Message |
|
Salut voios de brigadier. Fara glume acum, bun venit. Si chiar daca repetitia ne omoara, ne plafoneaza si ne distruge psihic, nu ma pot abtine. Niste poze,ceva? 
|
 |
|
Colegul minnardy a incercat mai pe ocolite sa-ti spuna ca ai acvariul suprapopulat. Are dreptate, la cei 33 de pesti maturi + puii socotind un minim de 3 l de apa(si asta asa, ca sa am ce socoti)/peste->99 l necesari. Tu ai jumate. Pana nu rezolvi problema cu suprapopularea, vei avea mereu probleme. Spui ca-ti sunt dragi pesticii, daca este asa, da-i mai repede si nu-i mai chinui. Adu acvariul in parametrii si totul va fi ok.
|
 |
|
Ehe, si eu as vrea sa existe asa ceva, dar sincer sa fiu, m-am gandit ca este o munca de Sisif (eu unul nu m-as incumeta, chiar daca as stapani "materia") si nu stiu cat de utila. Sa spunem ca se pun pe treaba cei mai priceputi de aici si pun la punct un astfel de catalog. Cui ii este folositor? Cati din cei ce vor vizita acea lucrare, vor avea pretentii de aquascaping, sau cati vor duce pana la capat un acvariu plantat dupa toate canoanele acvaristicii moderne? Eu, pentru cultura si experienta mea, m-am obisnuit sa lucrez astfel. Combin catalogul Traopica cu pozele si detaliile din AGA Si crede-ma este mult mai usor sa inveti si plantele, sa le retii si sa stii cam ce si cum cere fiecare in parte. 
|
 |
|
Val wrote:alber - clorul il elimini sigur prin fierbere. Ca de altfel si orice alt gaz sau orice alta sare instabila cum ar fi hipocloritii, bicarbonatii etc.
Multam de lamurire. Nu stiu de unde, dar eram ferm convins de ceea ce am spus. Probabil o informatie data eronat, sau eronat asimilata.
Inca odata multam.
Val wrote:Apa plata e cam scumpa pentru asa ceva. Aia ieftina nu e apa plata. E apa de putz. Asta in cel mai bun caz...
Care ar fi apa plata "adevarata"? Ma gandesc in eventualitatea unui schimb urgent de apa, ar merita, daca nu sunt disponibile sau nu se doreste intraducerea unor substante "Aquasafe"?
|
 |
|
Nu stiu daca apa plata este ok, inclin sa spun ca nu. Nu stiu daca are nutrientii ce se gasesc totusi in apa de la robinet. Iar cu fieberea iar nu este o solutie. Prin fierbere se distrug nutrientii prezenti in apa, dar nu se elimina clorul. Asa ca tot metoda clasica de invechire a apei ramane cea mai ok. Desigur, pentru blocatari, sau cei cu apa de la retea.
|
 |
|
Am dat masculii de 1 luna de zile si inca pescuiesc alevini in acvariu. Si mai am de pescuit dupa cat la vad de umflate ( doar vreo doua ) 
|
 |
|
Ia spuneti-mi voi mie, ce se intampla cu Coridorasii mei. Am 4 bucati, iar sambata si duminica toata ziua, doi dintre ei il urmareau pe al treilea de mama focului. Urmaritu' ceva mai mare ca dimensiune. E, astia doi nesimtitii, sa tot inghesuiau peste nefericitul/a si il/o tot loveau cu botul in zona inotatoarelor abdominale (sau cum le-o zice). De multe ori, ca sa scape de urmaritori, se refugia intr-o tufa de Elodeea. Oare puberii mei corici sa aibe chef de ghidusii :18: ? Iar cel/cea mai mare o fi ea?
Si oare postul asta trebuia sa il pun la "Catfish"?
|
 |
|
Salut, in cei 37.5 l brut pe care ii va avea acvariul tau ( sau 48,75 l daca il faci de 65 lungime) nu prea va fi loc pentru multi neoni si gupi. Ca idee plante la greu, inclusiv covor daca nu vei avea o coloana prea mare de apa si un card de neoni. Sau (planul meu pentru anul acesta) cativa Microrasbora Galaxy. O "dulceata" de pesti.
|
 |
|
alexnbv wrote:Capacul l-am desfacut destul de greu cu un cutit
Adevarat, merge cam greu, dar merge.
Capacul acela pare a fi parte integranta a capacului propriuzis.
Se desface cu grija, cu ajutorul unei lame subtiri dar ferme. Incepi sa-l dezlipesti usor dintr-un colt, apoi pe lungime. Vezi ca este fixat intr-un silicon care il tine foarte bine. Daca esti indemanatic, nu vei strica acel silicon, si-ti va ramane pe post de garnitura. Lucreaza incet si cu atentie si totul va fi ok.
alexnbv wrote:ca si componente am folosit 4 balastre electronice luate din Obor, dar daca vei face modificarea asta te sfatuiesc sa mergi la Hornbach si sa iei un singur drosser de firma 4* 18W(gasesti pe randul 16 - PHILIPS) in loc de 4buc cum am pus eu
Incearca sa schimbi in viitorul apropiat droserele luate din Obor cu unele Osram sau Phillips. Este posibil ca acele drosere (daca sunt chinezarii), sa nu lucreze in parametrii neesari tubului, ceea ce va duce la o iluminare defectuasa. Si este pacat de tuburi. Nici nu functioneaza la capacitate, si se si uzeaza rapid.
