[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Antecume
Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
Eu cand aveam probleme cu gH foloseam apa plata Bucovina. Gasisem niste teste de ape plate online si aia parca avea nivel de nitrati si duritate mai reduse.

Nu prea te poti baza pe testele alea strip. E posibil sa obtii rezultate aiurea.
Crevetii astia frumos colorati sunt obtinuti prin selectii repetate si din cauza asta ajung sa fie sensibili la conditiile de mediu.
In special sunt pretentiosi la conditiile de pH. Dar tu ai niveluri ridicate si de nitrati si duritate cam mare.
Eu nu i-as tine in apa aia, mai ales ca dai o caruta de bani pe ei.
Ce ziceau aia pe forum, ca daca e potabila apa atunci e buna pentru vietuitoare, e o prostie.
Urmaresc......... cu interes................. acest................. topic.
Astept sa vad ce iese la final.
Mai aveti mult de munca? Nu e gata?
Ce creveti vrei sa cumperi? Taiwan bee King Kong? Panda?

Pentru a reduce gH si nitratii cea mai eficienta metoda este sa cumperi un filtru cu osmoza inversa, eventual unul care sa reduca si nitratii (NPS). De exemplu 'instalatie de osmoza inversa aquili nps'.
Apoi fie adaugi saruri speciale pentru creveti, fie combini apa de osmoza cu apa de la robinet.
Pai de ce ar scadea gH-ul? Ai facut analize si la apa de robinet?
Folosesti cumva apa de fantana?
De obicei la apa de fantana/put sunt mari nitrati si gH.
Mi s-a ars becul de la lampa. Am cumparat unul nou, dar n-am fost atent si am luat unul cu lumina calda (2700k).
As ava probleme cu plantele din acvariu? Trebuie schimbat obligatoriu?
Nu-mi dau seama la ce te referi, nu se vede clar in poze.
Probabil ca sunt pui de melci.
Sunt specifice in perioada de ciclare a acvariului.
O sa dispara singure.
Silviu Man wrote:Nuuu! Asta e altu’. Nu spuneam ca am trei?!

, nu stiam ca ai trei. Pai daca tot ii zici 'Jar Jar Land', bagai un mic sat cu toti cei 3 Jar Jar, sa nu se plictiseasca singurei.
Arata promitator.
Nu s-a suparat Jar Jar ca l-ai mutat?
As mai reduce si cantitatile de nutrienti pe care le adaugi.
Cand o sa ajunga presiunea in hidrofor pe la 0,3 bari e posibil sa fie prea mica presiunea si sa nu mai poata trece apa prin membrana de osmoza inversa.
Cred ca ar fi buna pompa booster cum zice Humbert.
In mare BBA-ul apare de la fluctuatii de CO2 sau de la nutrienti in concentratie prea mare in acvariu combinata si cu lumina prea puternica.
Dozezi ceva macro?
Am avut osmozor montat la apa pompata de un hidrofor si mergea, doar ca curge foarte incet. Doar ca la mine presiunea minima cred ca era mai pe la 1,2-1,4 bari.
Si eu am folosti apa de put dura (>30 gH).
Dar mi-am luat un filtru cu osmoza inversa si combinam jumate apa put cu jumate apa osmoza.
Asa ajungea duritatea in jur de 12 gH.
Substratul e Dennerle Crystal Quartz Gravel peste care am mai completat niste pietris colorat negru de la Hornbach care arata asemanator.
Ph-ul o sa-l scad cu CO2 (Tropica Plant Growth System Nano). Acum bag cam 2 bule pe minut. O sa fac masuratori de ph sa vad cum stau.
Pun si frunze de Catappa.
Temperatura maxima la vara ar trebui sa fie in jur de 26, fata de 24 cat am acum.

In acvariul mare (63L) am avut CRS. Am cumparat 10 bucati initial. Nu mi-am batut capul cu ph-ul, am avut o perioada si gH foarte mare (~30). Dupa vreun an mai aveam vreo 6. Si chiar am vazut cativa pui, dar i-au halit probabil pestii, ca erau colorati, usor de vazut.
Au venit si albinutele.
image

image
Poate apa cu care ai facut ultimul schimb a fost cu probleme.

Sau o fi sinucidere in masa.
Bagi CO2? Sau alti fertilizanti?

Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
Go to: