[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Vino cu poze pentru toate. Sa fim cu totii multumiti . In privinta africanilor ce sa spun, sunt multi "pofticiosi" prin zona.
Faraonu wrote:Mi-ar place sa vad un astfel de acvariu cu cichlidae africane . Exista si specii de talie mare, sa zicem niste frontose sau venustusi, se poate spune ca-s rapitori.
Inaltimea mi se pare mult prea mare, ar fi mai practic vreo 2,5 metri.

Da' de niscaiva discusi ce ziceti Domnu' Faraon? Io crez ca ar arata mirific (ete ce termeni stiu!)
Alimenteaza doua tuburi separat. In acest fel, cu doua prize programabile vei reusi fara batai mari de cap sa obisnuiesti si pesticii cu lumina mai multa (treptat desigur) si sa creezi eventual un efect de rasarit amiaza si apus.
Fara cosulete, ca le putrezesc radacinile. Direct in substrat, dar cu carasii mai greu.
Salut. Bine ai venit.
Sa stii ca multa lume te-ar intelege daca nu ar fi bulversata de inaltimea pe care ai dat-o tu pentru acvariu. Chiar vrei un acvariu de 3,5 m inaltime???
Nu sunt mirat de amploarea lucrarii (daca ai spatiu si posibilitati financiare foarte bine) ci pur si simplu ma intreb cum il vei intretine. Am inteles ca vrei Pirania. Ok, dar periodic vor trebui efectuate lucrari de mentenanta. Cum le vei face? Iti dai seama ca va trebui sa te scufunzi - in adevaratul sens al cuvantului - pentru a recupera un obiect cazut pe fundul acvariului? Cum vei face curat? Ma rog, poate tu ai raspunsuri la toate aceste intrebari si bravo tie. Sau poate ai optat pentru un acvariu de genul acesta.
Daca totusi este o greseala in privinta inaltimii, vino cu o dezmintire ca pe mine unul m-ai lasat mut.
Si daca am gresit in postul meu, sper sa ma revansez urandu-ti multa bafta in realizarea proiectului tau. Si nu uita sa ne tii la curent cu evolutia lucrarillor.
Numai bine.
Din punct de vedere al esteticii nu te pot ajuta. Sunt, sa zic asa, praf la capitolul asta. Totusi tind sa cred ca este ok, gandindu-ma de unde ai plecat si unde esti acum. Dar ca sfat referitor la fertilizare, repet, si a intarit si Dolly. Mai asteapta. Ai prea putine plante acum, plus acvariul proaspat si risti o invazie de alge. Mai ai ceva timp rabdare, mai pui cateva plantute si apoi poti fertiliza. Ideea este ca daca nu ai plante care sa consume fertilizantii, algele vor sari in secunda doi si vei avea o invazie.
gio wrote:de ce imi sugerati sa scot carasii din acvariu??ei par cei mai vioi....cei de aici miau zis ca nu imi vor rezista decat in apa rece...dar la mine se pare ca se simt super si la 25 de grade...

Nu exista nici o diferenta intre comerciantii din diferitele parti ale lumii. Toti au un singur tel: profitul maxim.
Revenind la nelamurirea ta, carasii sunt pesti de apa rece. 25 de grade cred ca este deja prea mult pentru ei. In afara de asta, un aspect foarte important il reprezinta dimensiunea pe care o vor atinge la maturitate. Un carasel are nevoie, el singur, de 50 l de apa. Asa ca 3 carasi in 84 de l de apa nu vor trai decent (daca vor trai).
Si sunt multe alte motive care te duc spre a-i da. Citeste cu mare atentie forumul, mai ales despre caraseii tai la sectiunea aceasta. Sper ca te vei lamuri si vei lua cele mai intelepte decizii.
De asemenea nu uita sa verifici ce specie sunt cei trei pestici neidentificati inca. Pune eventual poze cu ei, sau fa-le o descriere.
Nu ezita si pune intrebari daca ai nelamuriri (desigur cauta intai raspunsurile cu functia SEARCH
Bun venit tie si pesticilor tai.
Pe langa ce-a spus Faraonu' vezi si cei trei pestici ce specie sunt. S-ar putea sa trebuiasca sa ii dai si pe ei.
S-a mai incercat tinerea unui card . Fara rezultate bune. Dar mai multe cauze si-au spus cuvantul in acest deznodamant. Poti incepe sa te documntezi citind aici sau aici. Mai cauta cu "gogu" si "glass catfish". Vei gasi multe articole referitoare la acest peste, ramane doar sa "cerni" informatiile.
Felicitari. Se cunosc "statele" vechi in acvaristica. Daca mai vii si cu ceva sfaturi (atunci cand va fi cazul si daca vei avea timp), cu totii iti vom fi recunoscatori . Iar despre schimb de experienta la nivel inalt, nu pot spune decat ca te afli unde trebuie.Vei gasi omultime de subiecte interesante si oameni dispusi sa poarte o discutie la modul profesionist.
Poti merge pe schema de fertilizare JBL. Raportul calitate pret este bun, si cred ca destul de usor de procurat. In concluzie JBL Ferropol, si JBL Ferropol 24. Astia sunt cei doi fertilizanti lichizi de la JBL cel mai mult folositi si cu rezultate mai mult decat multumitoare. Dar ca sfat pe care cred ca multi ti l-ar da, mai asteapta putin cu fertilizarea. Intai sa fie acvariul cat de cat stabil, apoi poti incepe sa fertilizezi.
alin_str wrote:pestii nu se scarpina si au pofta de mancare, nu stau ascunsi