In alta ordine de idei, si eu as merge si merg tot pe 4 drosere ( sau macar doua), nu unul singur, gandindu-ma la eventualitatea in care vreau sa aprind mai putine tuburi, sau sa fac un program "rasarit, amiaza, apus"
|
 |
|
Nu se poate emite o reteta clasica de iluminare sau fertilizare. Procesele care au loc intr-un acvariu sunt atat de complexe si sunt influentate de atatia factori, incat nu se poate spune ce anume iluminare sau fertilizare "va merge". Numarul si felul plantelor este unul din factorii de care va trebui sa tii cont in alegerea tuburilor.
Dupa atata polologhie, sa vin totusi cu o parere. Parca ar merge mai bine Fluora cu 965. De Aquarele parca s-a scris pe aici ca ar fi pe locul 2-3, vorbind de combinatia spusa de tine.
|
 |
|
Melcii sunt benefici intr-un acvriu sanatos. Tin cu succes locul ramelor, aerisind substratul. Lasa-i in pace si-asa nu-i vezi decat noaptea, daca aprinzi lumina, sau ziua foarte rar. In momentul in care vei vedea multi melci la suprafata, intra in alerta-ai o problema in acvariu. Daca se vor inmulti excesiv si devin deranjanti, sunt foarte multe metode de a-i '"rari".
Iar ca raspuns final, unor plante sanatoase nu le vor face niciodata nimic 
|
 |
|
Din punct de vedere al substratului poti foarte bine merge pe schema JBL. Este foarte ok atat ca pret, cat si ca rezultate. De asemenea poti lua si fertilizarea tot de la ei. In privinta luminii, parerile sunt impartinte, variante optime de iluminare sunt destule. Daca ai avut experiente placute cu o animita schema de iluminare poti merge cu ea in continuare. Sau poti incerca si altceva, de ce nu?
|
 |
|
Cu toate ca Lofty a pus punctul pe "i", iar ca experienta nici nu ma pot gandi cata are, indraznesc sa-ti atrag si eu atentia asupra unui aspect. Hrana. Cum si cata hrana dai pesticilor si cati sunt, in ce volum.
Furnizeaza toate aceste informatii si negresit vei primi ajutor.
Am avut neroada de alga in acvariu, am scapat de ea, dar totodata am eliminat si cauza. Fara a elimina cauza, nici mama Eazycaorbonului nu te ajuta. Poate pe moment, dar va reapare.
|
 |
|
Garantia la ce? La acvariu? Daca Doamne fereste pateste acvriul ceva, mai putin va conta capacul. Nu cred ca ti-l va cere nimeni inapoi, atata vreme cat nu vrei si un capac nou.  Iar acvariille Eheim....Daca este asezat cum trebuie nu vei avea probleme. 
|
 |
|
cesrobis wrote:viitorul suna asa un card de neoni si in rest multe plante care sa nu fie foarte pretentioase la capitoul lumina
Chiar daca vrei plante nepretentioase la lumina, cele doua tuburi din dotare tot ar trebui schimbate. Iar daca te hotarasti sa mai adaugi unul sau doua tuburi, te poti uita aici si vei vedea cum am reusit sa mai introduc inca doua tuburi. Balasturile le poti lasa afara, (afara din acvariu, nu afara din capac) sau daca esti mai indemanatic, cu grija si rabdare, detasezi capacul care este situat de-a lungul capacului. Aoleu, ce aiurea suna, dar cred ca ai inteles. Acolo sunt si balasturile originale si iti vor incapea fara probleme si cele noi. Mia citeste si pe forum, mai vezi si prin galeria foto, iar in functie de asta vei stabili ce fel de iluminat iti doresti. Numai bine
|
 |
|
Fiind mai prapastios din fire, poate si putin perfectionist, nu ma pot abtuine sa te intreb: ai citit acest articol?
Daca da, foarte bine  , daca nu, citeste-l repede.
|
 |
|
Minunate plantele de la Dragos. Tin sa-i multumesc si pe acesta cale.
Diseara vor intra in...paine.
|
 |
|
Nu te supara prea tare pe mine, nu vin cu sfaturi legate de pesti, ci de aspectul acvariului. Pentru a arata cat mai bine si cat mai natural incearca sa scoti cat mai mult din pietricelele albastre ce se zaresc pe fundul bazinului. Si prin cat mai mult io as intelege toate. 
|
 |
|
Nu vad cu ce te-as putea ajuta eu singur. Aici suntem o comunitate si fiecare isi aduce aportul atat cat poate si cat stie. Ne completam unii pe altii si dam raspunsuri in functie de experienta si pregatirea noastra. Eu sunul sunt "biban", nu am experienta. Sfatul meu colegial este de a-ti pune intrebarile pe forum la vedere, fara retineri sau stanjeneli. Vei fi ajutat si sfatuit indiferent de intrebarile pe care le pui. Inca un sfat, citeste cu atentie tot ce ti-a dat Faraonu', plus multe alte articole. NU te rusina, niemeni nu sa- nascut invatat. 
|
 |
|
Salut. Pen' ce sa speli acvariu'? Nu se spala niciodata sau doar atunci cand ii dai reset.
|
 |
|