curand urmatorul schimb de apa ? Sa aspir si cealalta jumatate....sa curat substratu...
Intreb si eu si astept raspunsuri....sa nu-l deciclez dracu ??
Silviu Man
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 3194
Location: Barlad
IP:
Offline

Nu inteleg de ce aspiri substratul, ca nu cred ca ai ce aspira ...

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
[Email]
JustCoCo
Junior member

Joined: 13/04/2017 22:13:44
Messages: 27
IP:
Offline

Pai nu scrie pe net ca substratul se aspira la schimbul de apa ?
skija
Senior member
[Avatar]

Joined: 16/10/2013 12:07:59
Messages: 1063
Location: Oradea
IP:
Offline

JustCoCo wrote:Pai nu scrie pe net ca substratul se aspira la schimbul de apa ?


Unde ?

Eu nu aspir deloc substratul , dar altii o fac

This message was edited 1 time. Last update was at 19/09/2017 19:15:01

Silviu Man
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 3194
Location: Barlad
IP:
Offline

Substratul se aspira numai daca acolo se acumuleaza mizerii (dejectii, resturi de mincare, etc). In rest, nu ai de ce sa-l deranjezi, mai ales daca ai unul de tip Manado.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
[Email]
JustCoCo
Junior member

Joined: 13/04/2017 22:13:44
Messages: 27
IP:
Offline

Off...unde?...pe internet, v-am zis ca este primul meu acvariu, adica sunt targa in acvaristica....asa am inteles de pe unde dracu am citit....ca la saptamana faci schimb de apa aspirand substratul....
Ideea este ca aspirandu-l prima data, azi, iese foarte multa mizerie, dar nu este mizerie de la pesti, este un fel de pulbere din substrat, care ramane pe fundul galetii....iar apa in galeata (30litri), aia de am scos-o este maronie spre negru....
Am dat la un prieten ce mi-a ramas din substrat sa-si schimbe pietrisul si la fel mi-a zis si el....cand l-a aspirat a iesit numai praf dintrala fin din el....
rodoselada
Senior member
[Avatar]

Joined: 29/01/2013 18:59:46
Messages: 654
Location: Crawley, Anglia
IP:
Online

Ba ce dracu? saracu om nu intelege nimic de la voi, ca scrie ca nu scrie sa aspire substratul.

1 e bine sa-l aspiri.
2. acel praf indiferent ce fel de substrat e el exista si e bine daca l-ai aspirat,
3. planteaza toata partea din fata cu marsilea, care vrei tu dintre ele, nu are nevoie de conditii speciale.
4. schimbul de apa in perioada ciclari ar fi bine sa-l faci zilnic 20-25% din volumul total, dupa ciclare de 2 ori pe saptamna 35% din volum, pentru stimularea cresteri plantelor
5.acvariul arata bine lasa-l asa
JustCoCo
Junior member

Joined: 13/04/2017 22:13:44
Messages: 27
IP:
Offline

Multumesc !
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11108
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

JustCoCo wrote:Ideea este ca aspirandu-l prima data, azi, iese foarte multa mizerie, dar nu este mizerie de la pesti, este un fel de pulbere din substrat, care ramane pe fundul galetii....iar apa in galeata (30litri), aia de am scos-o este maronie spre negru....

Nu-mi dau seama de unde provine mizeria pe care o descrii, de la Manado nu cred ca e. Ai bagat sub Manado ceva?

Poze: smilie ... Poze cu plante
 
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com