Ai mei aveau exact acelasi comportament, adica unul normal. Inotau normal, se hraneau, nu se "scarpinau". Atata doar ca aveau punculetele de gris pe ei. Bafta multa in continuare.
dimonty wrote:Am un platy portocaliu cu coada neagra, mic, si de vreo 3 zile isi tine coada si aripioara de sus stranse, si sta mai mult pe fundul apei nefacand nimic. Ce ar putea avea? Si ce sa-i fac?

Da cateva detalii. Ce acvariu ai, de cat timp, ce filtrare , ce pesti si cati, daca ai introdus pesti noi in acvariu, proprietatile apei, si tot ce crezi ca poate fi de ajutor pentru a identifica problemele pesticului tau. Doar asa, din ce ai spus tu acolo, nimeni nu te poate ajuta. Poate ai un dezechilibru in acvariu, nu se stie.
In bucuresti am vazut in Hornbach, Practiker si Mr. Bricolage. Dar nici astea prea ieftine. Nu mai stiu exact cat, dar oricum peste 10 ron. In Mures nu stiu care din astia au magazine.
Aici gasesti informatii despre lungimea tuburilor de neon. Te lamuresti cum sta treaba, si in functie de asta iti alegi tubul. Dar tare sunt curios ce tii tu intr-un acvariu de 63 de l. Sper ca nu ciclide sau .....pirania
"Puncticelul" s-ar putea sa nu reprezinte o problema. Pune si tu o poza sa vedem cam ce si cum.
Problema la tine s-ar putea sa fie alta. Volumul acvariului. Nu ne-ai spus ce acvariu ai pentru cei doi carasei. Iar sanitarul nu avem de unde ghici cam ce este, drept pentru care nici aici nu-ti poate spune nimeni mare lucru Tin insa sa-ti atrag atentia asupra faptului, ca pentru 1 (unu) casasel ai nevoie de 50 l de apa. Plus o filtrare foarte buna (ar trebui doua filtre). In privinta compatibilitatii cu alte specii, cam greu. Caraseii prefera apele mai reci un pic, asa ca mai greu cu combinatiile.
krakken wrote:E o idee buna buna folosirea oaselor pe post de decor? Concret, e vorba de un craniu.

Uman???
Daca da, ai intr-adevar o problema . Daca juridica nu, macar una de etica tot ai. smilie
Daca nu este uman, si oi fi gasit vreo matza (scuzati "tz"-ul) moarta, treba ta. Dar sincer, renunta la idee. Oricat de rocker ai fi, satanist sau emo, trebuie sa faci niste concesii cand vorbesti de un acvariu. Si cum nu cred ca vrei sa reproduci imagini de pe fundul lacului Bordei, pune mana si foloseste niste buturugi "sanatoase", mopani sau vita de vie.
Numai bine
Stiti ca omul cand nu are de lucru isi face . Asa cum v-am mai spus, ma pregatesc sa ma apuc de un nou capac la acvariu. Vreau ca in momentul in care ma apuc de treaba sa am totul pregatit, sa nu mai bajbai dupa nimic. Nici materiale, nici informatie.
Bun, acum dupa acesta mica introducere, sa va spun ce ma doare.
1. Cate tuburi recomandati, avand in vedere dimensiunile acvariului: 80*35*45 (L*l*h). Acum am 4 T8 de 18 W; as merge pe 4 T5 de 24 W
2. La ventilatoarele pe care le voi monta pe capac, se poate adapta un termostat? Sau exista ventilatoare cu termostat; desigur sa fie si dedicate acvaristicii.
Nu stiu daca trebuia sa postez aici sau la "hardware"; desigur postul meu poate fi mutat

Mutat de Dolly
Am vazut tarziu pozle tale. Cumva ai muschiul prins intre doua plase (site)?
Daca da, scoate-l si prinde-l cu guta asa cum l-ai prins cu elesticul, dar in mai multe randuri. Daca nu, faci la fel. Mai tarziu, daca raman zone unde nu ai pus si nu vrei sa creasca, vei taia guta si o vei scoate, asta in cazul in care se vede. Daca nu, o lasi acolo.
knighttt wrote:astazi cand am plantat am avut o dilema cu moss-ul, m-am chinuit sa il pun pe pietre vreo juma de ora, si pana la urma l-am legat cu un elastic pana se hotaraste sa se prinda. Ce credeti, am vreo sansa?

Tocmai se discuta aici despre prinderea Java Moss. Mai sunt si alte posturi, probabil mai edificatoare, dar nu mai stiu pe unde (ca nici io nu m-am nascut invatat ).

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: